Ο Ολυμπιακός πήρε 25.000.000 € με τον Ονιεκούρου…

Ο Ολυμπιακός πήρε 25.000.000 € με τον Ονιεκούρου…

Η απόκτηση του Χένρι Ονιεκούρου είναι ίσως η πιο value for money μεταγραφή που έχει κάνει ποτέ ο Ολυμπιακός. Κι ας κόστισε 5.000.000 €.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε τον δύσκολο δρόμο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι έχει να κάνει με τον βασικό εξτρέμ. Από την πρώτη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους των μεταγραφών, ότι εάν βρισκόταν ο παίκτης για τον οποίο θα συμφωνούσαν όλοι ότι είναι ο ιδανικός για τα άκρα της επίθεσης, ο σύλλογος μπορούσε να πληρώσει για αγορά ένα ποσό έως και 5.000.000 €. Ένα ποσό εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Που όμως οι Ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να το βάλουν στο τραπέζι στην περίπτωση του Ονιεκούρου.

Η προσπάθεια για την απόκτηση του 24χρονου Νιγηριανού έμοιαζε ανώφελη πριν από δύο μήνες. Η Μονακό δεν συζητούσε καν το ενδεχόμενο να αφήσει τον ποδοσφαιριστή με ποσό μικρότερο των 10 εκατομμυρίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες συζητήσεις το ποσό ήταν ακόμη μεγαλύτερο, ενώ υπήρχε και ξεκάθαρη άρνηση για κάθε κουβέντα περί νέου δανεισμού του, από τη στιγμή που κατέστη σαφές ότι η Γαλατασαράι ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην απόκτησή του, λόγω του ότι βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε επιλέξει να κινηθεί για έναν παίκτη αυτού του επιπέδου, ήταν εξ αρχής δεδομένο ότι δεν θα μπορούσε να κλείσει τη θέση από νωρίς. Ακόμη κι αν έδινε τον Ιούνιο ή στις αρχές Ιουλίου τα συγκεκριμένα λεφτά, δεν θα μπορούσε να πάρει, ούτε τον Ονιεκούρου ούτε κάποιον από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που είχε στοχεύσει. Και επειδή οι ομάδες τους δεν τους έδιναν (για διάφορους λόγους), αλλά και επειδή οι ίδιοι οι παίκτες ήθελαν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να βρουν κάποια ομάδα σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός, επί της ουσίας επέλεξε να παίξει δύο χαρτιά στο θέμα του εξτρέμ. Το ένα αφορούσε δανεισμό με οψιόν αγοράς (ακόμη και υποχρεωτική σε κάποιες περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις). Ωστόσο, αν και έφτασε πολύ κοντά στην απόκτηση κάποιων παικτών, (πχ Ρόνι Λόπες) για διάφορους λόγους οι υποθέσεις δεν προχωρούσαν. Ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ονιεκούρου, οι Ερυθρόλευκοι είχαν ξεκάθαρο μήνυμα από τη Μονακό, περί πώλησης και μόνο και με ποσά εξωπραγματικά.

Ο καιρός πέρασε, ο Κόβατς βοήθησε με την απόφασή του να μην τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για τη Μονακό, τα απαραίτητα τηλεφωνήματα «έπεσαν» και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Ο Ονιεκούρου πείστηκε από τον Ολυμπιακό ότι είναι ο ιδανικός τόπος για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην Τουρκία, καθώς η Γαλατασαράι του ζητούσε να περιμένει έως ότου βρει λύση με τη Μονακό και κάπως έτσι οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να πιέσουν τους Μονεγάσκους και να κάνουν δικό τους τον ποδοσφαιριστή. Με 5.000.000 €.

Αλλά επί της ουσίας, η συγκεκριμένη μεταγραφή, αν και είναι η πιο ακριβή στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια μετά τον Ποντένσε (7.000.000 €), είναι μία από τις πιο value for money κινήσεις που έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Διότι απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή που έως τα 23 του χρόνια έχει κάνει δύο μεταγραφές ύψους σχεδόν 25 εκατομμυρίων, σε Εβερτον (σ.σ. δεν έπαιξε γιατί δεν μπόρεσε να βγάλει άδεια εργασίας) και Μονακό. Έναν παίκτη που υπό φυσιολογικές συνθήκες και εάν έχει την εξέλιξη που αναμένουν όλοι στον Πειραιά, η αξία του θα φτάσει σε επίπεδα Ποντένσε. Επίπεδα 20 εκατομμυρίων και πάνω… Καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως στον Ολυμπιακό ο Ονιεκούρου θα γίνει σύντομα ηγετική μορφή και τα 62 γκολ/25 ασίστ, θα γνωρίσουν ραγδαία αύξηση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ