Οταν η αλήθεια πατάσσει την «αυτοπεποίθηση των ηλιθίων»

Οταν η αλήθεια πατάσσει την «αυτοπεποίθηση των ηλιθίων»

Τώρα που κατέπεσε το αφήγημα της «Εγκληματικής», ρίχνουν το βάρος στην Αθλητική Δικαιοσύνη, αλλά για υποθέσεις και τυπικά «κλεισμένες»

«Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες, ενώ οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση», έγραψε ο Αμερικανός συγγραφέας, Τσαρλς Μπουκόφκσι. Με βάση λοιπόν τις τελευταίες εξελίξεις (αλλά όχι οριστικές) στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο μηχανισμός της προπαγάνδας κατατάσσεται και επίσημα στην κατηγορία των ηλιθίων. Με τα εισαγωγικά να είναι περιττά, αφού τα περί «εγκληματικής οργάνωσης», κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος. Καθώς με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το… παραμύθι δεν πια έχει δράκο!

Βιάστηκαν να κρίνουν πριν από τους πραγματικούς δικαστές. Επαιξαν και έχασαν, αφού πρώτα αυτοαναγορεύθηκαν σε δικαστές, πλήττοντας ακόμη και την (όποια) αξιοπιστία τους. Πλέον η αλήθεια είναι πως πρέπει να χαρακτηρίζονται και προπαγανδιστές, αφού αυτά που έγιναν, απέχουν παρασάγγας από αυτά που ονειρεύονταν και… αφηγούνταν.

Επειδή το διαβάσατε πολλές φορές, ξεχάστε το. Δεν υπάρχει (όπως δεν υπήρχε και πριν) «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο. «Ηγεμονικά και διευθυντικά έλεγχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης την «εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στον χώρο του ποδοσφαίρου», έγραψε στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που για αυτό τον λόγο είχε προτείνει και την προφυλάκιση του προέδρου του Ολυμπιακού. Όμως, έλαβε την… απάντησή του από το Συμβούλιο Εφετών, όπου οι πέντε κατηγορίες μετατράπηκαν σε δυο, εκ των οποίων η μία πλημμέλημα και η έτερη ουσιαστικά αβάσιμη, κάτι που θα επιβεβαιωθεί και στο δικαστήριο (αν φτάσουμε ως εκεί). Σημειώστε ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία (2-1) και μειοψήφησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών, κάτι που σύμφωνα με νομικούς κύκλους έχει τη σημασία του.

Όμως, η υπόθεση έχει και συνέχεια, οι απαντήσεις της πραγματικής δικαιοσύνης δεν σταματούν. Πώς θα αποδειχθεί το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων, όταν με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες αποδείξεις (ποσά, χώρος που τελέστηκε το αδίκημα, λογαριασμοί, παιχνίδια που παίχθηκαν); Πώς θα αποδειχθεί το πλημμέλημα της συμμορίας, όταν δεν προκύπτει όφελος;

Δεν υπάρχουν οι κατηγορίες της απάτης, της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη.

Επειδή πρέπει να βρουν ένα νέο αφήγημα, θα ρίξουν το βάρος στην αθλητική δικαιοσύνη για να τρομοκρατήσουν πλήξουν Ολυμπιακού. Όμως, ξεχνούν ότι οι υποθέσεις αυτές έχουν τελεσιδικήσει, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και πέραν αυτής ουδέν νέο προέκυψε. Αρα…

ΥΓ. Από το βράδυ της Τρίτης αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν αρχίσει να αναφέρονται με ενδιαφέρον στα όσα προηγήθηκαν του βουλεύματος και όσα (κατα)γράφηκαν από βιαστικούς κριτές. Λέγεται ότι τώρα που ήρθε η ώρα της πραγματικής δικαιοσύνης, είναι πιθανό να υπάρξουν μία σειρά από νομικές συνέπειες για τους προπέτες. Μάλιστα ο φάκελος που έχει σχηματιστεί είναι πολύ εξαιρετικά ογκώδης και κατατοπιστικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ