Μάρκοβιτς: «Οργανωμένη ομάδα η Καλαμάτα, σημαντική η παρουσία του Χριστόπουλου»

Μάρκοβιτς: «Οργανωμένη ομάδα η Καλαμάτα, σημαντική η παρουσία του Χριστόπουλου»

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Καλαμάτας και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τεχνικό της «Μαύρης Θύελλας», Γιάννη Χριστόπουλο.

H ποδοσφαιρική Καλαμάτα είχε ανέκαθεν ισχυρούς δεσμούς με το πρώην Γιουγκοσλαβικό στοιχείο. Από τον- κατά γενική ομολογία- αξεπέραστο Μίλαν Ζέκοβιτς, ο οποίος ήταν ο πρώτος ξένος προπονητής που κάθισε στον πάγκο της «Μαύρης Θύελλας» τη σεζόν 1971 – ΄72 και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της ανόδου στην Α’ Εθνική για πρώτη φορά, μέχρι τους τεχνικούς που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, Μιλέντσε Πέτροβιτς, Ντράγκαν Κοκότοβιτς, αλλά και τους ποδοσφαιριστές που άφησαν στο στίγμα τους, όπως οι Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Ζντένκο Μουφ που ήρθαν από τον ΠΑΣ Γιάννενα στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, η Καλαμάτα είχε σχεδόν πάντα επωφελείς συνεργασίες με τους Βαλκάνιους «αδερφούς» μας.

Την «παράδοση» αυτή φιλοδοξεί να συνεχίσει ο Ιβάν Μάρκοβιτς, το φετινό απόκτημα της Καλαμάτας, ο οποίος στα 24 του χρόνια έχει ήδη προλάβει να γυρίσει ποδοσφαιρικά τον κόσμο. Η παρουσία του στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι η δεύτερη στην χώρα μας καθώς πριν τρία χρόνια βρέθηκε στην Λειβαδιά για λογαριασμό του Λεβαδειακού. Πολωνία, Βουλγαρία, Σουηδία αλλά και η μακρινή Κορέα συνθέτουν επίσης την ποδοσφαιρική του διαδρομή, με την απόφαση για την τελευταία να έχει παρθεί για συγκεκριμένους λόγους, όπως ο ίδιος εξηγεί στην συνέχεια.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν φοβάται να πάρει ρίσκα, έχει κατανοήσει τα λάθη του παρελθόντος και πλέον εμφανίζεται ώριμος και αποφασισμένος. Στοχεύει σε ένα ποδοσφαιρικό restart τρέφοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στον Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος ήταν και ο βασικός λόγος που μπήκε στην κουβέντα για την Καλαμάτα.

«Είναι αλήθεια πως ούτε που περνούσε η ιδέα από το μυαλό μου πως θα ξαναβρεθώ στην Ελλάδα για ποδόσφαιρο και μάλιστα σε μια ομάδας 3ης κατηγορίας. Το τηλεφώνημα όμως που δέχτηκα από τον κόουτς, ο τρόπος που μου μίλησε και μου εξήγησε το πλάνο της ομάδας, με έκαναν να πάρω την απόφαση», λέει στο ξεκίνημα της συζήτησής μας για τους λόγους του τον οδήγησαν στην Μεσσηνία.

-Μετά από ένα μήνα με την ομάδα πως κρίνεις την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις; Πως έχει κυλήσει η προετοιμασία μέχρι τώρα;

«Η δουλειά που γίνεται είναι σε καθαρά επαγγελματικές συνθήκες, όπως σε κάθε καλά οργανωμένο κλάμπ. Ο κόουτς έχει έναν μοναδικό τρόπο να μεταδίδει πράγματα στην προπόνηση. Πιστεύω πως την οργάνωση και τον επαγγελματισμό όλων στην ομάδα θα την ζήλευαν σωματεία μεγαλύτερης κατηγορίας. Η δουλειά λοιπόν που γίνεται είναι πολύ καλή. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε υγεία, να αποφύγουμε τους τραυματισμούς (σ.σ. η συνομιλία μας έγινε αφού ο Ιβάν είχε ολοκληρώσει την θεραπεία του εξαιτίας μικροπροβλήματος στον τετρακέφαλο) και όλα πιστεύω θα πάνε καλά».

– Το ρόστερ της ομάδας είναι ένα κράμα έμπειρων παικτών με παραστάσεις και συμμετοχές σε μεγάλες κατηγορίες και νεότερων σε ηλικία, ιδιαίτερα εξελίξιμων. Εσύ, βρισκόμενος κάπου… ενδιάμεσα πως βλέπεις αυτή την συνύπαρξη;

«Σε μια πορεία πρωταθλητισμού χρειάζεται όλοι. Η ομάδα έχει σπουδαίο ταλέντο, έχει όμως και ποδοσφαιριστές που έχουν την εμπειρία να καθοδηγήσουν τους υπόλοιπους, όπως για παράδειγμα ο Χρήστος (σ.σ. Μίνγκας) που ξέρω από τον Λεβαδειακό. Το μείγμα αυτό θα βγάλει ένα σύνολο που θα μπορεί να παίξει σωστό, γρήγορο αλλά και ελκυστικό πιστεύω ποδόσφαιρο για τον κόσμο».

-Βλέποντας το βιογραφικό σου δεν μπορώ παρά να σταθώ σε δυο ομάδες. Την πρώτη που είναι ο Λεβαδειακός, στην οποία είχες παρουσία ενός γύρου με τέσσερα ματς στην Super League η δεύτερη η Γκιενιάμ στην Κορέα. Πώς αλήθεια προέκυψε αυτή η συμφωνία;

«Στον Λεβαδειακό βρέθηκα τον Αύγουστο του 2015. Ξεκίνησα καλά το πρωτάθλημα, βρισκόμουν στις επιλογές του προπονητή μου (σ.σ. Μάντζιος) αλλά μετά από κάποια παιχνίδια σταμάτησε να με χρησιμοποιεί. Είχα τριετές συμβόλαιο αλλά το σπουδαιότερο για μένα ήταν να αγωνίζομαι.

Από την στιγμή που κατάλαβα πως δεν βρίσκομαι στα πλάνα του, ζήτησα να αποχωρήσω. Στην αρχή η ομάδα δεν ήθελε να διακόψουμε την συνεργασία αλλά τελικά έμεινα ελεύθερος.

Η Κορέα ήταν άλλο κεφάλαιο. Πήγα καθαρά και μόνο για τα χρήματα καθώς εξασφάλισα καλό συμβόλαιο αλλά τελικά αποδείχθηκε λάθος αυτή μου η κίνηση. Δεν μου πρόσφερε τίποτε ποδοσφαιρικά. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο, υπάρχουν και οι λάθος επιλογές».

-Τι πιστεύεις πως μπορείς να πετύχεις φέτος με την Καλαμάτα. Έχεις εικόνα για την δυναμικότητα των αντιπάλων;

«Δεν μπορώ να ισχυριστώ πως γνωρίζω την κατηγορία και τις ομάδες αλλά έχω σχηματίσει άποψη μέσα από τα φιλικά και τα βίντεο που έχω παρακολουθήσει. Αυτό λοιπόν που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως η Καλαμάτα είναι με διαφορά ότι καλύτερο έχω δει στην κατηγορία. Με την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα και την δουλειά που κάνουμε πιστεύω πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Οργανωτικά δεν είμαι σε θέση να κρίνω τις άλλες ομάδες, αγωνιστικά όμως είμαστε μακράν καλύτεροι και αυτό νομίζω θα φανεί στην πορεία ανεξάρτητα από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε».

-Ποια θεωρείς ότι ήταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή της μέχρι σήμερα καριέρας σου και ποιο είναι το πρώτο γκολ που σου έρχεται στο μυαλό;

«Τις καλύτερες αναμνήσεις έχω από την παρουσία μου στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Ήμουν εκεί δυο χρόνια, σε ένα από τα σπουδαιότερα κλαμπ της Ανατολικής Ευρώπης και εκεί είχα σημειώσει και το γκολ που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν στο κλασικό ντέρμπι της χώρας, το 2014, απέναντι στην Λέφσκι και μάλιστα έγινα τότε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που το κατάφερε στην ιστορία των αναμετρήσεων των δυο ομάδων. Αυτό που δεν θέλω να θυμάμαι είναι όπως προείπα, το πέρασμά μου από την Κορέα».

-Μετά από παραμονή 30 ημερών στην Καλαμάτα, ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για την πόλη και τους ανθρώπους;

«Οι δυο λαοί έχουμε πολλά κοινά και η ζωή στην Ελλάδα είναι σα να βρίσκομαι στο δεύτερο σπίτι μου. Η Καλαμάτα είναι πολύ όμορφη πόλη με καταπληκτική παραλία. Η ζέστη μας ταλαιπωρεί λίγο στην προετοιμασία αλλά γι’ αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ο κόσμος είναι ευχάριστος, φιλικός, είναι καλά εδώ…».

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της Καλαμάτας;

«Θα ήθελα να δω όσους περισσότερους γίνεται στο γήπεδο. Έχουμε έρθει πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα και είμαστε εδώ για να πετύχουμε νίκες και πάρουμε την άνοδο. Θέλουμε λοιπόν την συμπαράστασή τους. Αξίζει πιστεύω όλοι να στηρίξουν αυτή την ομάδα, να βρεθούν δίπλα μας, να μας δείξουν εμπιστοσύνη και να μας ενισχύσουν. Περιμένουμε να το κάνουν και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ