Σκληρή ανακοίνωση Ηροδότου για Βασιλειάδη και ΕΠΟ

Σκληρή ανακοίνωση Ηροδότου για Βασιλειάδη και ΕΠΟ

Η ομάδα της Κρήτης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού και της ομοσπονδίας και απειλεί με μηνύσεις

Ο Ηρόδοτος εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της ΕΠΟ και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη για την την απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης για την πρώτη φάση επιτήρησης και μάλιστα αναφέρει πως σχεδιάζει να προχωρήσει και σε μηνύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας της Κρήτης:

«Η ΠΑΕ Ηρόδοτος εκφράζει την αγανάκτησή της για την απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης για την πρώτη φάση επιτήρησης, που κατά συνέπεια αφαιρεί από την ομάδα μας τρεις βαθμούς εξωαγωνιστικούς, τιμωρώντας την με υποβιβασμό δύο κατηγοριών σύμφωνα με την αναδιάρθρωση-εξυγίανση του υφυπουργού αθλητισμού κύριου Βασιλειάδη.

Γνωρίζουμε στο φίλαθλο κοινό ότι ο λόγος που η ομάδα δεν κατέβαλε εμπρόθεσμα τις οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς/φορολογικές αρχές για το διάστημα που αφορά την 1η φάση επιτήρησης, είναι ότι η ΠΑΕ Ηρόδοτος ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2018 (σχετική ανακοίνωση ΓΕΜΗ αριθμ. πρωτοκόλου 89947, μετά την άνοδό της στην Football League τον Ιούνιο του 2018. Η θητεία του ΔΣ αυτής, το οποίο εξελέγη την 28/12/2018 από την ΓΣ των μετόχων και συγκροτήθηκε σε σώμα αυθημερόν δεν μπορούσε να κινήσει τον λογαριασμό της ΠΑΕ στον οποίο ήταν κατατεθειμένο το μετοχικό κεφάλαιο των 300.000 ευρώ.

Λόγω αδυναμίας (όπως είναι γνωστό) της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να συνεδριάσει, λόγω παραίτησης κάποιων μελών της και μη άμεσης αναπλήρωσής τους και συνεπώς δεν εγκρίθηκε η νομιμότητα συμμετοχής των μετοχών μας στην ΓΣ της 28/12/2018 και το ΓΕΜΗ δεν μπορούσε να αναρτήσει το νέο μας ΔΣ.

Τελικά η έγκριση της ΓΣ της εταιρείας μας από την ΕΕΑ έγινε την 15/4/2019 (αρ. πρωτ. 243) και η ανάρτηση του νέου ΔΣ από το ΓΕΜΗ στις 23/4/2019 (αρ. πρωτ. 336820), με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του λογαριασμού μετά τη λήξη των σχετικών πιστοποιητικών στις 30/4/2019.

Η δέσμευση αυτή των χρημάτων του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ είχε ως αποτέλεσμα την επί 4 μήνες δυσλειτουργία μας. Για αυτό τον λόγο επιφυλασσόμεθα για κάθε έννομο δικαίωμα-συμφέρον της ομάδας μας.

Θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις προς κάθε αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ, την ΕΕΑ και Υφυρπουργό αθλητιαμού κ. Βασιλειάδη, κρίνοντας ότι είναι υπεύθυνοι για τον υποβιβασμό της ομάδας μας.

ΥΓ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που οραματίζεστε κύριε Βασιλειάδη; Μη λειτουργώντας οι επιτροπές (ΕΕΑ) σωστά αφήνοντας εκτεθειμένες της ΠΑΕ;».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ