Ολυμπιακός: Τα νέα όπλα, ο «δικός του» τρόπος και η «αποστολή»

Ολυμπιακός: Τα νέα όπλα, ο «δικός του» τρόπος και η «αποστολή»

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για 180 λεπτά «πολέμου» με την ισχυρή Κράσνονταρ, αλλά θα μπει στις μάχες με τον «δικό του» τρόπο, νέα πρόσωπα και ξεκάθαρο πλάνο.

Αλωτά γίγνεται επιμελεία και πόνω άπαντα. Όλα μπορεί να τα κατακτήσει κανείς με σκληρή δουλειά και επιμέλεια. Η φράση ανήκει στον Μένανδρο και η ιστορική της αποτύπωση χάνεται στον 4ο αιώνα π.Χ. Μια φράση που αποδίδει στο απόλυτο ό,τι κάνει ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι. Με την τελευταία του κατάκτηση, την πρόκριση επί της Μπασακσεχίρ και την παρουσία του στα πλέι οφς του Champions League, να αποτελεί την απόλυτη αποτύπωση της φράσης του αρχαίου Ελληνα ποιητή.

Ο Ολυμπιακός, πριν αποφασίσει να διεκδικήσει αυτό που αξίζει και δικαιούται, φρόντισε να εργαστεί σκληρά, επιμελώς, με πλάνο, με συγκεκριμένη στόχευση. Με όραμα για την επόμενη ημέρα, για το μέλλον του. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, αλλά η αποφυγή ή ελαχιστοποίηση αυτών είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Εάν δεν είχε έτοιμος, αποφασισμένος και δεν έχεις τη σωστή υποδομή, θα αποτύχεις, όσο καλή θέληση κι αν έχεις.

Σε πιεστικές καταστάσεις όπως αυτές των νοκ άουτ αγώνων, που κρίνουν προκρίσεις και δεκάδες εκατομμύρια, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πανέτοιμος. Κυνικός, αποφασιστικός, αποτελεσματικός. Είναι αυτή ξ επιμέλεια που προαναφέραμε. Επιμελήθηκε κάθε σπιθαμή της παρουσίας του στα προκριματικά του Champions League. Ξεπέρασε το σοκ του σοβαρού τραυματισμού του Κώστα Φορτούνη. Προσέθεσε στο ρόστερ του παίκτες που ήρθαν για να μπουν και να παίξουν, να ξεχωρίσουν, να ηγηθούν. Η σούμα είναι εντυπωσιακή: 4 παιχνίδια προκριματικών με Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ, 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 7 γκολ υπέρ, 0 γκολ κατά.

Αριθμοί που αποτυπώνουν αυτό που είναι ο σημερινός Ολυμπιακός: Μια ομάδα με στόχο, ταγμένη στο να τον φέρει εις πέρας. Ακόμη κι αν απέναντί της έχει ομάδες ισχυρές (οικονομικά, μεταγραφικά, παρασκηνιακά) όπως η Μπασακσεχίρ και τώρα η ρωσική Κράσνονταρ. Ομάδες μικρότερες ως μεγέθη, που όμως είναι ικανές να αποκλείσουν με 3άρα εκτός έδρας μεγέθη σαν την Πόρτο. Όπως ακριβώς έκανε η ρωσική μηχανή του Μουράντ Μουσάγιεφ στην Πορτογαλία.

Άλλο, όμως, το Ντραγκάο, άλλο το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Και την Τετάρτη (21/08) ο Ολυμπιακός θα φροντίσει να δείξει στους Ρώσους φιλοξενούμενούς του, ότι τα χρήματα και οι μεγαλοστομίες, δεν αποτελούν πάντα εχέγγυο επιτυχίας.

Οι τελευταίες ημέρες μετά τα ματς με την Μπασακσεχίρ μόνο χαλαρές δεν είναι στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε… αποστολή και αυτή επιτάσσει απόλυτη συγκέντρωση, αποφασιστικότητα, καθαρό μυαλό, σωστό πλάνο, αλλά και αποφυγή λαθών. Διότι η Κράσνονταρ είναι ομάδα που… ζει από/για τα λάθη των αντιπάλων της. Μια ομάδα που θα παλέψει για τον τίτλο φέτος στη Ρωσία. Μια ομάδα την οποία ο Ολυμπιακός θα την αντιμετωπίσει με τον δικό του τρόπο. Διότι με αυτόν τον τρόπο πορεύεται έως τώρα, με αυτόν σκοπεύει να διεκδικήσει και την επόμενη πίστα της παρουσίας του στην Ευρώπη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή τακτικής ή όχι ότι αποκλείεται να υπάρξουν νέα πρόσωπά στην εξίσωση, όχι τόσο της 11άδας, αλλά των 180 λεπτών που θα κρίνουν ποιος θα προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Οι Ρώσοι που ήδη έχουν παίξει το 6ο τους παιχνίδι στο ρωσικό πρωτάθλημα δεν έχουν πολλά να κρύψουν. Ο  Ολυμπιακός από την άλλη, δεν έχει δείξει σχεδόν κανένα από τα νέα όπλα του. Τώρα, λοιπόν, που όλοι είναι έτοιμοι να μπουν και να παίξουν, ο Μαρτίνς ετοιμάζεται να προσφέρει αρκετές στιγμές έκπληξης στους αντιπάλους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ