Καλαμάτα: «Πείραμα με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς» – «Μπλόκο» στο δίκτυο 5G από τον δήμο (pics)

Καλαμάτα: «Πείραμα με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς» – «Μπλόκο» στο δίκτυο 5G από τον δήμο (pics)

«Όχι» στις δοκιμές του δικτύου 5G λέει το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας.

«Όχι» στις δοκιμές του δικτύου 5G λέει το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, ομάδα πολιτών είχε ζητήσει να σταματήσει το «πείραμα» για λόγους υγείας.

Υπέρ τάχθηκαν 16 σύμβουλοι, ζητώντας να μην ανανεωθεί η σύμβαση με τη Wind πριν γίνουν νέες μετρήσεις. Κατά της διακοπής στράφηκαν μόνο 13 άτομα.

Τυπικά, η απόφαση ζητεί να διακοπεί η συνεργασία με τη Wind «έως ότου η εν λόγω τεχνολογία περάσει από το πειραματικό στάδιο στο στάδιο της ολοκληρωμένης εφαρμογής», σύμφωνα με το δημοσίευμα του τοπικού μέσου eleftheriaonline.gr.

Ουσιαστικά οι 16 σύμβουλοι που τη ψήφισαν αποδέχτηκαν ότι στην Καλαμάτα γινόταν «πείραμα με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς» και ότι είναι μη αποδεκτές οι επιστημονικές μετρήσεις του «Δημόκριτου» που καταμετρούν ακτινοβολία πολύ μικρότερη του επιτρεπτού ορίου (0,2 volt με όριο 47).

Επιπλέον, στο κείμενο που διάβασαν οι εκπρόσωποι των αντιδρώντων πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη» η ακτινοβολία από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G, ενώ αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι υπάρχει σχέδιο… στείρωσης των Καλαματιανών, με παράλληλη εισροή μεταναστών, ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της πόλης.

Ακόμη και όταν υπάλληλος του δήμου Καλαμάτας παρέθεσε τα στοιχεία των επιστημονικών μετρήσεων, σύμφωνα με τα οποία η ακτινοβολία από τις κεραίες είναι εντυπωσιακά μικρότερη από τα όρια ασφαλείας, οι περισσότεροι σύμβουλοι τα αγνόησαν επιδεικτικά και ψήφισαν να διακοπούν οι δοκιμές, και το δίκτυο 5G να λειτουργήσει στην Καλαμάτα όταν θα λειτουργήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αρχικά ο εισηγητής Βασίλης Κοσμόπουλος είχε επιχειρήσει να παρουσιάσει την πρόταση διακοπής ως συνέπεια της ετεροβαρούς σύμβασης μεταξύ της Wind και του δήμου.

«Όσα ανταλλάγματα και να μας δώσουν δεν τα βάζουμε πάνω από την υγεία μας» δήλωσαν πολλοί σύμβουλοι στη συνέχεια, αλλάζοντας προφανώς το πολιτικό μήνυμα του αρχικού εισηγητή.

Έτσι, τελικώς το κεντρικό πολιτικό μήνυμα που στέλνει σε όλη την Ελλάδα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είναι πως οι δοκιμές διακόπτονται κατόπιν αιτήματος πολιτών που θεωρούν ότι η εκπεμπόμενη ακτινοβολία βλάπτει τη δημόσια υγεία.

Η «επίμαχη» επιστολή

Πηγή: cnn.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ