ΠΑΟΚ : Ακούει (σωστές) προτάσεις για την περιουσία του

ΠΑΟΚ : Ακούει (σωστές) προτάσεις για την περιουσία του

Ο ΠΑΟΚ είναι ανοιχτός σε πωλήσεις παικτών, αλλά μόνο στη «σωστή τιμή». Ποιες ομάδες ήδη εμφανίστηκαν για Λημνιό, Γιαννούλη, Ακπομ και... Λάμπρου.

Ο Αμπελ Φερέιρα έχει καταφέρει να ανανεώσει αισθητά τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στον φετινό ΠΑΟΚ. Βελτιώνοντας εξίσου αισθητά την αξία πολλών εξ αυτών. Και δίνοντας ουσιαστικά… χείρα βοηθείας στον ΠΑΟΚ, σε ό,τι έχει να κάνει με τις πωλήσεις που αναμένεται να γίνουν, από τον Ιανουάριο κιόλας.

Είναι γνωστά εδώ και καιρό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το περίφημο Financial Fair Play της UEFA, λόγω της αποτυχίας να μπει στους ομίλους (κυρίως) του Champions League ή του Europa League. Αλλά και του ότι δεν προχώρησε σε πωλήσεις το καλοκαίρι, ώστε να καλύψει τα μεγάλα ανοίγματα της ΠΑΕ.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ να ακούει τις προτάσεις που φτάνουν για τους πρωτοκλασάτους (και όχι μόνο) ποδοσφαιριστές του. Αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή ακούει… πουλάει κιόλας. Διότι, ναι με, πουλάει. Αλλά πουλάει στη σωστή τιμή. Και μόνο εάν κρίνει ότι έχει βρει αντικαταστάτη και δεν θα διαταραχθούν οι εσωτερικές ισορροπίες.

Πάντως είναι σαφές ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναδείξει ποδοσφαιριστές φέτος, που προκαλούν έντονο ενδιαφέρον ξένων ομάδων με βαθιά πορτοφόλια.

Ηδη η Γκλάντμπαχ, η πρωτοπόρος του γερμανικού πρωταθλήματος, έχει ενημερώσει ότι ενδιαφέρεται για τον Δημήτρη Λημνιό. Για αυτόν τον λόγο βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Και για αυτόν τον λόγο βρίσκεται διαρκώς στο… κατόπι του Ελληνα εξτρέμ. Με την τιμή πώλησης του παίκτη να ακουμπάει τα 5.000.000 €. Με το συμβόλαιό του να λήγει σε 1,5 χρόνο…

Η περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη δεν διαφέρει από αυτή του Λημνιού. Αλλά διαφέρουν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και τα λεφτά που θέλει ο ΠΑΟΚ για να πει το «ναι». Ο 24χρονος αριστερός μπακ του Δικεφάλου έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των Ρεν και Νις, που ήδη έχουν κάνει κινήσεις, ενώ λέγεται ότι ο ατζέντης του μιλάει με τη Φενέρ, που όμως δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές 7 και 8 εκατομμυρίων, λόγω σχετικής απαγόρευσης από την UEFA, εάν δεν κάνει ανάλογη πώληση.

Επίσης, προτάσεις αναμένεται να φτάσουν για τον Τσούμπα Ακπομ (σ.σ. όπως έχει αποκαλύψει to10.gr, η Μπεσίκτας έχει άριστη άποψη για τον Αγγλο), ο ατζέντης του Πασχαλάκη ψάχνει πρόταση για τον πελάτη του και όλα δείχνουν ότι τον Ιανουάριο θα αποχωρήσει και ο Λάζαρος Λάμπρου, για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία.

Επαναλαμβάνουμε. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει προτάσεις/κρούσεις για τους παίκτες του, δεν σημαίνει ότι θα τους δώσει όλους. Αλλά είναι αναγκασμένος να πουλήσει. Ή να βρει άλλον τρόπο, εκ της… πλαγίας οδού, να καλύψει τα τεράστια ελλείματα που παρουσιάζει η ΠΑΕ. Ειδάλλως, θεωρείται απίθανο να γλιτώσει την τιμωρία από την UEFA.

Τέλος, αυτή τη στιγμή ο μόνος παίκτης που εμφανίζεται ως «not for sale», είναι ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον και συζητήσεις, αλλά στον Δικέφαλο θεωρούν ότι θα φύγει μόνο με… ρεκόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ