Το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να σου προκαλέσει μια σχέση χωρίς… επαφές

Το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να σου προκαλέσει μια σχέση χωρίς… επαφές

Δείτε τι μπορούμε να πάθουμε.

Όταν ο έρωτας απουσιάζει ή απλά είναι πολύ περιορισμένο σε ένα ζευγάρι αυτό επηρεάζει αρνητικά κυρίως τη συναισθηματική τους ζωή αλλά και την ψυχική ισορροπία του κάθε ατόμου χωριστά.

Δύο σύντροφοι που χάνουν την σεξουαλική τους ζωή χάνουν μαζί και ένα σημαντικό κομμάτι της σχέσης τους και της ψυχικής τους επικοινωνίας.

Δείτε λοιπόν τι μπορούμε να πάθουμε όταν υπομένουμε και παραμένουμε σε μια σχέση χωρίς σεξ.

Πιστεύουμε ότι το λάθος είναι δικό μας

Όλοι οι άνθρωποι πιστεύουμε ότι όταν ο σύντροφος μας δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί μας το λάθος είναι δικό μας. Το λάθος δεν είναι δικό μας. Το λάθος είναι αποκλειστικά δικό του και μπορεί να οφείλεται σε οτιδήποτε. Το μεγαλύτερο κακό που μπορούμε να πάθουμε σε μια ανέραστη σχέση είναι το πλήγμα στην αυτοεκτίμησή μας.

Κλεινόμαστε στον εαυτό μας

Κι όμως η έλλειψη σεξ σε μια σχέση ακόμα και σήμερα αποτελεί κοινωνικό ταμπού. Ακόμη και οι γυναίκες, που επικοινωνούν καλύτερα τα συναισθήματά τους από τους άνδρες, σπάνια ομολογούν αυτό που τους συμβαίνει. Λάθος.

Όταν ομολογούμε (σε κάποιους που εμπιστευόμαστε) τα συναισθήματά μας, όταν μιλάμε γι΄αυτό το θέμα με φίλους ή κάποιο μέλος της οικογένειας μας, τότε καταλαβαίνουμε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα πιθανώς να το αντιμετωπίζουν εκατοντάδες άνθρωποι. Και τότε όλα γίνονται πιο ξεκάθαρα.

Βάζουμε το σώμά μας σε κίνδυνο

Πολλές φορές συνηθίζουμε να γινόμαστε εξπέρ στο να ξεγελάμε τον εαυτό μας και τους άλλους για τα συναισθήματά μας. Αλλά υπάρχει κάποιο μέρος του εαυτού μας που δεν είναι και τόσο εύκολο να το βάλουμε υπό έλεγχο.

Το σώμα μας. Αν εσύ επιμένεις ότι δεν είσαι αναστατωμένος για κάτι και εγώ το συνδέσω με ένα όργανο που μετρά τις σωματικές σου αντιδράσεις, το σώμα σου δε θα πει ψέμματα. Θα μαρτυρήσει την αναστάτωσή σου όσο και αν εσύ τις αρνείσαι.

Υποτιμάμε το πρόβλημα

Αν η έλλειψη σεξ είναι ok και για τα δύο μέρη, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως η καλή σεξουαλική ζωή είναι σημαντική για έναν από τους δύο, τότε αυτός που αντιμετωπίζει το πρόβλημα πρέπει να δράσει. Και φυσικά να μην κάνει σα να μην υπάρχει πρόβλημα.

Δεν μιλάμε ποτέ για το πρόβλημα

Είναι αλήθεια, ότι η συζήτηση για ένα θέμα που αφορά την σεξουαλική ζωή μπορεί να διακινεί δύσκολα συναισθήματα, όπως ντροπή, άγχος και θυμό.

Τα συναισθήματα αυτά έχουν συχνά ως αποτέλεσμα ο σύντροφος που νιώθει ότι χρεώνεται το πρόβλημα να κρατά μια αμυντική θέση επιλέγοντας να μην το συζητήσει περισσότερο ή να επιτίθεται και ο ίδιος αισθανόμενος απειλή.

Σε αυτήν την περίπτωση η λύση του προβλήματος ξεκινά όταν και οι δύο σύντροφοι αποφασίσουν να σταθούν συμμαχικά απέναντι στο πρόβλημα και όχι ο ένας απέναντι από τον άλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ