Eίναι ο ένας και μοναδικός εάν κοιμάται σε αυτή τη στάση μαζί σου

Eίναι ο ένας και μοναδικός εάν κοιμάται σε αυτή τη στάση μαζί σου

Αξίζει να παρατηρήσεις πώς κοιμάται!

Κι όμως η στάση στην οποία κοιμόμαστε, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά μας, καθώς και για τις προθέσεις μας απέναντι σε αυτόν που κοιμάται δίπλα μας. Με άλλα λόγια, ναι, αξίζει να παρατηρήσεις σε ποια στάση κοιμάται ο καλός σου για να δεις αν η σχέση σας θα έχει μέλλον.

Μία από τις αγαπημένες στάσεις των ζευγαριών στον ύπνο είναι το λεγόμενο spooning, δηλαδή όταν αγκαλιάζονται ενώ είναι ξαπλωμένοι στα πλάγια. Παραδοσιακά το big spoon είναι οι άνδρες, ενώ το little οι γυναίκες. Εάν συμβαίνει το αντίθετο, συνήθως ανησυχούμε ότι ο σύντροφός μας ανησυχεί για την αρρενωπότητά του και δυσκολεύεται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Κι όμως η επιστήμη καταρρίπτει αυτό το μύθο και υποστηρίζει ότι οι άνδρες που τους αρέσει να κοιμούνται σε αυτή τη στάση είναι πολύ καλύτεροι σύντροφοι. «Οι άνδρες που προτιμούν να είναι το «little spoon» είναι πιο πιθανό να είναι ευαίσθητοι, ευχάριστοι και υπάκουοι. Ένας άνδρας που είναι σε επαφή με την ευαίσθητη πλευρά του μπορεί να είναι πιο συμπονετικός, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό άνδρα. Είναι πιο έξυπνοι συναισθηματικά, που είναι ένα σημαντικό προτέρημα σε μια σχέση», λέει ο ψυχοαναλυτής Steve McKeown

«Η πλάγια αγκαλιά δείχνει ότι ο ένας σύντροφος είναι προστατευτικός προς τον άλλον. Ο άλλος είναι στην πιο ευάλωτη θέση που λέει «σε εμπιστεύομαι». Αυτού του είδους η προστασία αναφερόταν συνήθως στην ανδρική κυριαρχία πάνω στη γυναίκα αλλά όχι πια. Οι καιροί άλλαξαν και οι γυναίκες είναι πιο ελεύθερες να διεκδικήσουν την κυριαρχία τους σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής», καταλήγει.

Αν λοιπόν ο σύντροφός σου λατρεύει να κοιμάται σε αυτήν την στάση, φέρσου σαν σωστό big spoon και αγκάλιασέ τον σφιχτά γιατί πολύ πιθανό να είναι ο Ένας και μοναδικός!

Πηγή: marieclaire.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ