Η αγάπη κερδίζει το… κρεβάτι

Η αγάπη κερδίζει το… κρεβάτι

Τι αναφέρει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour, , τα ζευγάρια που περνούν περισσότερο χρόνο δείχνοντας την αγάπη τους ο ένας για τον άλλο μετά το σεξ, αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή και με τη σχέση τους γενικότερα.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν συνολικά 335 συμμετέχοντες (138 άντρες και 197 γυναίκες. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την σχέση και τη σεξουαλική τους ικανοποίηση, τη σεξουαλική τους ζωή και την αγάπη.

Παραδόξως, η διάρκεια του σεξ και τα ερωτικά παιχνίδια δεν εγγυώνται την ικανοποίηση ενός ατόμου στην σχέση, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι τα χάδια και η αγκαλιά μετά τη συνουσία! 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μετά το σεξ για να δείξουν την αγάπη τους προς τον (τη) σύντροφό τους με χάδια, φιλιά και αγκαλιά, είναι πιο ικανοποιημένοι στις σχέσεις τους τόσο συναισθηματικά όσο και σεξουαλικά. Αυτό ισχύειακόμη περισσότερο για τα ζευγάρια που έχουν παιδιά.

Επιπροσθέτως, η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες εκτιμούν περισσότερο από τους άντρες τα χάδια μετά το σεξ, αλλά και οι άντρες με τη σειρά τους, νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση για την σχέση αλλά και ένα συναίσθημα «επιβράβευσης» από την σύντροφό τους για την επίδοσή τους στην σεξουαλική πράξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ