Δώρα προσαρμοσμένα στα γούστα του συντρόφου σου

Δώρα προσαρμοσμένα στα γούστα του συντρόφου σου

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές έχεις πάρει τη δύσκολη απόφαση ότι θα οργώσεις τις αγορές για το τέλειο δώρο. Στάσου, το κάναμε εμείς για εσένα.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το αιώνιο ερώτημα δεσπόζει ξανά στη σκέψη μας: «τι δώρο θα του/ης πάρω;». Τα καταστήματα εσωρούχων θα σου προτείνουν κόκκινα εσώρουχα –γραφικό τουλάχιστον. Τα καταστήματα καλλυντικών κάποια κολόνια –δεν ξέρεις όμως αν θα ταιριάζει στο δέρμα του. Τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών την οικονομική επιλογή κάποιας δημοφιλούς συσκευής –κι αν έχει βάλει στο μάτι την ποιοτική;

Η αγορά δώρου για το άλλο σου μισό κρύβει πολλές παγίδες. Γι’ αυτόν τον λόγο, διαχωρίσαμε τους ανθρώπους σε πέντε κατηγορίες, βάσει των γούστων τους, και ξεχωρίσαμε τα ιδανικά δωράκια.

Για τον λάτρη του φαγητού

‘Ενα δείπνο στο Dinner in the Sky θα ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον… και ακριβό. Μια παλιά παροιμία λέει «Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα ζήσει μια μέρα, μάθε του να ψαρεύει και θα ζήσει μια ζωή«. Αντί να κάνεις δώρο στον σύντροφό σου αυτό το τετριμμένο δώρο, προτίμησε ένα σεμινάριο μαγειρικής. Με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο δε θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Εμείς πάντως ξεχωρίσαμε το μάθημα χριστουγεννιάτικης πίτας, το οποίο καθοδηγεί τους μαθητές του πώς να φτιάξουν ζουμερή κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με χειροποίητο φύλλο. Τουλάχιστον μερακλήδικα δημιουργικό.

Για τον λάτρη της περιπέτειας

Το εύκολο θα ήταν να σας προτείνουμε πεζοπορία σε μονοπάτια του Παρνασσού ή κάποιο extreme sport. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι πιθανότατα ούτε ο σύντροφός σου θεωρεί περιπετειώδη εμπειρία το trekking, ούτε εσύ καλή ιδέα να περπατάς με το αγιάζι να σου μουδιάζει το πρόσωπο. Το ιδανικότερο είναι να επικοινωνήσεις με την Offroads, να σχεδιάσεις την ιδανική offroad απόδραση me 4X4, η οποία μπορεί να είναι και μονοήμερη, και να αφήσεις όλα τα υπόλοιπα στην εταιρεία. Αν ο σύντροφός σου είναι φιλομαθής, μπορείς να του κλείσεις ένα ιδιαίτερο μάθημα 4Χ4, ώστε να μάθει στην πράξη όλα τα θέματα που αφορούν την εκτός δρόμου οδήγηση -και φυσικά για να σε πηγαίνει βόλτα.

Για τον λάτρη του υγιούς τρόπου ζωής/υγιεινού lifestyle

H αλήθεια είναι ότι εδώ έχεις δύο επιλογές: η μία είναι να κλείσεις μία συνεδρία μασάζ, ένα ατμόλουτρο, μία περιποίηση προσώπου· ό,τι έχει ανάγκη ο σύντροφός σου. Παρ’ όλα αυτά αν και είναι ωραία ιδέα, παραμένει ακριβή και λιγάκι συνηθισμένη. Εναλλακτικά, μπορείς να ανανεώσεις τη συνδρομή του στο γυμναστήριο. Πρακτικό και χρήσιμο.

Για τον λάτρη της Τέχνης

Υπάρχει μία μικρή παγίδα όσον αφορά τους φιλότεχνους: έχεις άπειρες επιλογές, το οποίο στατιστικά σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις και πολλά λάθη. Υπάρχει πληθώρα δώρων για να διαλέξεις. Από εισιτήρια για θέατρα, σινεμά και συναυλίες, μέχρι βινύλια και βιβλία. Αυτό το τεράστιο μενού μπορεί να σε χαώσει, κι από μία ασφαλή επιλογή να καταλήξεις σε κάποια avant-garde παράσταση, η οποία υπόσχεται την απόλυτη αποτυχία. Αντ’ αυτού, προτείνουμε να επιλέξεις το μέσο αντί του περιεχομένου. Τη δερματόδετη έκδοση του αγαπημένου του βιβλίου; Ή το αγαπημένο του βιβλίο σε κόμικ εκδοχή (Μπορείς να βρεις από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» μέχρι τον «Ζητιάνο); Συνδρομή στα μουσεία του ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή; Οι επιλογές είναι άπειρες –δικαιολογίες δεν έχεις.

Για τον λάτρη των γρίφων

Συνήθως σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν οι λάτρεις των παιχνιδιών και της τεχνολογίας. Αυτό που πρέπει να προσέξεις αν έχεις σύντροφό έναν τέτοιο, είναι να μην διαλέξεις ένα παιχνίδι βάσει του δικού σου γούστου. Γι’ αυτό πάρε τον σύντροφό σου, επισκεφθείτε ένα κατάστημα πώλησης επιτραπέζιων, πιείτε τον καφέ σας και δοκιμάστε διάφορα παιχνίδια. Δώρισε του αυτό που θα τον ενθουσιάσει. Αν δε θέλεις να κινηθείς στον τομέα των επιτραπέζιων, μπορείς να επιλέξεις ένα βιβλίο με γρίφους (ωραίες σπαζοκεφαλιές έχει το βιβλίο «Οι γρίφοι της Σεχραζάτ») ή μία επίσκεψη σε Escape Room.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ