Τα ζευγάρια που μοιράζουν τις δουλειές είναι πιο ευτυχισμένα;

Τα ζευγάρια που μοιράζουν τις δουλειές είναι πιο ευτυχισμένα;

Νέα μελέτη του Harvard Business School δείχνει πως τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του νοικοκυριού αλλά κι αυτά που χρησιμοποιούν οικιακή βοηθό είναι πιο ευτυχισμένα μαζί κι έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Bοηθάει ο σύντροφός σου στις δουλειές του σπιτιού; Αν όχι, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνει. Νέα μελέτη του Harvard Business School δείχνει πως τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του νοικοκυριού αλλά κι αυτά που χρησιμοποιούν οικιακή βοηθό είναι πιο ευτυχισμένα μαζί κι έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Σε πρώτο πλάνο μάλιστα, όπως δείχνει η έρευνα έρχεται το… πλύσιμο των πιάτων ενώ οι καυγάδες για τις οικιακές δουλειές είναι από τις κύριες αφορμές που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε διαζύγιο!

Ένα είναι το κίνητρο για να πλένει ο άντρας τα πιάτα

Δεν είπαμε φυσικά ο καλός σου να βάλει το φακιόλι και να κάνει τη χαρωπή νοικοκυρά αλλά ένα πλύσιμο μετά το φαγητό θα μπορούσε να το αναλαμβάνει που και που. Άλλωστε, δε θα είναι ο μόνος. Τη σημερινή εποχή οι άντρες – άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στις δουλειές του νοικοκυριού, ακόμη και στο πλύσιμο των πιάτων που στερεοτυπικά αποτελεί μια καθαρά γυναικεία εργασία. Όσοι το κάνουν, αφήνοντας στην άκρη τα ταμπού, είναι δε εξαιρετικά κερδισμένοι αφού όπως δείχνει η πρόσφατη μελέτη, όταν ο άνδρας σηκώσει τα μανίκια και προθυμοποιηθεί να κάνει το πλύσιμο των πιάτων, ενισχύει την ποιότητα της σχέσης και καλυτερεύει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Εμπρός λοιπόν, άντρες, πάνω τα μανίκια και δε θα βγείτε χαμένοι!

Το ζητούμενο είναι ένα: ελεύθερος χρόνος για το ζευγάρι

Αν υπάρχει άντρας που διαβάζει αυτό το κείμενο, ήδη θα έχει ξεσηκωθεί. Με ένα τρόπο το ίδιο έκαναν κι οι συντάκτες της μελέτης που υπαινίσσονται πως στην πραγματικότητα η ισότιμη δυναμική μέσα στο σπίτι υποδηλώνει την αλλαγή των ρόλων των δύο φύλων που συντελείται τα τελευταία χρόνια. Κάτι που όπως σημειώνεται έχει γίνει αναγκαστικά κι όχι από επιλογή διότι διαφορετικά δεν θα υπήρχε χρόνος για το ζευγάρι. Κι αυτό είναι το ζητούμενο. Με το να μοιράζει τις δουλειές το ζευγάρι εξαλείφει το άγχος και βρίσκει ποιοτικό χρόνο για να τον περάσει όπως και οι δύο σύντροφοι επιθυμούν.

Δε δέχεται με τίποτα; Υπάρχει κι άλλος δρόμος…

Για χρόνια οι γυναίκες έδωσαν αγώνες για την περίφημη ισότητα και σε έναν βαθμό την κατέκτησαν με το να επιμεριστούν περισσότερες ευθύνες. Αν το επάγγελμά σου – από επιλογή ή ανάγκη – είναι οικιακά, αυτό ίσως να μη σου προκαλεί ιδιαίτερο στρες, αν όμως εργάζεσαι και μάλιστα με πλήρες ωράριο τότε αν στο παιχνίδι δεν μπει κι ο σύντροφος τα πράγματα είναι εξαιρετικά σκούρα. Αν πάλι ο σύντροφος δε δέχεται με τίποτα να βοηθήσει, τότε η λύση είναι μόνο μια και λέγεται πλυντήριο πιάτων ή… οικιακή βοηθός. Στην πραγματικότητα το ζήτημα είναι πρακτικό. Κάθε γυναίκα θέλει να αισθάνεται τη συμμετοχή και την κατανόηση του συντρόφου της, ειδικά όταν αυτή δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα.

Πηγή: goddess.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ