Διάσημοι που καταστράφηκαν την τελευταία δεκαετία

Διάσημοι που καταστράφηκαν την τελευταία δεκαετία

Είχαν χρήματα, ανέσεις, δόξα και ισχύ, ωστόσο η ζωή τους κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα την δεκαετία που μας πέρασε.

Είχαν χρήματα, ανέσεις, δόξα και ισχύ, ωστόσο η ζωή τους κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα την δεκαετία που μας πέρασε. Αναφερόμαστε σε διάσημους ανθρώπους, των οποίων η καριέρα πήρε την κατιούσα, λόγω προσωπικών σκανδάλων, πολλά από τα οποία ήταν καταστροφικά.

Σίγουρα κανείς δεν είναι αναμάρτητος, ωστόσο όταν είσαι διάσημος ο κόσμος είναι ο πιο αυστηρός κριτής και δεν συγχωρεί. Η παροιμία “καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα” ισχύει στις παρακάτω περιπτώσεις, καθώς οι άνθρωποι αυτοί τιμωρήθηκαν αυστηρά και η φήμη τους αμαυρώθηκε από την μια μέρα στην άλλη.

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Για πολλές δεκαετίες ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες του Χόλιγουντ, με αμέτρητες ταινίες του να κερδίζουν το χρυσό αγαλματίδιο. Όλα αυτά άλλαξαν πριν λίγα χρόνια, καθώς ο άλλοτε πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ, κατηγορήθηκε από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Η αποκάλύψεις αυτές είχαν πυροδοτήσει το κίνημα #MeToo με πολλές διάσημες γυναίκες να αποκαλύπτουν ότι είχαν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από τον ισχυρό άντρα. Πρόσφατα κατάφερε έναν διακανονισμό, ωστόσο δεν πρόκειται να τελειώσουν έστι εύκολα οι μπελάδες του με την δικαιοσύνη.

Τσάρλι Σιν

Δεν μας κάνει καμια εντύπωση που βρίσκεται στην λίστα μας, καθώς ο διαβόητος κύριος Τσάρλι Σιν βρισκόταν στα φώτα της δημοσιότητας όταν έπαθε τον πρώτο του νευρικό κλονισμό. Έχοντας περάσει πάνω από 30 χρόνια στο χώρο της σόουμπιζ, ο αστέρας της διάσημης τηλεοπτικής σειράς “Two and a Half Men”, άρχισε να συμπεριφέρεται ανάρμοστα στους συνεργάτες του, σε τέτοιο σημείο που αναγκάστηκαν να τον αντικαταστήσουν. Αυτό τον οδήγησε σε ακόμα πιο τρελό τρόπο ζωής, τον οποίο και πλήρωσε με άσχημο τρόπο.

Κέβιν Σπέισι

Ο δολοπλόκος πολιτικός Φρανκ Άντεργουντ του “House of Cards” έφαγε το ηχηρότερο χαστούκι, μετά από ένα κύμα αντιδράσεων ύστερα από την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικο, που ακολούθησε την παραδοχή του ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο μέχρι πρότινος αγαπημένος των σκηνοθετών είδε την καριέρα του να καταρρέει μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, τα μέσα να τον καταδικάζουν και το Χόλιγουντ να τον χαρακτηρίζει ως το νέο αρπακτικό, μετά το σκάνδαλο του παραγωγού Γουάινσταϊν. Ο ταλαντούχος ηθοποιός που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην σκηνή, στην οθόνη και στον κινηματογράφο, έγινε ξαφνικά ένα «τέρας» που γνώρισε μία θλιβερή αποκαθήλωση και εξαφανίστηκε από προσώπου Γης.

Μπιλ Κόσμπι

@ Gilbert Carrasquillo / Getty Images / Ideal Image

Ο Μπιλ Κόσμπι ήταν λατρεμένη φιγούρα και σύμβολο επιτυχίας για την αφροαμερικανική κοινότητα. Πολύ πριν από το κίνημα #MeToo, έσκασε ένα σκάνδαλο για τον συμπαθή πατριάρχη της αμερικανικής σειράς “The Cosby Show”, με πολλούς ανθρώπους να μην μπορούν να το πιστέψουν. Ο άνθρωπος που αγαπήθηκε ως Δρ. Χάξταμπλ, βρέθηκε να κατηγορείται στα 77 του χρόνια (καταδικάστηκε στα 79 του) από περισσότερες απο 60 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό. Σύμφωνα με τις ίδιες τις νάρκωνε με υπνωτικά χάπια μέσα σε ποτό και τις βίαζε. Οι ιστορίες των γυναικών έφταναν πίσω στο 1969 και εκτείνονταν για 4 δεκαετίες.

Ματ Λάουερ

Για αρκετές δεκαετίες, ο Ματ Λάουερ ήταν ένα από τα πιο αξιόπιστα και αγαπημένα πρόσωπα του NBC. Ο οικοδεσπότης της εκπομπής “The Today Show” είχε μια απίστευτη γοητεία και ήταν καταπληκτικός στις συνεντεύξεις με διάφορες διασημότητες. Πριν λίγα χρόνια απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το ειδησεογραφικό δίκτυο για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Ο ίδιος ο Λάουερ ισχυρίζεται ότι ουδέποτε επιτέθηκε σε κανέναν ούτε εξανάγκασε κάποια γυναίκα σε ερωτική συνεύρεση, ωστόσο πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν αντίθετη άποψη.

Μελ Γκίμπσον

Ο Μελ Γκίμπσον, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, ο οποίος έγινε γνωστός με τις σειρές ταινιών Μαντ Μαξ και Φονικό Όπλο, και σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο βραβευμένο με Όσκαρ Braveheart, επισκίασε τη φήμη του τόσο λόγω των ταινιών του όσο και των συχνά εμπρηστικών του δηλώσεων, ενώ τον Ιούλιο του 2010 η σύντροφός του τον κατηγόρησε πως την κακοποιούσε σωματικά εντός σπιτιού. Σήμερα ο διάσημος ηθοποιός δείχνει διατεθειμένος να μείνει στο παρασκήνιο, και το ίδιο το Χόλιγουντ μοιάζει λίγο πολύ πρόθυμο να του συγχωρέσει τελικά τα πάντα.

Μάικλ Τζάκσον

Η φήμη του παλαί ποτέ «Βασιλιά της Ποπ», ο οποίος ήταν μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος, αμαυρώθηκε μετά την προβολή του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ “Leaving Neverland” που προβλήθηκε στο αμερικανικό δίκτυο ΗΒΟ και αφορούσε τη σεξουαλική κακοποίηση δύο αγοριών από τον (αείμνηστο πλέον) Μάικλ Τζάκσον. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει ένα τσουνάμι αντιδράσεων με πρώτους και καλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά τον κόσμο που ξεκίνησαν μποϊκοτάζ στα τραγούδια του θρυλικού καλλιτέχνη, ενώ πολλοί καλλιτέχνες του γύρισαν την πλάτη. Τέρα ή όχι, ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε και δεν μπορεί να δικαστεί ή να απολογηθεί.

Λανς Άρμστρονγκ

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 21 του, τον προσβάλει ο καρκίνος στα 25, ο Λανς επιβιώνει, επανέρχεται και θριαμβεύει! Και τότε, στο απόγειο της καριέρας του, ο ποδηλάτης ομολογεί δημόσια στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρει ότι αγωνιζόταν ντοπαρισμένος σε όλες τις νίκες του στους ποδηλατικούς γύρους της Γαλλίας και ότι έλεγε συστηματικά ψέματα όλα αυτά τα χρόνια απαξιώνοντας και καταστρέφοντας αντιπάλους και δημόσιους επικριτές! Κατά συνέπεια, η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας τον τιμώρησε με την αφαίρεση όλων των τίτλων του (συμπεριλαμβανομένων και των 7 νικών στο Γύρο της Γαλλίας) και με ισόβιο αποκλεισμό από το άθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ