Τι σχέση έχει κάθε ζώδιο με τις κακές συνήθειες;

Τι σχέση έχει κάθε ζώδιο με τις κακές συνήθειες;

Ποιοι είναι οι περισσότερο και οι λιγότερο επιρρεπείς του ζωδιακού;

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κακές συνήθειες, κάποια κολλήματα. Τσιγάρο, αλκοόλ, πολύ φαγητό ή και τα τελευταία χρόνια, ηλεκτρονικά παιχνίδια και internet. Τα απολαμβάνουμε μέχρι που ανακαλύπτουμε ότι έχουμε φτάσει στα όριά μας και προσπαθούμε να αποδεσμευτούμε.

Μπορώ να αποβάλλω τις κακές συνήθειες εύκολα από τη ζωή μου; Δες πόσο εύκολο είναι

ΚΡΙΟΣ

Ο εγωισμός του Κριού είναι μια αβλαβή συνήθεια που την αποβάλλει εύκολα όταν βρει το κατάλληλο άτομο. Έχει ανάγκη από επιβεβαίωση και δεν καταφέρνει πάντα να αντιστέκεται. Όταν θυμώνει (εκνευρίζεται εύκολα), δρα παρορμητικά και άνετα μπορεί να ανάψει ένα τσιγάρο ή να φάει κάτι απαγορευμένο χαλώντας τις προσπάθειες εβδομάδων. Θα πρέπει όμως να σκεφτεί την απογοήτευση που θα νιώσει μετά, όταν ξεθυμάνει η πρόσκαιρη απόλαυση που πήρε.

ΤΑΥΡΟΣ

Η απόλαυση του φαγητού καθιστά δύσκολη την προσπάθεια του Ταύρου να χάσει βάρος ή να σταματήσει να πίνει. Όλο το μεταθέτει και αυτό κουράζει τους άλλους. Όμως όταν το αποφασίσει, είναι μεθοδικός. Χρειάζεται μια οργανωτική κατεύθυνση. Η υπομονή τον χαρακτηρίζει και αντέχει όλα τα στάδια μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μιλάς με έναν Δίδυμο και νομίζεις ότι μιλάς στον αέρα. Αδιαφορεί για όσα του λες. Αν τον αγνοήσεις, τότε θα προκαλέσεις πιο εύκολα το ενδιαφέρον του. Μπορεί να πίνει ή να καπνίζει ασταμάτητα και ύστερα από καιρό να γίνει αντιαλκοολικός ή αντικαπνιστής και να διδάσκει και τους άλλους. Μετά πάλι να τα ξαναρχίσει όλα σαν να μην τα έκοψε ποτέ. Και κάθε φορά να βρίσκει πειστικές δικαιολογίες. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα βασιλεύσει η λογική του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι κακές συνήθειες ενός Καρκίνου ονομάζονται στοματικές απολαύσεις. Είναι εθισμένος στη ζάχαρη που πρέπει να αντικαταστήσει με πιο υγιεινή διατροφή ή μπορεί να τον βλέπεις συνεχώς με ένα τσιγάρο στο στόμα. Η μελαγχολική του διάθεση και το ανικανοποίητο ευνοούν τις κακές προσκολλήσεις. Είναι ένας τρόπος για να αντέξει τις δυσκολίες της ζωής τις οποίες, πολλές φορές, τραγικοποιεί. Πρέπει να καταλάβει ότι η πραγματικότητα δεν αλλάζει τρώγοντας πολύ ή καπνίζοντας πολύ. Κάθε κακή συνήθεια πρέπει να αντικαθίσταται με μια νέα καλύτερη.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων καυχιέται πολύ για τον εαυτό του αλλά πρέπει να μάθει να δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα επιτεύγματα των συνανθρώπων του. Δεν υποτάσσεται σε κανέναν και σε τίποτα. Δεν ενδίδει περισσότερο απ’όσο του επιτρέπει η αξιοπρέπειά του. Αυτό σημαίνει ότι βάζει αυτόματα τα όριά του για να μην φανεί αξιοθρήνητος. Σταματάει το κακό προτού να προκαλέσει τα αρνητικά σχόλια των άλλων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος είναι τελειομανής και τίποτα δεν είναι αρκετά καλό γι’ αυτόν. Ίσως με λίγη διασκέδαση, αποφορτίζεται από το άγχος του. Όλες οι κακές συνήθειες έρχονται σε σύγκρουση με τη μανία του για υγιεινή ζωή. Πάντα έχει ενοχές για το κακό που προκαλεί στον οργανισμό του και χάνει έτσι τις παροδικές απολαύσεις. Όταν δε, το αναλύσει και λογικά, δει τα υπέρ και τα κατά, σταματά κάθε κακιά συνήθεια. Γιατί απλά φοβάται τις αρρώστιες.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός αγαπά την ομορφιά και σπαταλά πολλά χρήματα προκειμένου να είναι φινετσάτος ο ίδιος ή ο χώρος του. Δεν καταλαβαίνει το βλαβερό ή το απαγορευμένο. Θέλει να καλοπερνάει, να διασκεδάζει, να απολαμβάνει τη ζωή και ξεφεύγει από τα όρια. Μπορεί όμως να επανέλθει. Το κακό είναι ότι δύσκολα μένει πιστός στις αποφάσεις του. Δεν αντέχει τις πολλές στερήσεις. Η φράση «δεν βαριέσαι» του ανήκει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός θυμώνει πολύ. Πρέπει να βρίσκει τρόπους χαλάρωσης και εκτόνωσης. Είναι παθιασμένος και του αρέσει να μπαίνει σε άλλες διαστάσεις, άβατες και μυστικές. Βλέπει με άλλο μάτι την πραγματικότητα, ίσως και εντελώς διαφορετική απ’ ότι είναι. Παθιασμένες χαρακτηρίζονται και οι συνήθειές του, ευτυχώς βγαίνει εύκολα από αυτές. Ο δυναμισμός αλλά και ο εγωισμός του δεν του επιτρέπουν να γίνεται έρμαιο σε οτιδήποτε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης δείχνει ζήλο για την τιμιότητα και την ειλικρίνεια. Πρέπει να μάθει να είναι λίγο πιο διακριτικός και να συμπονά τους συνανθρώπους του. Πειραματίζεται αγνοώντας τους κινδύνους και δύσκολα απαλλάσσεται από κακές συνήθειες. Όμως, είναι λάτρης της ζωής και δεν υποκύπτει εύκολα σ’ αυτές. Βρίσκει τρόπους να ξεφεύγει από την καθημερινότητα, δεν χρειάζεται βοήθειες. Βλέπει τις καταστάσεις θετικά και έχει τη δύναμη να φτάσει τους στόχους του, δηλαδή την κορυφή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι φιλόδοξος και εργασιομανής και δεν τον ενδιαφέρει πόσο καιρό θα του πάρει για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα και όταν τελειώνει μια εργασία, προχωράει στην επόμενη. Πρέπει να μάθει να χαλαρώνει για να περιορίσει αυτήν την κακιά συνήθεια. Η επιτυχία είναι ζήτημα τιμής, θέλει να φαίνεται στα μάτια των άλλων αλλά και να είναι. Φτάνει στα όριά του. Είναι αποφασιστικός, προσηλώνεται και καταφέρνει να κόψει κακές συνήθειες ακόμα και αν παροδικά υποκύπτει σε έναν πειρασμό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι ανεξάρτητος και καινοτομεί. Κάνει πράγματα δημιουργικά, δεν ανέχεται τίποτα. Το καλό και το κακό γι’ αυτόν εξαρτάται. Φοβάται τις εξαρτήσεις περισσότερο σαν ιδέα παρά για τις βλαβερές συνέπειές τους. Φεύγει τρέχοντας όταν νιώσει πως πάει να γίνει σκλάβος της τεχνολογίας ή του καπνίσματος ή οποιουδήποτε άλλου. Η ελευθερία του είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν την δεσμεύει κανείς και τίποτα.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ιχθύς εθίζεται στον αλκοολισμό, ανταποκρίνεται στις θεραπείες αλλά δύσκολα ξεπερνάει τον εθισμό. Υποκύπτει σε τρόπους φυγής από την καθημερινότητα και δύσκολα κόβει κακές συνήθειες. Είναι κατόρθωμα γι’ αυτόν αν τα καταφέρει. Πρέπει να σκεφτεί ότι τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι και οφείλει να κόψει τις καταχρήσεις μαχαίρι. Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του αν δεν βάλει κι αυτός το χεράκι του.

Πηγή: missbloom.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ