Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη για δουλειά

Ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι χρειαζόμαστε μόνο 1/10 του δευτερολέπτου για να κάνουμε μια εντύπωση σε κάποιον. Όπως αντιλαμβάνεσαι αυτό το τόσο μικρό χρονικό περιθώριο είναι απίστευτα μικρό ειδικά για να δημιουργήσεις μια καλή εντύπωση σε έναν μελλοντικό εργοδότη.

Ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι χρειαζόμαστε μόνο 1/10 του δευτερολέπτου για να κάνουμε μια εντύπωση σε κάποιον. Όπως αντιλαμβάνεσαι αυτό το τόσο μικρό χρονικό περιθώριο είναι απίστευτα μικρό ειδικά για να δημιουργήσεις μια καλή εντύπωση σε έναν μελλοντικό εργοδότη. Ωστόσο, μπορείς να προετοιμαστείς εκ των προτέρων για τη συνέντευξη, έτσι ώστε να φαίνεσαι τέλεια αυτή τη σημαντική ημέρα και να γνωρίζεις πώς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για αυτό ας δούμε 5 λάθη που θα πρέπει να αποφύγεις σε μια επαγγελματική συνεντεύξη.

Λάθος 1: Βάζεις έντονο άρωμα

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το 30% των ανθρώπων μισούν τις έντονες μυρωδιές και δεν έχει σημασία αν είναι η μυρωδιά του ακριβού σου γαλλικού αρώματος, των φθηνών τσιγάρων ή του ιδρώτα. Οι άνθρωποι με ευαίσθητη όσφρηση μπορεί να έχουν πονοκεφάλους, να αισθάνονται ναυτία και να έχουν μια αίσθηση καψίματος στα μάτια τους. Τι θα συμβεί λοιπόν αν ο μελλοντικός εργοδότης σου είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους;

Λάθος 2: Ξενυχτάς στην τηλεόραση την προηγούμενη νύχτα

Σήμερα, είναι δύσκολο να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς smartphones ή φορητούς υπολογιστές, αλλά πριν από μια επαγγελματική συνέντευξη, είναι καλύτερο να τα ξεχάσεις αυτά. Αυτό οφείλεται στο μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη της συσκευής σου. Πρόσφατα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το φως από τις συσκευές έχει αρνητική επίδραση στην όρασή μας, μας προκαλεί αϋπνία και σε σπάνιες περιπτώσεις, ακόμα και κατάθλιψη.

Ένα άτομο που έχει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια του, λόγω έλλειψης ύπνου, δεν θα κάνει καλή εντύπωση. Επίσης, η έλλειψη ύπνου θα επιβραδύνει τη διαδικασία σκέψης σου και δεν θα είσαι σε θέση να απαντήσεις στις ερωτήσεις σωστά και γρήγορα. Έτσι, για να έχεις έναν καλό ύπνο, μη μπεις στο κινητό και μην παρακολουθήσεις τηλεόραση το προηγούμενο βράδυ.

Λάθος 3: Συζητάς προσωπικά θέματα και λες την ιστορία της ζωής σου

Οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού συστήνουν να είσαι φιλική, αλλά όχι πολύ φιλική. Μην μιλήσεις για τις περιπέτειες του περασμένου Σαββατοκύριακου, τα λάθη του παρελθόντος σου, τους συγγενείς σου ή μην αρχίσεις να δείχνεις τις φωτογραφιών των παιδιών σου ή των κατοικίδιων σου.

Δεν μπορείς να ξέρεις πώς ο εργοδότης θα αντιδράσει στις ιστορίες σου (ακόμα και αν είναι αστείες) και τι γίνεται αν δεν τους αρέσουν οι γάτες σου; Για αυτό είναι καλύτερα να εστιάσεις στις επαγγελματικές σου ιδιότητες και να αφήσεις όλα τα προσωπικά πράγματα για τους φίλους σου.

Λάθος 4: Χρησιμοποιείς ένα μη επαγγελματικό όνομα e-mail ή έχεις ψευδώνυμο

Για την επαγγελματική σου αλληλογραφία, είναι προτιμότερο να έχεις μια διεύθυνση e-mail που να συνδέεται άμεσα με το όνομά σου. Έτσι είναι ευκολότερο για τον υπεύθυνο πρόσληψης να σε εντοπίσει και, επίσης, ένα ακατάλληλο ψευδώνυμο μπορεί να τον κάνει να πιστεύει ότι δεν είσαι επαγγελματίας (ακόμα και αν είσαι).

Λάθος 5: Χρησιμοποιείς μια λέξη που σε κάνει να φαίνεσαι αδύναμη ως υποψήφια

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να λένε όλη την ώρα «Με συγχωρείτε» , επειδή αυτή η έκφραση τους κάνει να φαίνονται αδύναμοι και ανασφαλείς στα μάτια των άλλων.

Οι φράσεις όπως «απλά ήθελα να ρωτήσω» ή «απλώς ήθελα να διευκρινίσω» σε κάνει να ακούγεσαι σαν να ζητάς συγνώμη για κάτι, ακόμα κι αν δεν έχεις κάνει τίποτα λάθος.

Πηγή: womenonly.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ