Ποια πράγματα σε μια σχέση ίσως κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από την απιστία

Ποια πράγματα σε μια σχέση ίσως κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από την απιστία

Ώρα να αξιολογήσεις σωστά τις προτεραιότητές σου.

Η απιστία είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αποδυναμωθεί μια σχέση, αλλά όπως έδειξαν και οι απόψεις που διατυπώθηκαν σε μια πρόσφατη ομάδα του Ask Reddit, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που είναι πολύ πιο ισχυρά και έχουν τη δύναμη να καταστρέψουν ακόμα και τους δυνατούς δεσμούς. Μερικά από τα χειρότερα πράγματα που οδηγούν σε διάλυση (όχι λόγω απιστίας) ξεκινούν ως μικρά και δυσδιάκριτα και αυτό τα καθιστά τόσο επικίνδυνα.

Ιδού λοιπόν τα… προβληματάκια!

1. Λες ψέμματα και κρύβεις πράγματα από τον σύντροφό σου
Ακόμη και αν το κάνεις από αγάπη για να προστατεύσεις τα συναισθήματά του, το να κρύβεις μικρά πράγματα από κάποιον που βγαίνεις, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα και να προκαλέσει προβλήματα εμπιστοσύνης που καταστρέφουν μια σχέση. Όπως έγραψε στο reddit η canada432, «Θα πρέπει να είσαι σε θέση να πεις στον σύντροφο σου τα πάντα. Αν κρύβεις κάτι επειδή θα μπορούσε να τον πληγώσει, τότε πιθανότατα δεν θα έπρεπε να το έχεις κάνει».

2. Συγκρατείς τα συναισθήματα στοργής
Εάν στοργή σημαίνει πραγματικά το να επιδιώκεις την επαφή με τον άλλον, το να συζητάς με τον σύντροφο σου με έντονο ύφος για σημαντικά πράγματα, να φέρνεις εμπόδια όταν χρειάζεται βοήθεια, να είσαι απούσα και ψυχρή, μπορεί να προκαλέσει αμφιβολίες σε μια σχέση, κάτι που καταλήγει σε ανεπανόρθωτο πρόβλημα.

3. Τρέφεις μέσα σου μια ήπια δυσαρέσκεια
Όπως έγραψε στο reddit ο VoxMeretricis, «από τη στιγμή που εκφράζεται η δυσαρέσκεια, η ζημία έχει ήδη γίνει στη σχέση». Ξεκινάει αθόρυβα αλλά γίνεται κάτι μεγάλο με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που το κάνει τόσο καταστροφικό.

 

4. Έλλειψη επικοινωνίας
Αυτό δεν σημαίνει να στέλνεις μηνύματα όλη την ημέρα κάθε μέρα, αλλά σημαίνει το να παραλείπεις να μιλήσεις με τον άλλο για πράγματα που σε ενοχλούν όταν εμφανίζονται ή να κρατάς μέσα σου λεπτομέρειες που νομίζεις ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα. Όλα αυτά μαζεύονται και αν κάποια στιγμή βγουν προς τα έξω, η κατάσταση γίνεται συνήθως ανεξέλεγκτη.

5. Είσαι πεισματάρα ή μένεις «κολλημένη» σε συγκεκριμένα θέματα
Αυτός είναι ακριβώς ένας άλλος τρόπος να χαρακτηρισθεί ως «άρνηση συμβιβασμού». Αν κάποιος σου αρέσει, θα πρέπει να είσαι πρόθυμη να συμβιβαστείς. Οι σύντροφοι που μπορούν να χειριστούν πράγματα μόνον εάν πάνε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση (τη δική τους) είναι βασικά σε σχέσεις μόνον με τον εαυτό τους.

6. Καυγαδίζεις σχετικά με κοινότοπα καθημερινά θέματα ή δουλειές του σπιτιού
Σίγουρα, η διαφωνία που έχετε πάντα σχετικά με το ποιος θα βγάλει έξω τα σκουπίδια δεν φαίνεται ως μεγάλο θέμα, αλλά αυτό είναι το είδος των διαφωνιών που μπορεί να γίνουν ένα μεγάλο ζήτημα με την πάροδο του χρόνου και ακόμα χειρότερα, να γίνουν «πυρομαχικά» για μεγαλύτερες και σοβαρότερες διαφωνίες στην πορεία.

7. Υποκύπτεις στο… πατρονάρισμα
Το να υποβιβάζεις τον σύντροφο σου είναι απλώς ένας άλλος τρόπος να κάνεις τον εαυτό σου πιο ισχυρό από αυτόν και μια ανισορροπία ισχύος είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις σε μια διαρκή, υγιή σχέση. Τα πατρονάρισμα είναι χειρότερο από την απιστία, επειδή «διαλύει την αυτοεκτίμησή σου», όπως γράφει ένας χρήστης του reddit, έτσι ακόμα και μετά τη λήξη της σχέσης, εξακολουθείς να αισθάνεσαι τη ζημιά.

8. Η παραμονή σε μια σχέση λόγω βολέματος
Είτε πρόκειται για το γεγονός ότι δεν θέλεις να απογοητεύσεις την οικογένειά σου με τον χωρισμό είτε επειδή έχεις προγραμματίσει ένα μεγάλο ταξίδι μέσα σε έξι μήνες, το να παραμένετε μαζί μόνο επειδή αισθάνεσαι ότι θα υπάρξει συναισθηματική ένταση με έναν χωρισμό, χάνετε την ευκαιρία να παραμείνετε φίλοι μετά το τέλος που αναπάντεχα θα έρθει.

 

9. Χειραγώγηση
Αυτό είναι πολύπλοκο γιατί είναι συχνά τόσο λεπτό και δεν συνειδητοποιείς ότι χειραγωγείσαι από τον σύντροφό σου (ή τον χειραγωγείς) έως ότου είναι πολύ αργά. Όπως έγραψε ένας χρήστης του reddit, «οι σχέσεις που με διέλυσαν (και στις δύο από τις οποίες εγώ ήμουν που έφυγα, παρεμπιπτόντως, οπότε δεν πληγώθηκα συναισθηματικά) πέρασαν μέσα από τη σταδιακή απώλεια της αυτοεκτίμησης κατά τη διάρκεια της σχέσης μέσω της διαδικασίας χειραγώγησης από τους συντρόφους μου».

10. Ζήλια
Ακόμη και χωρίς πραγματική απιστία, μόνο η υποψία ότι συμβαίνει, μπορεί να είναι πολύ, πολύ χειρότερη.

11. Η παρουσίαση μιας εσφαλμένης εκδοχής του εαυτού σου στην αρχή της σχέσης
Αυτό μπορεί να φαίνεται τόσο απλό και ασήμαντο, όπως το να προσποιείσαι ότι σου αρέσουν οι ταινίες τρόμου ενώ τις μισείς πραγματικά ή να είναι τόσο σημαντικό όπως το να ισχυρίζεσαι ότι δεν ψάχνεις κάτι σοβαρό, ενώ στην πραγματικότητα το κάνεις. Είναι καλύτερο να είσαι εκ των προτέρων ειλικρινής, επειδή αυτά τα μικρά πράγματα μπορούν να γίνουν τεράστιοι λόγοι για έναν χωρισμό με την πάροδο του χρόνου.

12. Η διατήρηση της σχέσης μόνο από εξάρτηση
«Είστε μαζί επειδή είστε εξαρτημένοι και κανένας από τους δύο δεν θέλει να είναι μόνος», έγραψε ένας χρήστης του reddit. Ή με άλλα λόγια, δεν έχετε πια χημεία και ο μόνος λόγος που είστε μαζί είναι ότι δεν μπορείτε να είστε μόνοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ