Τι έκαναν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι του κόσμου όταν ήταν 20 ετών

Τι έκαναν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι του κόσμου όταν ήταν 20 ετών

Μπορεί τώρα να είναι πλούσιοι, διάσημοι και ισχυροί, αλλά σε ηλικία 20 ετών, τα πράγματα – για τους περισσότερους – έμοιαζαν λίγο διαφορετικά.

Παρατηρώντας τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του κόσμου αναρωτιόμαστε: «Πώς κατάφεραν να φτάσουν τόσο ψηλά;».

Κι ενώ ορισμένοι διάσημοι γνώριζαν τι ήθελαν να κάνουν από πολύ μικρή ηλικία, άλλοι χρειάστηκε να αλλάξουν πολλά επαγγέλματα μέχρι να καταλήξουν σε αυτό που αγαπούν και να σημειώσουν επιτυχία στο χώρο τους.

Μπορεί τώρα να είναι πλούσιοι, διάσημοι και ισχυροί, αλλά σε ηλικία 20 ετών, τα πράγματα – για τους περισσότερους – έμοιαζαν λίγο διαφορετικά.

Απόδειξη αυτού αποτελεί η παρακάτω λίστα:

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

H Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είναι περισσότερο γνωστή ως η ιδιοφυΐα πίσω από τη σειρά «Χάρι Πότερ», ωστόσο η ιδέα του επιτυχημένου βιβλίου και ταινίας ήρθε λίγο μετά την ηλικία των 25 ετών. Η ίδια προσπάθησε να εκδώσει το βιβλίο στην αρχή, ωστόσο δεν τα κατάφερε κι επειδή είχε παραμελήσει την εργασία της -στη Διεθνή Αμνηστία- για την προώθηση του μικρού μάγου, στο τέλος απολύθηκε. Σύμφωνα με την Daily Mail, η Ρόουλινγκ πέρασε τα εφηβικά της χρόνια μέσα στα φεστιβάλ και κάνοντας πεζοπορία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μπιλ Γκέιτς

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ανακάλυψε την αγάπη του για τους υπολογιστές σε ηλικία των 13 ετών, όταν ακόμη πήγαινε σχολείο στο Σιάτλ. Εκεί, έγραψε κώδικα υπολογιστή για μια έκδοση του tic-tac-toe, και στη συνέχεια συναντήθηκε και συνεργάστηκε με τον Πωλ Άλεν, συνιδρυτή της Microsoft, σύμφωνα με την Biography.com. Αργότερα, ο ίδιος ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, τις οποίες και παράτησε σε ηλικία 20 ετών το 1975 για να επικεντρωθεί στη Microsoft, η οποία τότε τον έκανε τον πλουσιότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο στον κόσμο.

Τζεφ Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία δουλεύοντας στα McDonald’s. Σύμφωνα με τον Cody Teets, συγγραφέα του «Golden Opportunity: Αξιοσημείωτες καριέρες που ξεκίνησαν στα McDonald’s», ο ίδιος δεν ήταν και πολύ καλός στη δουλειά του.

Γουόρεν Μπάφετ

Ένα από τα πρώτα επαγγέλματα του μεγαλοεπενδυτή Γουάρεν Μπάφετ ήταν η παράδοση εφημερίδων και συγκεκριμένα της Washington Post. O ίδιος επίσης, σε νεαρή ηλικία, είχε ασχοληθεί με τις πωλήσεις, από γραμματόσημα μέχρι και μπάλες του γκολφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάφετ απορρίφθηκε από το Harvard Business School, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και σπούδασε στο Columbia Business School και εργάστηκε ως πωλητής επενδύσεων, αναλυτής χρεογράφων και χρηματιστής.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι σήμερα μια από τις πιο διάσημες προσωπικότητες, ηθοποιούς και παραγωγούς στον κόσμο. Η ίδια συνειδητοποίησε ότι αγαπούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ηλικία 14 ετών όταν μετακόμισε στο Nashville και στα 16 της χρόνια κατάφερε να εισέλθει στο χώρο των media, ως broadcaster για τον WVOL, έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Τρία χρόνια αργότερα, ως δευτεροετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Tennessee, η Γουίνφρεϊ εγκατέλειψε το σχολείο για να ξεκινήσει την καριέρα της στα μέσα ενημέρωσης.

Jay-Z

Ο Jay Z υιοθέτησε το όνομα του ράπερ στην ηλικία των 20 ετών. Και παρόλο που για χρόνια συνεργαζόταν με άλλους ράπερ, ο ίδιος παρέμεινε ανώνυμος για αρκετό διάστημα σύμφωνα με το Biography.com.

Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έζησε στη Χονολουλού για το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας. Σε ηλικία 18 ετών κι αφού αποχώρησε από το σχολείο με ακαδημαϊκές διακρίσεις έγινε δεκτός στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και μάλιστα κατάφερε να γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νομικής Αναθεώρησης του Χάρβαρντ.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο CEO και συνιδρυτής του Facebook συμμετείχε σε προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών από νεαρή ηλικία. Μάλιστα, όταν ήταν 12 ετών χρησιμοποίησε τη γλώσσα προγραμματισμού Atari BASIC προκειμένου να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων, το γνωστό «Zucknet», ενώ λίγα χρόνια αργότερα δημιούργησε ένα άλλο πρόγραμμα, το Synapse, το οποίο και θέλησε η Microsoft να εξαγοράσει για 1 εκατομμύριο δολάρια, χωρίς επιτυχία.

Χίλαρι Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον προοριζόταν για μεγάλα πράγματα από νεαρή ηλικία. Η ίδια έγινε δεκτή από τη νομική σχολή του Yale και κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε στο Κέντρο Μελέτης Παιδιών του πανεπιστημίου και ανέλαβε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών στο νοσοκομείο Yale-New Haven. Επιπλέον, η πρώην υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ, προσέφερε εθελοντικά νομικές συμβουλές σε άτομα που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, μέσω του New Haven Legal Services. Σε ηλικία 23 ετών γνώρισε τον Μπιλ Κλίντον και κατέληξε ως η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Έλον Μασκ

Σε ηλικία 12 ετών, ο ιδρυτής των PayPal, Tesla Motors και SpaceX Έλον Μασκ έγραψε κώδικα για το παιχνίδι -με θέμα το διάστημα- Blastar. Στα 17 του χρόνια, ο Μασκ μετακόμισε στον Καναδά για να σπουδάσει στο Queen’s University και στη συνέχεια βρέθηκε στο University of Pennsylvania για να σπουδάσει διοίκηση και φυσική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ