Η πρώτη φορά που συναντάς τους γονείς της

Η πρώτη φορά που συναντάς τους γονείς της

Ένας μίνι οδηγός για να μην πάνε όλα κατά διαόλου.

Το καλοκαίρι τελείωσε, η οικογένεια μαζεύεται κι εσύ εκεί που χουζουρεύεις με το κορίτσι σου βλέποντας τηλεόραση, σου έρχεται το εγκεφαλικό: «Είσαι καλεσμένος στο τραπέζι των γονιών μου. Ελπίζω να μην τολμήσεις να τους προσβάλεις».

Δεν είχες σκοπό ούτως ή άλλως να αρνηθείς, πόσο μάλλον τώρα που δέχτηκες και απειλές. Οπότε, και μιας και δεν έχεις ξανασυναντήσει τα πεθερικά (ή τελοσπάντων πιθανά πεθερικά ηρέμησε), σε κυριεύει ένας πανικός, ένα άγχος και ένα στρες.

Η αλήθεια είναι ότι σε καταλαβαίνω κυρίως γιατί εσείς οι άντρες είστε και λίγο γκαφατζήδες σε αυτά τα ζητήματα. Και επειδή ίσως να μην έχεις κολλητές, αδερφή ή κάποια άλλη κοπέλα (αστειεύομαι σαφώς) θα αναλάβω εγώ το δύσκολο έργο της συμμόρφωσης και της προετοιμασίας σου για να βγάλεις ασπροπρόσωπη την καλή σου και κάθε τίμιο αρσενικό εκεί έξω που τρέμει αντίστοιχες συναντήσεις.

 

Η πρώτη φορά που συναντάς τους γονείς της

Πρώτο και βασικό

Ακόμα και αν δεν έχουμε γιορτές θα πρέπει να πας σένιος. Φυσικά αν το αθλητικό παπούτσι είναι προέκταση της πατούσας σου, δεν εννοώ να εσύ να σκάσεις με σκαρπίνι-άσε που το φοβάμαι γιατί αν δεν το’ χεις μπορεί να διαλέξεις σχέδιο Ταμτάκου-αλλά κάτι χωρίς τρύπες και βρωμιές μπορείς να το επιλέξεις. Το ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο σύνολο. Γενικότερα, αφού τα ρούχα λένε πολλά για την προσωπικότητά μας, φρόντισε να την αναδείξεις με τον καλύτερο τρόπο. Προφανώς θα είσαι πεντακάθαρος, θα βάλεις και λίγο άρωμα και όλα καλά.

Ποτέ με άδεια χέρια

Δεν πάμε ποτέ σε σπίτι-πόσο μάλλον για πρώτη φορά-με άδεια χέρια. Στην προκειμένη, θα προσφέρεις λουλούδια στην μαμά, και ένα κρασί για τον μπαμπά-παρακαλώ να είναι καλό και όχι ρετσίνα-. Δεν πίνουν κρασί αλλά ουίσκι; Προσαρμόσου. Ρώτα και την κοπέλα σου για να σε διαφωτίσει, δεν είναι κακό.

Άσε τα κοπλιμέντα

Η μαμά είναι μαμά και μάλιστα δίπλα έχει το σύζυγό της και πατέρα της καλής σου. Άσε τα πόσο νέα δείχνετε ή τι κούκλα που είστε γιατί μπαίνεις σε σκοτεινά μονοπάτια που σίγουρα δε θα σου βγουν σε καλό. Μία χειραψία και ένα χάρηκα είναι αρκετά για να μη σε περάσουν για ψυχασθενή-γιατί προφανώς και σε περιμένουν στη γωνία-.

giphy 1

Πες κάτι καλό όμως για το φαγητό

Μπορεί να είναι ό, τι χειρότερο έχεις φάει. Μπορεί να έπεσε σαν τούβλο στο στομάχι σου και να είσαι στα πρόθυρα εμετού. Αδιάφορο. Θα πρέπει να συγχαρείς την οικοδέσποινα για τη φανταστική μαγειρική της και φυσικά να μην αναφέρεις την μαγειρική της δικής σου μαμάς-που δε σε δηλητηριάζει-.

 

giphy 2

Να είσαι έτοιμος να εξηγήσεις

Αν το επάγγελμά σου δεν είναι φούρναρης, αστυνομικός, γιατρός, δικηγόρος, τραγουδιστής ή τελοσπάντων κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό, να είσαι έτοιμος για ερωτήσεις τις οποίες θα πρέπει να απαντήσεις. Το ίδιο ισχύει και για το χόμπι σου.

Τα ζητήματα που απαγορεύονται

Πολιτική και ομάδες καλό θα είναι να μην έρθουν στο ειρηνικό αυτό τραπέζι, εκτός πια κι αν συμφωνείτε. Διαφορετικά, άντε να εξηγήσεις τις θέσεις σου σε ένα 60άρη κύριο που έχει πιει και λίγο παραπάνω –εσύ να είσαι φειδωλός με το ποτό-. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες. Από τη δεύτερη συνάντηση και μετά βρε αδερφέ.

Να έχεις και έτοιμη απάντηση…

Όταν σε ρωτήσουν «Λοιπόν, πώς το βλέπετε;». Εκεί δε θα σου πω εγώ προφανώς. Θα πρέπει όμως να απαντήσεις κάτι. Το οποίο δε θα είναι ούτε έξυπνο, ούτε ειρωνικό, ούτε αστείο. Το νου σου.

Και όσο κι αν τη θέλεις τη δικιά σου

Υπάρχει λόγος για διαχυτικότητες μπροστά στους δικούς της; Σου απαντάω εγώ: Κανένας απολύτως. Κοντά τα χέρια σου γιατί τώρα είσαι στην περιοχή τους και αν την αγγίξεις σε φάγανε.

giphy

Άσε το κινητό στην τσέπη

Εντάξει, υποθέτω ξέρεις τους βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς. Δηλαδή να σου μιλάει ο άλλος –ο πεθερός ντε-για το απίθανο σκηνικό στη δουλειά του-βαρετό ξέρω-κι εσύ να ασχολείσαι με το messenger; Ντροπή.

Μην κάνεις αρμένικη βίζιτα

Όταν δεις το μάτι του μπαμπά να σημειώνει την πρώτη πτώση, βρες μία όμορφη δικαιολογία και σήκω να πας στο σπιτάκι σου να ξετσιτώσεις και να ηρεμήσεις. Ευχαρίστησέ τους, επανέλαβε πόσο όμορφα ήταν όλα, και άντε στο καλό. Έχεις περάσει πιο βαρετά στη ζωή σου; Και πού’ σαι ακόμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ