Ούτε δυο σελίδες δεν αρκούν για να χωρέσουν τη μεγαλύτερη ελληνική λέξη

Ούτε δυο σελίδες δεν αρκούν για να χωρέσουν τη μεγαλύτερη ελληνική λέξη

Είναι ατελείωτη, σε προειδοποιούμε.

Η ποικιλία κι η μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας είναι καθολικά αποδεκτή από επιστήμονες κι ακαδημαϊκούς σε όλο τον κόσμο.

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τις μέρες μας ομιλείται και διδάσκεται παντού (με προφανείς αλλαγές στο πέρασμα των χρόνων), με αποτέλεσμα την ύπαρξη χιλιάδων λέξεων.

Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη λέξη σε αριθμό χαρακτήρων που έχει βρεθεί ποτέ στα χρονικά; To παρακάτω άλμπουμ στην αποκαλύπτει:

Όπως μπορείς να καταλάβεις το σύγχρονο λεξιλόγιο δεν διαθέτει τόσο μεγάλες λέξεις.

Οπότε αν θέλουμε να δούμε ποτέ βγήκε η μεγαλύτερη λέξη της ιστορίας θα πρέπει να πάμε πίσω, στα χρόνια του Αριστοφάνη.

Στην προσπάθειά του να περιγράψει ένα τεράστιο κι εκλεκτό γεύμα μεταξύ των συμπολιτών του ο Αριστοφάνης έγραψε μία λέξη με 78 συλλαβές κι 172 χαρακτήρες η οποία έγραψε ιστορία. Είσαι έτοιμος;

Ο Αθηναίος πατέρας της κωμωδίας, στις Εκκλησιάζουσες, δίνει στην κυριολεξία «ρεσιτάλ» έμπνευσης και δημιουργικότητας, εφευρίσκοντας μία λέξη, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει.

«λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγωοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών»»

Όσο και αν πιστεύεις πως δεν βγάζει νόημα, μέσα της περιέχονται εκλεκτά εδέσματα των αρχαίων Αθηναίων μεταξύ των οποίων ψάρια, πουλερικά, σάλτσες, μέλι και κρασί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ