Τι να κάνεις όταν η ερωτική έλξη για το σύντροφο σου έχει τελειώσει

Τι να κάνεις όταν η ερωτική έλξη για το σύντροφο σου έχει τελειώσει

Πώς να αντιμετωπίσεις τη μείωση της έλξης στη σχέση σου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τη «φλόγα» που αισθάνεσαι στην αρχή μιας νέας σχέσης. Η σεξουαλική έλξη είναι τόσο έντονη – και η χημεία τόσο μεγάλη – που είναι δύσκολο να μείνετε μακριά ο ένας από τον άλλο. Αλλά δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου βγαίνετε από τη φάση του μήνα του μέλιτος και η σεξουαλική σας ζωή εξασθενεί, όπως και η αίσθηση του «καινούργιου».

Αυτό δεν είναι ένα ασυνήθιστο ζήτημα και συμβαίνει σε ποικίλους βαθμούς σε διαφορετικές σχέσεις, λέει η Dr. Tina B. Tessina, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του How to Be Happy Partners. Μόνο και μόνο επειδή κάτι συνηθισμένο δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις. Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις αν η σεξουαλική έλξη προς τον σύντροφο σου έχει ξεθωριάσει; Οι ειδικοί εξηγούν:

Γιατί συμβαίνει
H καθηγήτρια και κλινική ψυχολόγος Julie Gurner λέει ότι η μείωση της σεξουαλικής έλξης έχει συνήθως να κάνει με περισσότερα από την εμφάνιση. «Η έλξη δεν είναι απλώς φυσική εμφάνιση», εξηγεί.

Η ψυχολόγος Debi Silber λέει ότι η μειωμένη σεξουαλική έλξη μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αναγκών και προσδοκιών που δεν ικανοποιούνται. Το να μην αισθάνεσαι έλξη προς τον σύντροφό σου είναι μια «φυσική απάντηση» όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, εξηγεί ο Silber.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η συγκατοίκηση, ειδικά αν το κάνετε για πρώτη φορά. «Οι ρομαντικές στιγμές δεν είναι πλέον αυτόματες», λέει η Tessina, προσθέτοντας ότι τα καθημερινά πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο συναρπαστικά όταν γίνονται ρουτίνα. Η Gurner υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να έχει σχέση και με τη διάρκεια της σχέσης. Οι άνθρωποι εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, και ενδέχεται να νιώσουν λιγότερο γοητευμένοι από τους συντρόφους τους στην πορεία.

Τι να κάνεις
Σύμφωνα με την Silber, μπορείς να επαναπροσδιορίσεις τη σπίθα που ένιωθες στην αρχή της σχέσης σου. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να καταλάβεις τι έκανε την έλξη να ξεθωριάσει. Μόλις εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος, μπορείς να αρχίσεις να το δουλεύεις. Η μειωμένη έλξη πρέπει να αντικατασταθεί με «αγάπη, αίσθηση του χιούμορ και οικεία επικοινωνία», λέει η Tessina. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάζονται δύο άνθρωποι πρόθυμοι να αποκαταστήσουν την κατάσταση και «πρέπει και οι δύο να βρείτε τρόπους επικοινωνίας για να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλο», προσθέτει.

Ένα άλλο καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να περνάτε περισσότερο μόνο χρόνο μαζί, προτείνει η Silber. Η Tessina συμφωνεί, προσθέτοντας ότι – όσο κι αν δεν ακούγεται ρομαντικό – ο προγραμματισμός του σεξ μπορεί να βοηθήσει τα πράγματα στην πορεία.

Τα καλά νέα; Η Gurner λέει ότι αν δεν έχει συμβεί κάτι στη σχέση που είναι πολύ οδυνηρό, οι περισσότεροι μπορούν να ξαναβρούν την έλξη με λίγο χρόνο και σκληρή δουλειά. Θυμήσου ότι όλες οι σχέσεις περνούν από δυσκολίες. Εάν μπορείτε να θυμηθείς τι σε προσέλκυσε στον σύντροφο σου στην αρχή, να καταλάβεις τι άλλαξε και να το επικοινωνήσεις, θα είσαι σε καλό δρόμο για να το ξεπεράσετε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ