Σου “τη σπάει” η σχέση σου; Ίσως δεν θα έπρεπε! Διάβασε το ζώδιό σου και κρίνε!

Σου “τη σπάει” η σχέση σου; Ίσως δεν θα έπρεπε! Διάβασε το ζώδιό σου και κρίνε!

Τα ζώδια και τα μαθήματα που μπορούν να πάρουν από τις σχέσεις τους

Λένε ότι στη διάρκεια της ζωής μας έρχονται κοντά μας τα πρόσωπα, που ωφελούν την προσωπική μας εξέλιξη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έστω κι αν δεν το καταλαβαίνουμε. Έτσι, μπορεί πραγματικά να σου τη σπάει το ταίρι σου ή ο κολλητός σου για κάποιες συμπεριφορές του. Τόσο που να σκέφτεσαι να του κόψεις ή τη φόρα ή… την καλημέρα. Αναλογίσου όμως την πιθανότητα, αυτό ακριβώς που σου κάνουν και σε ενοχλεί, να είναι ακριβώς εκείνο που σου χρειάζεται, ανάλογα και με το ζώδιό σου. Και υπάρχουν πολλά που θα μπορούσες να διορθώσεις ή να μετριάσεις πάνω σου, ακόμα κι αν η πρώτη σου αντίδραση είναι να δυσαρεστείσαι και να πεισματώνεις. Να λοιπόν ποια είναι αυτά:
ΚΡΙΟΣ
Σου κόβει τα φτερά, λες τώρα εσύ. Για ό,τι πας να κάνεις, να δοκιμάσεις, ακόμα και να προτείνεις, βλέπεις ένα υφάκι απαξίωσης ή δυο μάτια γεμάτα πανικό, και ακολουθεί η εκνευριστική ατάκα «δεν μιλάς σοβαρά τώρα, έτσι δεν είναι;». Φυσικά και μιλούσες σοβαρά. Διότι εσύ, σαν Κριός που είσαι, δεν δειλιάζεις μπροστά σε τίποτα κι ούτε κάθεσαι να το κοσκινίζεις με τις ώρες. Απλά ορμάς και το κάνεις. Αλλά, αντί να εκνευρίζεσαι με την επιφύλαξη του άλλου, δες λιγάκι μήπως δεν πρέπει να βιαστείς. Και εκτίμησε το γεγονός ότι ένα πιο συγκρατημένο άτομο πλάι σου, μπορεί να σε αποτρέψει από πολλές… νίλες.
ΤΑΥΡΟΣ
Μα, άνθρωπος είναι αυτός ή ανεμοδούρα; Αλλάζει γνώμη κάθε τρεις και λίγο. Κανονίζετε να κάνετε το x πράγμα και, στο παρά πέντε, σου αλλάζει εντελώς τα πλάνα. Και τα φώτα. Διότι εσύ, σαν Ταύρος που είσαι, θέλεις να γίνονται τα πάντα με κάποιο πρόγραμμα, ώστε να είσαι προετοιμασμένος για το καθετί, ψυχολογικά, σωματικά και σε κάθε άλλη διάσταση. Δεν σου φτάνουν τα απρόοπτα της ζωής που είναι αναπόφευκτα, να έχεις και αυτά που ο άλλος σου δημιουργεί… εξεπιτούτου; Κι όμως, τα απρόοπτα είναι ακριβώς η ομορφιά της ζωής. Κι αν όλα πήγαιναν με τα προγράμματά μας, θα καταντούσε βαρετό σε βαθμό… αυτοκτονίας.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Εσύ ζεις στο εδώ και τώρα, διότι έτσι είναι ο Δίδυμος, το ζώδιο που αναπνέει τον αέρα της εποχής και όχι τη μουχλιασμένη ατμόσφαιρα του παρελθόντος. Κι έχεις τον άλλο (ή την άλλη, αναλόγως) κολλημένο με τη χρονομηχανή σε όσα γίνανε… προ Χριστού. Και θέλει να κολλάς κι εσύ εκεί, στο παρελθόν μαζί του. Βέβαια, το να μπορείς να ζεις στο παρόν είναι σπουδαίο προσόν. Αλλά δεν πρέπει και να πετάς στα σκουπίδια όσα προϋπήρξαν. Αυτά σε έφεραν εδώ και αυτά δημιούργησαν και σφυρηλάτησαν την τωρινή σου ζωή. Και σχέση. Αυτά σε δένουν με το εν λόγω πρόσωπο και με όσους και όσα αγαπάς. Εδώ θα βρεις προβλέψεις που θα βγουν!
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είσαι μια ευαίσθητη ψυχούλα και όποιος ερωτεύεται (ή έτσι ισχυρίζεται) έναν Καρκίνο, αυτό θα πρέπει να το λαβαίνει σοβαρά υπόψη. Έχεις κι εσύ λοιπόν τα θέματά σου, τις στενοχώριες σου, τους καημούς και τους αναστεναγμούς σου. Ε, δεν μπορεί ο άλλος να σε αντιμετωπίζει έτσι αδιάφορα! Ή, το χειρότερο, ειρωνικά! Αυτή η στάση πραγματικά σε τσακίζει. Μήπως όμως θα πρέπει να αναρωτηθείς μπας και, κατά τύχην, υπάρχουν κι άλλα θέματα στην κοινή ζωή σας, σοβαρότερα από τα ψυχολογικά σου; Και, αντί να χάνεσαι στις ατέλειωτες ενδοσκοπήσεις σου, κοινώς να… τρώγεσαι με τα ρούχα σου, μήπως να ασχολιόσουν με κάτι πιο εποικοδομητικό, πρακτικό και (ω, ναι) χαρούμενο; Εδώ θα βρεις προβλέψεις που θα βγουν!
ΛΕΩΝ
Ό,τι και να κάνεις για εκείνον (ή για εκείνη) ποτέ δεν είναι αρκετά σπουδαίο, εντυπωσιακό, αξιόλογο. Σε κοιτάει αφ’ υψηλού και ρίχνει ένα σχόλιο του είδους «ε, καλούτσικο είναι». Για ένα Λέοντα όπως εσύ, που θέλει οι πράξεις και τα λόγια του να αντιμετωπίζονται από τον άλλο με τον αντίστοιχο θαυμασμό ή εκτίμηση ή ευγνωμοσύνη, μια τέτοια στάση είναι απογοητευτική και εξοργιστική. Ιδίως αν προέρχεται από ένα άτομο που σε ενδιαφέρει. Δες το όμως και διαφορετικά. Γιατί να έχεις πια τόση ανάγκη να κάνεις τον άλλο να… παραμιλά με τα έργα σου; Εσύ έκανες αυτό που, κατά τη γνώμη σου, έπρεπε. Αν εκείνου δεν του αρέσει, πρόβλημά του.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Εκτιμάς τους ανθρώπους με χαρίσματα, άλλωστε γι’ αυτό επέλεξες τον συγκεκριμένο για ταίρι ή για κολλητάρι σου. Αλλά πιστεύεις ότι το χρυσάφι λάμπει από μόνο του, ενώ αντίθετα ο δικός σου επιμένει να κάνει παντού τη μόστρα του. Το ζώδιό σου, η Παρθένος, έχει πάρει τα αποκλειστικά δικαιώματα της μετριοφροσύνης και σε ενοχλεί πολύ όταν βλέπεις… καβαλημένα καλάμια. Είναι μια κατηγορία που πολύ περιφρονείς. Για στάσου όμως, μήπως κι εσύ υπερβάλλεις; Η ακραία και επίπλαστη μετριοφροσύνη, σαν αυτή που δείχνεις εσύ πολλές φορές, δεν αφήνει να κερδίσεις τη θέση που δικαιούσαι στη ζωή. Αντί λοιπόν να ενοχλείσαι με τη φιγούρα του άλλου, μιμήσου τον. Καλό θα σου κάνει.
ΖΥΓΟΣ
Εντάξει, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ένας Ζυγός είναι ο πρώτος που θα υποστηρίξει ότι πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να γεφυρώνουμε τις διαφορές. Αλλά με αυτό το άτομο αισθάνεσαι ότι έχεις πέσει στα δύσκολα. Γιατί διαρκώς σε κοντράρει, σε κριτικάρει, σου τη λέει. Κι εσύ διαρκώς υποχωρείς, δίνεις τόπο στην οργή, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Και όντως δεν καταλαβαίνεις. Τι; Ότι δεν έχει νόημα να δημιουργείς ψεύτικη συναίνεση και ομοφωνία. Εδώ θα πρέπει να ορθώσεις το ανάστημά σου και να υπερασπιστείς την άποψή σου κι ας γίνει το έλα να δεις. Έκφρασε τη διαφωνία σου και πάψε να είσαι διαρκώς εκείνος που κάνει πίσω. Δες το σαν μια καλή «άσκηση θάρρους».
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Όταν αγαπάς κάποιον, θέλεις να γίνεσαι ολοκληρωτικά κομμάτι της ζωής του. Να ξέρεις τα πάντα γι’ αυτόν και να συμμετέχεις απόλυτα στην καθημερινότητά του. Διαφορετικά, τι σόι σύντροφοι είστε; Και όταν ο άλλος σε αφήνει στην… απ’ έξω, ενοχλείσαι. Όμως αυτή η επιθυμία του Σκορπιού να ιδιοποιείται οτιδήποτε αφορά στον σύντροφό του, εκφράζει ίσως μια ανασφάλεια απέναντι σε ό,τι μπορεί να συμβαίνει και να μην το ξέρει. Ή και μια έλλειψη εμπιστοσύνης για τον άλλο. Να ξέρεις όμως ότι χωρίς εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει αγάπη. Άσε τον άλλο ελεύθερο να κρατήσει αποκλειστικά για εκείνον μερικά κομμάτια της ζωής του και μέσα από αυτό, καλλιέργησε και τη δική σου σιγουριά. Εδώ θα βρεις προβλέψεις που θα βγουν!
ΤΟΞΟΤΗΣ
Τίποτα δεν σου φέρνει μεγαλύτερο πανικό παρά να διακρίνεις πλοκάμια γύρω σου, που απλώνονται για να σε γραπώσουν. Εσύ, ένας Τοξότης, είσαι γεννημένος για να καλπάζεις ελεύθερος σαν άγριο άλογο και αυτή η κτητικότητα του έρωτα σε ανατριχιάζει. Τι πα’ να πει «είσαι δικός μου;» . Κανείς δεν είναι κανενός. Όμως πραγματικά θα πρέπει να δεχτείς ότι η δέσμευση είναι ένα κομμάτι των ανθρώπινων σχέσεων. Όχι εκείνη που έχει να κάνει με τα θεσμικά πλαίσια (γάμους και άλλα παρόμοια), αλλά με τα συναισθήματα. Η αίσθηση ότι ανήκεις κάπου δεν σε κάνει αναγκαστικά υποχείριο. Απλώς προαπαιτεί μια υπευθυνότητα απέναντι στη σχέση σου, όπως γίνεται και με όλες τις ανθρώπινες σχέσεις.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ωραία, είπαμε να σε αγαπάει. Αλλά αυτό το πράγμα καταντά ενοχλητικό ή και ψυχοθόρο. Τη μια κρύο, την άλλη ζέστη, σκοτσέζικο ντους έχει καταντήσει η σχέση σας. Κι εσύ, σαν Αιγόκερως που είσαι, θέλεις τα πράγματα τακτοποιημένα και προβλέψιμα. Ή σ’ αγαπάει και να φέρεται αναλόγως ή δεν σ’ αγαπάει και να σου το πει να τελειώνετε. Ζητάς πολλά; Όμως το ζώδιό σου έχει μια τάση να βλέπει μόνο το άσπρο και το μαύρο, παραλείποντας τους ενδιάμεσους τόνους του γκρι. Δέξου την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης καρδιάς, όπως εκφράζεται μέσα από την αγάπη. Και απόλαυσέ αυτό το ταξίδι, με τις μπουνάτσες και τις φουρτούνες του.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είναι δυνατόν να κατηγορεί εσένα, τον ανθρωπιστή Υδροχόο, πως δεν καταλαβαίνεις τον πόνο του; Εσύ βλέπεις πάντα την ευρύτερη εικόνα και του την παρουσιάζεις, με τη διαύγεια και την ευρύτητα του πνεύματος που σε χαρακτηρίζουν. Άλλοτε πάλι, απλώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για τον καημό του, αφού δεν είσαι δα και Θεός. Όπως και δεν θέλεις να του φορτώνεις τα δικά σου. Κι είναι τώρα λόγος αυτός να σε λέει απόμακρο κι αναίσθητο; Ξέρεις όμως, μερικές φορές ο άλλος δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μια αγκαλιά και μερικά γλυκόλογα. Απλώς να νιώσει πως είσαι εκεί. Και ως προς αυτό, παραδέξου το, δεν… το’ χεις. Φρόντισε λοιπόν να το καλλιεργήσεις. Εδώ θα βρεις προβλέψεις που θα βγουν!
ΙΧΘΕΙΣ
Σαν άνθρωπος (και ακόμα περισσότερο σαν Ιχθύς), θεωρείς ότι έχεις κι εσύ τα όριά σου. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις, τέρμα και τελείωσε. Κι έχεις από κοντά τον άλλο να επιμένει πως όχι, μπορείς και παραμπορείς. Πραγματικά, δεν αντέχεις τόση πίεση. Μα δεν ξέρεις εσύ ο ίδιος ποιες είναι οι δυνατότητές σου; Ε, λοιπόν, μάντεψε, δεν ξέρεις. Πολλές φορές οι άλλοι έχουν πιο αντικειμενική εικόνα για εμάς και εσύ, ζωδιακά μιλώντας, χαρακτηρίζεσαι από μια τάση να υποτιμάς τις ικανότητές σου (ή απλώς να λουφάρεις). Κάποιος που σ’ αγαπά θέλει για σένα το καλύτερο και, ως γνωστόν, τα καλά κόποις -και φόβοις- κτώνται

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ