Οφιούχος, το 13ο ζώδιο. Ή πώς να… αλλάξεις ζώδιο, αν δεν σου αρέσει αυτό που έχεις!

Οφιούχος, το 13ο ζώδιο. Ή πώς να… αλλάξεις ζώδιο, αν δεν σου αρέσει αυτό που έχεις!

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 13ο ζώδιο.

Οφιούχος, το 13ο ζώδιο

Η ανακάλυψη του γεγονότος ότι ο Ήλιος στη διάρκεια της χρονιάς διασχίζει όχι μόνο δώδεκα αστερισμούς, τα γνωστά μας ζώδια, αλλά και έναν ακόμα, τον Οφιούχο, έφερε ολίγον τι τα πάνω κάτω στην αστρολογία, αφού θα συνεπαγόταν πως το έτος θα έπρεπε να ξαναμοιραστεί σε δεκατρία ζωδιακά μερίδια. Έτσι η άποψη αυτή παραμερίστηκε, για να ξαναέχουμε όλοι την ησυχία μας και να μη χρειαστεί να ψάχνουμε αν αλλάζουμε ζώδιο και πού πάμε. Ωστόσο, αν εσύ δεν είσαι ευχαριστημένος με την παρούσα ζωδιακή σου κατάσταση, μπορείς να αποφασίσεις ότι θα ακολουθήσεις την αστρολογία που περιλαμβάνει και τον Οφιούχο, ο οποίος μπαίνει σφήνα μεταξύ του Σκορπιού και του Τοξότη, ενώ συγχρόνως αλλάζει και τη διάρκεια των υπολοίπων ζωδίων. Έτσι μπορεί να έχεις βρεθεί στο προηγούμενο ή στο επόμενο ζώδιο χωρίς να το έχεις πάρει χαμπάρι.

Αλλά ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον Οφιούχο. Μυθολογικά ταυτίζεται με τον θεό-θεραπευτή Ασκληπιό, τον γιο του Απόλλωνα, που ήταν σε θέση ακόμα και να ανασταίνει νεκρούς. Αυτό το τελευταίο δεν άρεσε στον θεό του Κάτω Κόσμου, τον Πλούτωνα, που έβαλε τον Δία να κεραυνοβολήσει τον Ασκληπιό. Μετά τον θάνατό του, τοποθετήθηκε στον ουρανό με τη μορφή αστερισμού, όπως τόσα άλλα πρόσωπα της μυθολογίας. Υπάρχει και η αντίληψη ότι ο Οφιούχος συνδέεται με ένα άλλο πρόσωπο, που έζησε στην Αίγυπτο τον 27ο αιώνα προ Χριστού, τον Ιμχοτέπ, ο οποίος πίστευαν ότι δίδαξε στους ανθρώπους την τέχνη της θεραπείας. Ήταν δηλαδή το αντίστοιχο του Ασκληπιού και είχε τα ίδια χαρίσματα και το ίδιο σύμβολο: το φίδι, που χρησιμοποιείται ακόμα σαν έμβλημα της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής. Και πραγματικά, το όνομα Οφιούχος σημαίνει ακριβώς εκείνον που κρατά το φίδι.

Ο αστερισμός του Οφιούχου ήταν γνωστός από την αρχαιότητα και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 48 αστερισμών του Πτολεμαίου. Ο Ήλιος διασχίζει τον Οφιούχο για 19 μέρες, αφού βγει από τον Σκορπιό και πριν μπει στον Τοξότη. Ίσως η μικρή διάρκεια της παραμονής του σε αυτό το ζώδιο να ήταν μια αιτία που παρακάμφθηκε από την Αστρολογία. Άλλωστε θα ήταν μια αναστάτωση να εισαχθεί το 13ο ζώδιο, ενώ με τα δώδεκα είναι τέλειες οι αντιστοιχίες με τους Οίκους και οι υπόλοιποι διαχωρισμοί των ζωδίων ανάλογα με το στοιχείο και την ποιότητά τους.

Μήπως είσαι Οφιούχος και δεν το ξέρεις;

Αυτό το «εξορισμένο» ζώδιο έχει ασφαλώς τα χαρακτηριστικά του. Η περίοδός του είναι από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου. Όσοι ανήκουν σε αυτό έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση, συχνά προαισθήματα και μπορούν να ερμηνεύουν τα όνειρα. Επίσης προσελκύουν την καλοτυχία και είναι άτομα που αναζητούν την ηρεμία και την αρμονία. Πιθανόν να έχουν ταλέντο στη θεραπευτική, ιδίως με τις φυσικές μεθόδους ίασης. Έχουν την τάση να συνενώνουν, να συνασπίζουν και να συγκεντρώνουν τους ανθρώπους, είναι επινοητικοί και τους αρέσει η επέκταση, και στο υλικό και στο πνευματικό επίπεδο. Αναζητούν τη γνώση και τη σοφία και κοιτάζουν πάντα προς τα πάνω, γιατί θέλουν να φτάσουν τα αστέρια, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εκτός από γιατροί και θεραπευτές, γίνονται καλοί αρχιτέκτονες, κατασκευαστές, αστρολόγοι. Είναι καλοί και σε οτιδήποτε προϋποθέτει διαισθητικές ικανότητες.

Συνήθως προέρχονται από μεγάλες οικογένειες, αλλά αποκόβονται από τα οικογενειακά δεσμά σε νεαρή ηλικία. Μπορεί να συναντήσουν αντιξοότητες στη ζωή, ωστόσο τα καταφέρνουν πάντα, ίσως επειδή προμαντεύουν τις εξελίξεις. Τους αρέσει να ντύνονται με ζωηρά χρώματα. Παρά τον ανοιχτόκαρδο χαρακτήρα τους, ή ίσως εξαιτίας αυτού, είναι πιθανό να αποτελέσουν αντικείμενο φθόνου και μάλιστα από πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος. Γίνονται αποδέκτες της εύνοιας προσώπων με κύρος και εξουσία και αυτό τους βοηθά στην πορεία τους. Είναι το είδος των ατόμων που έχουν «άστρο» και μπορεί να γνωρίσουν τη διασημότητα κατά τη διάρκεια της ζωής τους ή να έχουν φήμη ακόμα και μετά θάνατον.

Η διαφορετική κατανομή των ζωδίων

Ακόμα κι αν δεν είσαι Οφιούχος, είναι πιθανό με αυτή την κατανομή να έχεις αλλάξει ζώδιο. Να πώς διαμορφώνεται ο κύκλος των 13 ζωδίων που, θα παρατηρήσεις, δεν έχουν καν την ίδια διάρκεια μεταξύ τους:

1. ΚΡΙΟΣ: 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 13 ΜΑΪΟΥ
2. ΤΑΥΡΟΣ: 14 ΜΑΪΟΥ – 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
3. ΔΙΔΥΜΟΙ: 20 ΙΟΥΝΙΟΥ – 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
4. ΚΑΡΚΙΝΟΣ: 21 ΙΟΥΛΙΟΥ – 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
5. ΛΕΩΝ: 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
6. ΠΑΡΘΕΝΟΣ: 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
7. ΖΥΓΟΣ: 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
8. ΣΚΟΡΠΙΟΣ: 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 29ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
9. ΟΦΙΟΥΧΟΣ: 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
10. ΤΟΞΟΤΗΣ: 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
11. ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
12. ΥΔΡΟΧΟΟΣ: 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 11 ΜΑΡΤΙΟΥ
13. ΙΧΘΕΙΣ: 12 ΜΑΡΤΙΟΥ – 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το σύμβολο του Oφιούχου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ