Δίαιτα και αστρολογία. Προετοιμαστείτε για την παραλία. Οι σωστές ημερομηνίες για δίαιτα.

Δίαιτα και αστρολογία. Προετοιμαστείτε για την παραλία. Οι σωστές ημερομηνίες για δίαιτα.

Η δίαιτα και η άνοιξη πάνε μαζί! Ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, τα βαριά ρούχα πάνε περίπατο στο… πατάρι και τα σώματα αποκαλύπτονται.

Αποκαλύψεις, που για πολλούς αποτελούν ευκαιρία για… οφθαλμόλουτρο και για άλλους την αρχή ενός… μαρτυρίου, που έχει σχέση με την «απελευθέρωση» των περιττών κιλών που μας φιλοδώρησε ο χειμώνας, το cocooning και η καθιστική ζωή! Και μιλάω για «απελευθέρωση» και όχι για «χάσιμο» κιλών, γιατί, αν θέλουμε να ακριβολογούμε, ό, τι «χάνουμε» το «ξαναβρίσκουμε»!! Σε αυτή την «απελευθέρωση» λοιπόν, επιστρατεύουμε την Αστρολογία!

Η δίαιτα διαφέρει από ζώδιο σε ζώδιο. Οι γαστριμαργικές επιλογές των ζωδίων και οι διαφορετικές συνήθειες μάς δείχνουν τους τρόπους που κάθε ζώδιο συμπεριφέρεται στο τραπέζι! Μαθαίνοντας τι «προκαλεί» τους σιελογόνους αδένες μας και «τρελαίνει» τον ουρανίσκο μας, μαθαίνουμε και πώς να αντιστεκόμαστε στις «σειρήνες» της βουλιμίας!
Αφιέρωμα στη δίαιτα και ζώδια λοιπόν, με τρόπους για να απελευθερώσετε κιλά, αλλά και για να μάθετε την κατάλληλη περίοδο που μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας δίαιτα, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα!!  

ΔΙΑΙΤΑ – ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Πότε πρέπει να αρχίσετε δίαιτα με βάση την αστρολογία. Ποιά είναι η κατάλληλη περίοδος για κάθε ζώδιο, ώστε να επιτύχει η δίαιτα. Ποιές είναι οι διατροφικές συνήθειες των ζωδίων.
ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός μπορεί να μη φημίζεται για τις γαστριμαργικές του αδυναμίες, όπως ο γειτονικός του Ταύρος, αφού το πρώτο ζώδιο του κύκλου έχει άλλες προτεραιότητες. Πολύ συχνά θα τον δείτε να τρώει «στο πόδι», καθώς η ενεργητικότητά του τον σπρώχνει σε μια συνεχή μάχη στον επαγγελματικό στίβο.
Tα πιάτα του Κριού πρέπει να έχουν αρκετές πρωτεΐνες, που σίγουρα το κριάρι έχει ανάγκη. Τα ψητά κρέατα και οι σαλάτες, αποτελούν το φετίχ του ζωδίου.
Η κατάλληλη περίοδος για να αρχίσετε δίαιτα: Ένα θαυμάσιο διάστημα για το ξεκίνημα δίαιτας είναι ολόκληρο τον Απρίλιο μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, ωστόσο από τις 11 Ιουνίου με τον επεκτατικό Δία στους Διδύμους, σε καλή όψη, οι Κριοί θα πρέπει να αποφύγουν τα τσιμπολογήματα. Πάντως ακόμη και μέχρι τον Οκτώβρη με τον Κρόνο «απέναντι» τους θα μπορούν να χάνουν κιλά με σχετική ευκολία.
ΤΑΥΡΟΣ
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και αυτό ισχύει για όλα τα ζώδια. Ισχύει όμως λίγο περισσότερο για τον Ταύρο, που ξεχωρίζει για τις γαστριμαργικές αδυναμίες του. Ένα γεύμα προετοιμασμένο με αγάπη και μεράκι, αποτελεί το καλύτερο εφόδιο για να κερδίσετε την καρδιά του για πάντα!
Μια τεράστια ποικιλία από πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις είναι η αχίλλειος πτέρνα του ζωδίου, που αποτελεί τον τακτικό θαμώνα των πιο ακριβών εστιατορίων.
Η περίοδος από τις Αρχές Απριλίου μέχρι τις αρχές Ιουνίου δεν είναι κατάλληλη για την «απελευθέρωση» των περιττών κιλών χωρίς να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια, καθώς ο Δίας της επέκτασης σας «χαρίζει» παραπανίσια γραμμάρια! Μετά τις 11 Ιουνίου θα μπορείτε να αδυνατίσετε ευκολότερα, δίχως να στερηθεί ο ουρανίσκος σας την… ηδονή της μαγειρικής τέχνης!
ΔΙΔΥΜΟΙ
Αποτελούν τους καλύτερους πελάτες των «ταχυφαγείων», αφού συνηθίζουν να «τρώνε στο πόδι». Καθώς ασχολούνται με πολλά πράγματα συγχρόνως, μπαίνουν στην κουζίνα για να «τσιμπήσουν» κάτι έτοιμο και πολύ σπάνια για να μαγειρέψουν.
Μια νόστιμη , παραδοσιακή σαλάτα, απλή στην παρασκευή της και με λίγες θερμίδες, δεν θα απειλήσει τη σιλουέτα των αεικίνητων φίλων μας, από τη άλλη πλευρά όμως δεν θα αντισταθούν σε καμία version των burgers και σίγουρα δεν θα πουν όχι σε ένα ελληνικότατο σουβλάκι, που θα «ξεχειλίζει» από θερμίδες.
Με την Αφροδίτη στους Διδύμους (3 Απριλίου – 7 Αυγούστου) μια ελαφρά δίαιτα θα φέρει θαυμάσια αποτελέσματα. Ωστόσο, το πέρασμα του Δία από τις 11 Ιουνίου μέχρι τον Ιούνιο στου 2013, θα σας κάνει πιο επιρρεπείς σε τσιμπολογήματα!
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το κατ’ εξοχή ζώδιο του σπιτιού και της οικογένειας, δεν μπορεί παρά να συνδέεται γαστριμαργικά με γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν τις ρίζες, τις συνταγές της γιαγιάς, την ενασχόληση με τη μαγειρική τέχνη. Για τον Καρκίνο η κουζίνα είναι το μικρό του βασίλειο. Η προετοιμασία και το σερβίρισμα αποτελούν διαδικασίες ερωτικές.
Οι εικόνες που κρατάμε από την παιδική μας ηλικία με τις σπιτικές χρωματιστές μαρμελάδες στα βάζα, τις λευκές δαντέλες στα ράφια και στο τραπέζι και τις μυρωδιές να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα, σχετίζονται άμεσα με τη φύση του ζωδίου του Καρκίνου.
Η καλύτερη περίοδος για μια δίαιτα είναι πάντα αμέσως μετά από κάθε Πανσέληνο, στο «χάσιμο» του φεγγαριού, που είναι και ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Καρκίνου.

Tι εξελίξεις θα έχεις στα ερωτικά σου; Τι θα γίνει με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει; Οι διάσημοι αστρολόγοι του Myastro.gr απαντούν αποκλειστικά στο 14788 ή με sms στείλε A20 στο 54529.

ΛΕΩΝ
Το number one ζώδιο της καλοπέρασης και της ροπής για τη διασκέδαση, δεν αρκείται ποτέ σε γαστριμαργικές απολαύσεις που δεν διαθέτουν το στοιχείο της πολυτέλειας. Η αισθητική αντίληψη και η κομψότητα βρίσκουν στον αστερισμό του Λέοντα τον ιδανικό χώρο για να εκφραστούν με τον καλύτερο τρόπο. Ένα γνήσιο λιοντάρι αποτελεί τον καλύτερο πελάτη των ακριβών εστιατορίων και τον χειρότερο των «ταχυφαγείων».
Τα εντυπωσιακά, επιτηδευμένα και μεγαλοπρεπή πιάτα είναι το «μέσο» για την κατάκτηση της καρδιάς ενός Λέοντα.
Μια καλή περίοδος για δίαιτα έχει ξεκινήσει από τις αρχές της χρονιάς και επεκτείνεται μέχρι τις 11 Ιουνίου του 2012. Ιούλιος και Αύγουστος με την Αφροδίτη και τον Δία σε «πληθωρική» γωνία μπορούν να σας «φιλοδωρήσουν» με κιλά και πόντους, που θα μπορέσετε να χάσετε από τον Οκτώβριο.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Απλή, λιτή και απέριττη η Παρθένος, δεν αρέσκεται σε εντυπωσιασμούς και αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε όλες τις εκφράσεις της ζωής της. Το στοιχείο της γης που τη χαρακτηρίζει, δεν λείπει από πουθενά, ούτε φυσικά από το τραπέζι της. Τα αγαπημένα της πιάτα αποτελούνται από καρπούς που προέρχονται από την μεγάλη, γήινη αγκαλιά.
Τα μικρά, οικιακά ζωάκια «ανήκουν» στη δικαιοδοσία του ζωδίου. Ίσως αυτό δικαιολογεί τον οικολογικό προσανατολισμό των γνήσιων εκπροσώπων του αστερισμού, που αποστρέφονται ως επί το πλείστον την κρεοφαγία.
Με τον Δία στον Ταύρο μέχρι τον Ιούνιο, οι Παρθένοι μπορούν να χάσουν κιλά με σχετική δυσκολία και αρκετή προσπάθεια. Πιο αποτελεσματικές θα είναι οι δίαιτες από τον Ιούνιο και μετά.
ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός διακρίνεται για τη φινέτσα του. Ίσως μάλιστα, εκείνος που ανακάλυψε και θέσπισε τους νόμους της καλής συμπεριφοράς στο τραπέζι να ανήκει σε αυτό το ζώδιο. Η πολυτέλεια και η χλιδή στο τραπέζι που αποτελούν χαρακτηριστικά του Λέοντα, εδώ, προσλαμβάνουν πιο λεπτές και εξελιγμένες διαστάσεις, αφού πρέπει να συνδυάζονται με την αίσθηση της αρμονίας, της διατήρησης των ισορροπιών, του φίνου, του εκλεκτού.
Το κατ’ εξοχή ζώδιο της συντροφικότητας φυσικά και θα προτιμήσει ένα μενού για δύο και πολύ σπάνια θα συναντήσουμε ένα Ζυγό να απολαμβάνει μόνος του ένα γεύμα σε εστιατόριο.
Οι Ζυγοί θα πρέπει να αποφεύγουν τις χημικές δίαιτες και, αν επιθυμούν να χάσουν κάποια κιλά, ας ξεκινήσουν ακόμη και τώρα μια δίαιτα, που θα τους βοηθήσει να αδυνατίσουν με ευκολία μέχρι τον Οκτώβριο, με τον Κρόνο στο ζώδιό τους.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η παραδοσιακή Αστρολογία έχει συνδέσει τον Σκορπιό με το ερωτικό στοιχείο, τον αισθησιασμό, το πάθος. Μάλιστα, το ρηθέν «αν δεν έχεις κάνει έρωτα με Σκορπιό, είναι σαν να μην έχεις κάνει ποτέ σου έρωτα» ίσως και να κρύβει κάποια δόση αλήθειας.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο έρωτας «περνάει» από το στομάχι και αυτό που θα πρέπει να έχουν υπόψη όσοι προσκαλέσουν στο τραπέζι τους ένα γνήσιο εκπρόσωπο του ζωδίου, είναι ότι ο «υδάτινος» Σκορπιός λατρεύει όσες λιχουδιές μας προσφέρει η θάλασσα.
Η στατιστική Αστρολογία έχει αποφανθεί ότι οι εκπρόσωποι του Σκορπιού δεν ανήκουν στην ομάδα των ζωδίων με τάση για παχυσαρκία. Ωστόσο, μια καλή περίοδος για σύσφιξη ή αδυνάτισμα, ξεκινά από τις 14 Απριλίου και επεκτείνεται μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, καθώς ο παραδοσιακός κυβερνήτης σας ο Άρης, θα βρίσκεται σε καλή θέση. Από τον Οκτώβριο και μετά ο Κρόνος στο ζώδιό σας για δύο χρόνια θα είναι βοηθητικός στις δίαιτες.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο του αθλητισμού, του fitness και των ταξιδιών. Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε να είναι προσεκτικός με τη δίαιτά του, συχνά όμως συμβαίνει το αντίθετο. Ευτυχώς, πρόκειται για ένα πλάσμα αεικίνητο, που γρήγορα «καίει» τις θερμίδες από τις λιχουδιές που λατρεύει.
Αυτές περιλαμβάνουν μια τεράστια ποικιλία από πολλά πιάτα, αφού η έμφυτη περιέργειά του τον σπρώχνει να δοκιμάσει τις πιο περίπλοκες γεύσεις. Προτιμά τις «έθνικ» σπεσιαλιτέ που του θυμίζουν όμορφες αναμνήσεις από τα μικρά και τα μεγάλα ταξίδια του, ενώ είναι θερμός οπαδός του κυνηγιού.
Με την Αφροδίτη και τον Δία σε αντίθεση με το ζώδιό σας, σε πρώτη φάση από τις 3 Απριλίου και σε δεύτερη από τις 11 Ιουνίου μπορείτε να ξεκινήσετε μια δίαιτα ή να πυκνώσετε τις επισκέψεις στο γυμναστήριο, με πολλές πιθανότητες να βελτιώσετε τη σιλουέτα σας «απελευθερώνοντας» περιττά κιλά.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Οι Αιγόκεροι, όπως και οι Δίδυμοι είναι οι καλύτεροι πελάτες των… Fast foods – ταχυφαγείων, αφού η καθημερινή τους ζωή είναι γεμάτη κινητικότητα, και μικρές ή μεγάλες μετακινήσεις, που δεν τους επιτρέπουν να εντρυφήσουν στην τέχνη της μαγειρικής.
Εμείς θα προτείναμε στους Αιγόκερους, πιάτα αρκετά γρήγορα στην προετοιμασία και το σημαντικότερο, με λίγες σχετικά θερμίδες που δεν αποτελούν κίνδυνο για τη σιλουέτα του ζωδίου της καριέρας!
Αν η ζωή του γραφείου και ο περιορισμός των μετακινήσεων έχουν προσθέσει λίγα ψωμάκια στην περιφέρεια τους, θα επιλέγαμε την αρχή μιας δίαιτας τον Μάιο, και πιο συγκεκριμένα από τις 9 μέχρι τις 23/5, όταν ο Ερμής, ο πλανήτης που κυβερνά τον οίκο της εργασίας και της υγείας θα σχηματίζει όψη τριγώνου με τον αστερισμό σας. Πάντως, μέχρι τον Οκτώβριο, με τον Κρόνο στο Ζυγό θα είναι αρκετά εύκολο να αδυνατίσετε, ιδιαίτερα αν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα στη «χάση» του φεγγαριού.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η παραδοσιακή αστρολογία έχει κατατάξει τον Υδροχόο σαν το κατ’ εξοχή ζώδιο της οικολογίας και της ευαισθησίας σε θέματα που σχετίζονται με τη σωτηρία του πλανήτη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι όλοι οι Υδροχόοι είναι χορτοφάγοι ή ορκισμένοι vegetarians.
Αν και είναι λίγο σπάνιο να συναντήσουμε παχύσαρκους Υδροχόους, (ιδιαίτερα αυτή την περίοδο), σε περίπτωση που τους βαραίνουν κάποια παραπανίσια κιλά, μπορούν να ξεκινήσουν μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά, μέσα σε όλους τους επόμενους μήνες. Η Αφροδίτη που κάνει την είσοδό της στις 3 Απριλίου στους φιλικούς Διδύμους και ο Δίας που ακολουθεί στις 11 Ιουνίου, ανεβάζει το σεξ-απηλ σας στα ύψη, με αποτέλεσμα να αδυνατίζετε λόγω… έρωτα. Ακόμη όμως και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, η νέα θέση του Κρόνου στο Σκορπιό, από τις 5 Οκτωβρίου και μετά, αποτελεί «εγγύηση» για θετικά αποτελέσματα στην απόκτηση ελκυστικής σιλουέτας, με σχετικά μικρή προσπάθεια.
ΙΧΘΕΙΣ
Είναι ρομαντικοί και ονειροπόλοι. Είναι ευαίσθητοι, τρυφεροί και καλοσυνάτοι. Προσαρμόζονται εύκολα με τους άλλους και αυτό τους καθιστά αναποφάσιστους, ακόμα και στην επιλογή του φαγητού τους. Λατρεύουν τη θάλασσα και οτιδήποτε προέρχεται από τα σπλάχνα της.
Στο βασικό ερώτημα για το πιάτο τους, η… πρόθεση ψήφου για κρέας ή ψάρι δεν έδωσε ξεκάθαρο αποτέλεσμα, ωστόσο το ψάρι και τα θαλασσινά αποτελούν σίγουρα ένα από τα αγαπημένα εδέσματα.

Τα παραπανίσια κιλά συνήθως δεν προτιμούν τους εκπρόσωπους του ζωδίου. Στην αντίθετη περίπτωση πάντως, μια δίαιτα που θα περιλαμβάνει λευκό κρέας (κοτόπουλο ή ψάρι) θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, αμέσως μετά το Μάιο. Βοηθητικό ρόλο στις προσπάθειες θα παίξει η περίοδος των εκλείψεων, που γίνονται στο «μεταβλητό» σταυρό των ζωδίων, στον οποίο ανήκετε, αλλά και η συμμετοχή του Ήλιου σε κάθε έκλειψη. Και αυτό γιατί ο Ήλιος, αποτελεί τον «πλανήτη» που κυβερνά τον αστρικό τομέα της υγείας και της ευεξίας σας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ