Γιατί τα νέα ζευγάρια δεν κάνουν έρωτα;

Γιατί τα νέα ζευγάρια δεν κάνουν έρωτα;

Όχι απόψε αγάπη μου έχω πονοκέφαλο... Αυτή είναι η συνηθισμένη δικαιολογία των γυναικών αλλά και των ανδρών πλέον όταν δεν θέλουν να κάνουν σεξ. Τα νέα ζευγάρια είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κάνουν πια σεξ με το σταγονόμετρο. Λίγο η οικονομική στενότητα, λίγο οι αυξημένες υποχρεώσεις δεν θέλει και πολύ οι ερωτικές περιπτύξεις να έρχονται σε δεύτερη μοίρα..

Σύμφωνα με νέες μελέτες που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ΙΜΟΠ τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ μια έως δυο φορές την εβδομάδα άλλα όμως ίσως και λιγότερες,

Ποια είναι τα »σύγχρονα» εμπόδια που φρενάρουν το σεξ;

Αν θέλετε, λοιπόν, περισσότερο σεξ, θα χρειαστεί να αποδεσμευτείτε από την τεχνολογία, συμβουλεύει η επιστημονική ομάδα που ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι σήμερα εξαρτώνται τόσο πολύ από τα κινητά και τα tablets τους, που η ερωτική τους ζωή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 70% των γυναικών θεωρούν ότι η τεχνολογία και οι οθόνες στέκονται εμπόδιο στην ερωτική τους ζωή.

»Το βλέπουμε παντού» επισημαίνει η Sarah Coyne, ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας και συνεχίζει: «Όπως για παράδειγμα, στο εστιατόριο, που τα ζευγάρια τοποθετούν μπροστά τους πάνω στο τραπέζι τα κινητά τους. Νομίζω ότι είναι τόσο απλό απλώς να το σηκώσουν όταν αυτό χτυπήσει».

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, όταν ρωτήθηκαν σχετικά με το πόσο επεμβαίνει η τεχνολογία στη σχέση τους, απάντησαν ότι θεωρούν την πιο παρεμβατική τεχνολογία τους υπολογιστές, ενώ μετά ακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα.

Οι ειδικοί, λοιπόν, συνιστούν την απαγόρευση των smartphones και των tablets από το υπνοδωμάτιο, στην περίπτωση που θέλετε να τονώσετε την ερωτική σας ζωή.

Οι επιστήμονες ωστόσο δεν θεωρούν ότι η λύση είναι ο αποκλεισμός της τεχνολογίας από την καθημερινότητά μας.

«Τα ζευγάρια μπορούν να φτιάξουν κανόνες όσον αφορά την τεχνολογία. Ακούγεται χαζό, αλλά δεν είναι», λέει η κ. Coyne. «Μια συζήτηση σχετικά με το τι είναι εντάξει και τι όχι όσον αφορά τις συσκευές στο πλαίσιο ενός δείπνου ή στο υπνοδωμάτιο, θα μπορούσε να βοηθήσει». Η δρ. Coyne αποκαλύπτει και τη δική της τεχνική: «Βάζω το κινητό σε σημείο με δύσκολη πρόσβαση, όπως πάνω στο ψυγείο, έτσι ώστε να μην μπαίνω σε πειρασμό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ