Με ποιες δικαιολογίες οι άνδρες αποφεύγουν το προφυλακτικό;

Με ποιες δικαιολογίες οι άνδρες αποφεύγουν το προφυλακτικό;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι άνδρες που χρησιμοποιούν διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό, κατά την διάρκεια των ερωτικών τους επαφών. Μάλιστα η πιο συνηθισμένη είναι ότι χάνεται η απόλαυση στο σεξ. Και για του λόγου του αληθές έρευνα, έδειξε ότι το ισχυρό φύλο χρησιμοποιεί τρεις με τέσσερις δικαιολογίες κατά μέσο όρο, προκειμένου να μην βάλουν προφυλακτικό κατά τις ερωτικές τους περιπτύξεις.

Αναλυτικότερα σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν οι ερευνητές με επικεφαλή την Kelly Cue Davis, λέκτορα στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον σε 313 άνδρες, ηλικίας 21 ως 30 ετών ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι όχι απλώς είχαν προσπαθήσει τουλάχιστον με έναν τρόπο να αποφύγουν το προφυλακτικό από την ηλικία των 14 ετών, αλλά είχαν προβάλλει αρκετές δικαιολογίες στην προσπάθεια τους να πείσουν το εταίρο ήμισυ.

Μερικές από τις πιο συχνές δικαιολογίες είναι:

«Μην ανησυχείς, είμαι καθαρός»

Αυτή είναι η πιο συχνή δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι άνδρες για να πείσουν μια γυναίκα, καθώς φαίνεται ότι το 73,7% των ανδρών πιστεύει ότι αυτή η δήλωση περί καθαρότητας είναι αρκετή για να πειστεί μια γυναίκα να μην χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.

«Οι άνδρες έχουν την τάση να πιστεύουν ότι αν όλα δείχνουν φυσιολογικά, είναι κιόλας», λέει η Vranich. «Ωστόσο, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα πολλές φορές είναι ασυμπτωματικά στους άνδρες, άρα αν κάποιος δεν έχει εξεταστεί από γιατρό, δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχει πρόβλημα».

«Δεν μπορώ να περιμένω»

Το 73,2% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι αν μιλήσουν με τόσο πάθος σε μια γυναίκα, εκείνη θα συμφωνήσει στο σεξ χωρίς προφυλακτικό. «Αυτή είναι μια από τις πιο επικίνδυνες τακτικές, γιατί είναι εύκολο, αν είσαι γυναίκα, να κολακευτείς από τα λόγια και να παρασυρθείς την ώρα που οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο», λέει η Vranich.

« Είναιπολύ καλύτερα χωρίς το προφυλακτικό»

Αυτή είναι η παλαιότερη ατάκα που χρησιμοποιούν οι άνδρες σε ποσοστό 50,3%, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Sexual Medicine, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες απολαμβάνουν το σεξ και με και χωρίς προφυλακτικό εξίσου.

«Γίνεται χωρίς προφυλακτικό;»

Παραδόξως, το 40% των ανδρών που ρωτήθηκαν παραδέχτηκε ότι προσπάθησε με παραπάνω από έναν τρόπους να πετύχει τη μη χρήση του προφυλακτικού, απλά ρωτώντας ευθαρσώς αν γίνεται να μην το χρησιμοποιήσει.

«Γιατί δεν με εμπιστεύεσαι;»

Ο ψυχολογικός εκβιασμός και η επίκληση στο συναίσθημα δεν είναι και ο πιο ηθικός τρόπος για να πειστεί μια γυναίκα να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, ωστόσο το 34% των ανδρών παραδέχτηκε ότι το χρησιμοποίησε σαν τακτική.

«Κάποιοι άνδρες ίσως νιώθουν όντως προσβεβλημένοι από την επιμονή σας να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό, ενώ άλλοι παριστάνουν τους προσβεβλημένους για να χειραγωγήσουν τη γυναίκα», εξηγεί η Vranich. «Απλώς εξηγήστε του ότι δεν έχει καμιά σχέση το προφυλακτικό μαζί του προσωπικά και δώστε του να καταλάβει ότι για εσάς είναι αδιαπραγμάτευτο ζήτημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ