ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτά τα αθλητικά γεγονότα ακυρώθηκαν – Τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτά τα αθλητικά γεγονότα ακυρώθηκαν – Τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς

Λόγω του κορωνοϊού έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί σημαντικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο και μάλιστα είναι υπό αμφισβήτηση ο εορτασμός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αν και οι διοργανωτές δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και η Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί.

Stop στον Μαραθώνιο του Τόκιο
Στις 17 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκε ότι οι διοργανωτές του Μαραθωνίου του Τόκιο αποφάσισαν να επιτρέψουν μόνο τη συμμετοχή ελίτ αθλητών και να εμποδίσουν τους ερασιτέχνες δρομείς υπό το φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ιαπωνία.  Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου και είναι ένας από τους μεγάλους μαραθώνιους του κόσμου με 38.000 εγγεγραμμένους αθλητές.

Αναβολή της Formula 1 λόγω κορωνοϊού
Επίσης, την περασμένη εβδομάδα αναβλήθηκε το Grand Prix της Formula 1 στην Κίνα, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 17-19 Απριλίου στη Σαγκάη, ως αποτέλεσμα της νέας έκρηξης του κορωνoϊού.

Τον Οκτώβριο οι αγώνες ράγκμπι
Επιπλέον, τα Rugby World Series 7 αναβλήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ράγκμπι οι αγώνες που είχαν προγραμματιστεί για τις 3, 4 και 5 Απριλίου στο Χονγκ Κονγκ και στις 11 και 12 Απριλίου στη Σιγκαπούρη αναβλήθηκαν για τις 16, 17 και 18 και 10-11 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Αναβλήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Ναντζίνγκ
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε την οριστική αναβολή για το 2021 της διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην Κίνα, εξαιτίας του κορονοϊού.

Με επίσημη ανακοίνωση της η IAAF ενημέρωσε πως αναβάλλεται η φετινή διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Ναντζίνγκ της Κίνας το τριήμερο 13-15 Μαρτίου λόγω του κορωνοϊού.

Κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου στο Τόκιο, απέκλεισαν το ενδεχόμενο της ακύρωσης ή της αναβολής τους παρά την εξάπλωση του ιού.

Η Ιαπωνία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον ιό, με πάρα πολλά κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 454 στο κρουαζιοερόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Yokohama.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις πέντε χώρες έξω από το επίκεντρο, μαζί με τις Φιλιππίνες, το Χονγκ Κονγκ, τη Γαλλία και την Ταϊβάν, οι οποίες κατέγραψαν θανάτους από κορωνοϊούς.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Μόρι Γιοσίρο, σε συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε ότι δεν εξετάζεται το ζήτημα της ακύρωσης ή της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), ο οποίος έχει συμβουλεύσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να μην ακυρώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 ή να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής τους, παρά την απειλή του κορονοϊού. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, επίσης, είναι από τις 25 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ