Τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις – μα τα αγνοείς!

Τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις – μα τα αγνοείς!

Μετά από χρόνια σχέσης, όταν ο ενθουσιασμός αρχίζει να φεύγει, είναι λογικό να αρχίζουν κάποια πράγματα να μας ενοχλούν περισσότερο.

Πολλά από αυτά είναι “red flags”, είναι δηλαδή σημάδια ότι η σχέση αυτή φτάνει προς το τέλος της. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που βιώνουμε ως άνθρωποι είναι να χωρίσουμε από άτομα με τα οποία ζήσαμε μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις μας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να μένουμε σε καταστάσεις που μας κάνουν να νιώθουμε δυσφορία.

Παρακάτω θα δείτε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις, μα τα αγνοείς.

 

1. Τους αγαπάτε – μα δεν τους θαυμάζετε πλέον ως άτομα

Στην αρχή της σχέσης σας, ήταν ο τέλειος άνθρωπος. Τον θαυμάζατε. Τον λατρεύατε. Μίλαγε και κρεμόσασταν από τα χείλη του. Κάθε τι που έκανε, έμοιαζε ιδανικό. Σιγά σιγά ανακαλύψατε συμπεριφορές του με τις οποίες δεν συμφωνείτε. Δεν ταιριάζετε πλέον και τόσο πολύ. Έκανε κάτι που δεν εγκρίνετε. Τελικά, είναι αρκετά αυτά που κάνει που δεν σας αρέσουν. Μα πως δεν τα είχατε προσέξει από την αρχή; Μήπως άλλαξε; Όχι, δεν άλλαξε. Απλά, όσο περνούν τα χρόνια αρχίζουμε και δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό και κρύβουμε όλο και λιγότερο τις κακές πτυχές του εαυτού μας.

Τον αγαπάτε πολύ ως άτομο αλλά αν τον γνωρίζατε με την συμπεριφορά που έχει ΣΗΜΕΡΑ, ίσως και να μην προχωρούσε η σχέση σας.

2. Οι συναναστροφές σας δεν ρέουν φυσικά

Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες φορές βγαίνετε και υπάρχουν στιγμές σιωπής. Δεν έχει τι να σας πει. Δεν έχετε τι να του πείτε. Όταν αγγίζετε ο ένας τον άλλον, νιώθετε ότι σας βγαίνει λιγότερο φυσικά. Του στέλνετε μήνυμα και σας απαντάει μετά από 2 ώρες ενώ διάβασε το μήνυμά σας. Σας παίρνει τηλέφωνο και δεν το σηκώνετε επειδή κάνετε κάτι που θα μπορούσατε και να το διακόψετε. Είναι όλο και πιο δύσκολο να χωρέσετε ο ένας τον άλλον στο πρόγραμμα σας. Δεν κάνετε συχνά σεξ και όταν κάνετε, δεν είναι 100% απολαυστικό. Μήπως κάτι πάει λάθος;

σημάδια ότι πρέπει να χωρίσεις

3. Έχετε αποδεχτεί την συμπεριφορά του ακόμη και εάν σας ενοχλεί πολύ

Κάποτε, έκανε πράγματα που σας ενοχλούσαν, τα συζητούσατε και κατέληγε να απολογείται και να διορθώνει την συμπεριφορά του (για λίγο). Σήμερα, συνεχίζει να κάνει πράγματα που σας ενοχλούν ενώ το ξέρει. Όταν του το επισημαίνετε, αρπάζεται και σας λέει μία από τις ακόλουθες ατάκες: «εγώ έτσι είμαι», «εάν δεν σου κάνω βρες άλλον», «μετά από τόσα χρόνια δεν με έχεις μάθει», «πάλι τα ίδια». Εάν ταυτίζεστε, τότε ο άνθρωπος αυτός έχει χάσει τον σεβασμό του προς το άτομό σας. Δεν έχετε βρει μέση λύση, έχετε συμβιβαστεί.

4. Σκέφτεστε παλιές σας στιγμές για να δικαιολογήσετε ότι δεν χωρίζετε

Σκέφτεστε ωραίες εικόνες που έχετε από την σχέση σας. Παρατηρείτε ότι όλες είναι παλιές. Ποιες είναι οι ωραίες, οι «ουάου» στιγμές που ζήσατε τους τελευταίους μήνες; Πολλές φορές αναρωτιέστε «μήπως πρέπει να χωρίσω;». Η απάντηση που δίνετε στον εαυτό σας είναι αρνητική επειδή έχετε ζήσει τόσα όμορφα πράγματα. Μα, όλες οι ωραίες σας αναμνήσεις, δεν είναι πρόσφατες. Συνειδητοποιείτε ότι ζείτε με αυτόν τον άνθρωπο επειδή σας θυμίζει την σχέση σας τον πρώτο καιρό. Όσο και να περιμένετε να ξανά ζήσετε τις παλιές σας χαρές, ανήκουν στο παρελθόν.

5. Δεν στηρίζει την εξέλιξή σας – Αντιθέτως σας ασκεί αυστηρή κριτική

Έχετε κάνει νέα βήματα στην ζωή σας, βήματα για τα οποία νιώθετε περήφανη και ας είναι ρίσκα. Αισθάνεστε ότι δεν σας στηρίζει σε αυτά τα καινούρια μονοπάτια στα οποία βαδίζετε αλλά αντιθέτως σαν κρίνει για αυτά και δεν συμφωνεί με τις επιλογές σας. Π.χ. επιλέξατε να σπουδάσετε κάτι άλλο από αυτό που κάνατε, δεν το θεωρεί καλή ιδέα. Βρήκατε καινούρια δουλειά με πολλές δυσκολίες αλλά καλές προοπτικές, σαν θυμίζει συνεχώς τα αρνητικά. Αντί να σας βοηθάει να ξεπεράσετε τα εμπόδια, αισθάνεστε ότι τα τονίζει. Κακό σημάδι.

σημάδια ότι πρέπει να χωρίσεις

6. Οι απόψεις σας σε συγκεκριμένα θέματα δημιουργούν αμέσως αντιπαράθεση

Παλαιότερα, θυμάστε να συζητάτε τις απόψεις σας γύρω από συγκεκριμένα θέματα με εποικοδομητικό διάλογο και ωραία επιχειρήματα. Πλέον, του λέτε την άποψη σας για κάτι που ξέρετε ότι διαφωνεί και σας αποπαίρνει κατευθείαν χωρίς να ακούσει τις σκέψεις σας. Σας διακόπτει, σας μειώνει, υποτιμά την συλλογιστική σας και σας πατρονάρει. Έχετε καταλήξει να αποφεύγετε συγκεκριμένες συζητήσεις, γιατί ξέρετε ότι αυτομάτως θα αντιδράσει έντονα.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μία σχέση είναι να νιώθετε ότι μπορείτε να μιλήσετε στον άλλον ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Εάν είναι εκεί για να ακούσει μόνο αυτά στα οποία συμφωνεί, αυτά που τον αφορούν ή αυτά που του αρέσουν, τότε δεν είναι εκεί για εσάς. Είναι εκεί γιατί δεν θέλει να ξεφύγει από την συνήθεια που έχει γίνει πλέον η σχέση σας.

Φίλη μου, αυτό είναι από τα πιο σημαντικά σημάδια που σου δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις.

7. Δεν θέλετε να χωρίσετε αλλά χρειάζεστε χώρο και χρόνο

Στην σκέψη ότι χωρίζετε μαζί του, σαν πιάνει μελαγχολία. Είστε μαζί τόσο καιρό που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας χωρίς εκείνον/εκείνη. Ωστόσο, η σχέση σας «σας βαραίνει» και πολλές φορές αισθάνεστε ότι θέλετε ένα διάλειμμα από εκείνον. Λίγες μέρες χώρια του. Να ξεφύγετε από αυτά που σας στεναχωρούν. Ότι έχετε ανάγκη μία αλλαγή, νέες εμπειρίες. Μην αγνοείτε τα σημάδια. Δυστυχώς, αυτά που νιώθετε είναι «καμπανάκια« ότι πρέπει να απομακρυνθείτε από το συγκεκριμένο άτομο.

Θα είναι δύσκολο; Σίγουρα. Θα είναι καλύτερο για εσάς; Πιθανόν ναι.

8. Δεν πιστεύετε ότι είναι κακός άνθρωπος – απλά δεν σας ταιριάζει

Έχετε καταλήξει ότι αυτά που κάνει και σας ενοχλούν, δεν τα κάνει από κακία ή επειδή δεν ενδιαφέρεται για το άτομο σας. Απλά δεν τους βγαίνει να κάνει τόση προσπάθεια ώστε να αλλάξει τα κακά του στοιχεία. Έτσι είναι ως άνθρωπος. Το έχετε αποδεχτεί. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχεστε καταστάσεις που σας κάνουν να νιώθετε άσχημα. Δεν κάνετε σε κανέναν χάρη που τον έχετε στην ζωή σας. Είστε ζευγάρι γιατί πάνω από όλα σας κάνουν χαρούμενη. Όταν η αναλογία με τις όμορφες και τις άσχημες στιγμές αρχίζει να αλλάζει, ακόμη και χωρίς να το κάνει ο άλλος επίτηδες, ήρθε η ώρα η σχέση σας να λήξει.

9. Διαβάσατε τους παραπάνω λόγους και σας θύμισαν την συμπεριφορά του

Εάν ταυτιστήκατε με περισσότερους από τρεις από τους παραπάνω λόγους, δυστυχώς η αντίστροφη μέτρηση της σχέσης σας με αυτόν τον άνθρωπο έχει αρχίσει. Όλα αυτά τα σημάδια μπορούν να ληφθούν υπόψιν και για τις φιλικές σχέσεις. Πολλές φίλες – φίλοι αλλάζουν συμπεριφορά απέναντί μας μετά από χρόνια. Επειδή κάποτε ταιριάζαμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρατάμε τους ανθρώπους που έγιναν τοξικοί για εμάς στην ζωή μας.

Μην ξεχνάτε ότι το σημαντικότερο σε όλες τις ανθρώπινες μας σχέσεις είναι να περνάμε καλά. Να λαμβάνουμε και να δίνουμε θετικά συναισθήματα. Το να απομακρύνουμε τους ανθρώπους που δεν έχουν πια θέση στην ζωή μας, εάν και θα είναι δύσκολο στην αρχή, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.

Μην αγνοείς τα σημάδια που σου δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσεις. Κάνε αυτό που πρέπει για τον εαυτό σου.

σημάδια ότι πρέπει να χωρίσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ