Μέγκαν Μαρκλ-πρίγκιπας Χάρι: «Εχουν χάσει κάθε προοπτική, να είναι πιο ευγενικοί», σχολιάζει το παλάτι

Μέγκαν Μαρκλ-πρίγκιπας Χάρι: «Εχουν χάσει κάθε προοπτική, να είναι πιο ευγενικοί», σχολιάζει το παλάτι

«Εχασαν όλες τις προοπτικές», υποστηρίζει άνθρωπος από το παλάτι για την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι μετά την απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ να τους αφαιρέσει τον τίτλο Sussex Royal.

Η βασίλισσα, πριν λίγες ημέρες, απαγόρευσε στο ζευγάρι να χρησιμοποιεί τον όρο, καθώς αποφάσισαν να μην είναι ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η απόφαση ελήφθη μετά από πολύπλοκες συνομιλίες με ανώτερους υπαλλήλους του παλατιού, οι οποίοι συμφώνησαν ότι δεν είναι δυνατή η χρήση του όρου από την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι.

Την Παρασκευή, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι ανακοινώθηκε ότι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον όρο Sussex Royal όταν αποχωρήσουν και επίσημα από το παλάτι στις 31 Μαρτίου. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση μέσω του παλατιού του Μπάκιγχαμ, το ζευγάρι δημοσίευσε ανακοίνωση 1,114 λέξεων στην προσωπική τους ιστοσελίδα, εκτοξεύοντας βέλη προς τη βασίλισσα Ελισάβετ. «Ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιοδοσία από το Γραφείο της Μοναρχίας στη χρήση του όρου «Royal» πέραν της χώρας, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το «Sussex Royal» ή κάποια παραλλαγή με τον όρο «Royal» σε καμία δράση τους στη Βρετανία ή αλλού όταν ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος», αναφέρουν Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι.

Αχρηστα τα λόγια Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι για τις οικογενειακές σχέσεις
Η DailyMail αναφέρει ότι διατυπώθηκε το συμπέρασμα ότι ήταν τόσο ηθικά όσο και νομικά αδύνατο να κυκλοφορήσουν ως βασιλείς, ενώ επιδιώκουν εμπορικά συμφέροντα μετά το Megxit. Στο πιο προκλητικό απόσπασμα της δήλωσής τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας, ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχε τίποτα που να τους εμποδίζει να χρησιμοποιούν τη λέξη «Royal» στο εξωτερικό, αλλά απλώς επέλεξαν να μην το κάνουν.

Οπως μεταδίδει η Daily Mail, το παλάτι είναι εξαντλημένο, αλλά όχι έκπληκτο από τις πράξεις της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι. Κάποιοι περιέγραψαν τα λόγια του ζευγαριού ως άχρηστα για τη δημόσια εικόνα και τις οικογενειακές τους σχέσεις.

Ανθρωπος μέσα από το παλάτι – που δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις – δήλωσε στη Mail ότι το ζευγάρι φάνηκε να «έχει χάσει κάθε προοπτική». «Ηταν η απόφασή τους να το κάνουν αυτό και η οικογένεια προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για να τους διευκολύνει», ανέφερε η πηγή. «Αλλά απαιτεί αναπόφευκτα θυσίες και από τις δύο πλευρές και οι Sussexes πρέπει να είναι μάλλον πιο ευγενικοί», πρόσθεσε. «Η αποκοπή από το περιθώριο δεν βοηθά κανέναν», τόνισε.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά τόνισε ότι έχουν εκδοθεί αρκετές δηλώσεις από τότε που το ζευγάρι αποφάσισε να εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα. Μάλιστα, ορισμένες από τις δηλώσεις έγιναν από τη βασίλισσα, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ