Χαλβάς Λουκά: 15 αξεπέραστες γεύσεις που θα συγκλονίσουν τον ουρανίσκο σας -Τέλειο σνακ για τη νηστεία [εικόνες]

Χαλβάς Λουκά: 15 αξεπέραστες γεύσεις που θα συγκλονίσουν τον ουρανίσκο σας -Τέλειο σνακ για τη νηστεία [εικόνες]

Η Σαρακοστή πλησιάζει και μαζί της έρχονται όλες αυτές οι αγαπημένες γεύσεις που την συνοδεύουν. Χαλβάς, θαλασσινά και νηστίσιμα φαγητά είναι στο καθημερινό τραπέζι.

Βέβαια, Σαρακοστή σημαίνει περίοδος νηστείας, αλλά γιατί να μην είναι τουλάχιστον γευστική αυτή η νηστεία; Πόσες φορές άραγε δεν σκεφτήκατε να την εγκαταλείψετε γιατί δεν βρίσκατε κάτι γευστικό να φάτε; Κι όμως, υπάρχει ένας χαλβάς που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Ένας χαλβάς που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις ευφάνταστες πάστες ή γλυκά που λατρεύατε και μάλιστα, ένας χαλβάς φτιαγμένος με τόσο υγιεινά υλικά, που θα διώξει τις ενοχές και τις τύψεις σας για τις επιπλέον θερμίδες και που θα μπει στο καθημερινό σας μενού για όλο τον χρόνο.

 

Χαλβάς Λουκά με πλούσιο ταχίνι, αρωματικό κακάο και τραγανό καρύδι

Αν δεν τον έχετε δοκιμάσει, χάνετε. Αν πάλι τον γευτήκατε, δεν θα τον αλλάξετε ποτέ. Οι ίνες του είναι εμφανείς αλλά η έκπληξη βρίσκεται στην αφράτη, μαλακιά και απαλή υφή του. Η κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα και ευφραίνει τον ουρανίσκο. Αναμφίβολα – και δοκιμασμένα, πιστέψτε μας – δεν μπορείς να μείνεις στην μία μπουκιά. Θέλεις κι άλλο. Και θέλεις να δοκιμάσεις κι άλλες γεύσεις. Να προσφέρεις στους γευστικούς σου κάλυκες κάτι καινούριο. Ο λόγος για τον Χαλβά Λουκά, που φτιάχνεται εδώ και 75 χρόνια με την ίδια συνταγή και το ίδιο μεράκι, ακολουθώντας πιστά την συνταγή της οικογένειας Λουκά, που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και κάθε μέρα ζυμώνεται στο χέρι, μέσα στα ίδια «μπασίμια» που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες της οικογένειας.

Χαλβάς Λουκά με φιστίκι Αιγίνης

Χαλβάς Λουκά με φιστίκι Αιγίνης

Τι κάνει όμως τον Χαλβά Λουκά τόσο εκλεκτό;
Φυσικά, οι εκλεκτές πρώτες ύλες, σουσάμι, κουβερτούρα, ξηροί καρποί και φρούτα, που αποτελούν τα βασικά συστατικά των γεύσεων. Αλλά και η ποικιλία των προϊόντων που μπορεί να βρει κανείς και που καλύπτει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες ακόμη και των πιο δύσκολων ουρανίσκων. Πλούσιο ταχίνι, αρωματικό κακάο, τραγανοί ξηροί καρποί, μυρωδάτο μέλι αλλά και κράνμπερι ή σταφίδες για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής. Ένα προϊόν κατάλληλο για όλες τις ώρες, είτε στο πρωινό, είτε σαν ένα θρεπτικό σνακ, συνδυάζοντας την νοστιμιά και την ενέργεια που χρειαζόμαστε όλοι μας κατά την διάρκεια της ημέρας.

Χαλβάς Λουκά με κράνμπερι και κουβερτούρα

Χαλβάς Λουκά με κράνμπερι και κουβερτούρα
Στο εργοστήρι της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη, παρασκευάζονται 15 γεύσεις, οι διάσημες 10κιλες τούρτες του «Χαλβά Λουκά». Οι γεύσεις που ξεχωρίζουν και σίγουρα θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας είναι φυσικά οι κλασικές: βανίλια, βανίλια- κακάο, βανίλια – φιστίκι αιγίνης, βανίλια – αμύγδαλο, βανίλια – κουβερτούρα, μέλι, κράνμπερι – κουβερτούρα, φιστίκι βανίλια, αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως αμύγδαλο – κουβερτούρα, πορτοκάλι – κουβερτούρα, σύκο – κουβερτούρα καθώς και οι νέες γεύσεις κάστανο – κουβερτούρα και φουντούκι – κουβερτούρα.

Πού μπορεί να βρει κανείς τον Χαλβά Λουκά;
Τον πολίτικο χειροποίητο «Χαλβά Λουκά», αλλά και το διάσημο «Καρυδόπαστο Λουκάς» και τα υπόλοιπα προϊόντα του, μπορεί να τα βρει κανείς σε 1.200 σημεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Γερμανία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία, Αυστραλία κ.α.).
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/halbas-loyka-axeperastes-geyseis-gia-tin-nisteia

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ