Η εξομολόγηση του Ζαχίρ που συγκλονίζει! «Έφτασα με βάρκα στην Ελλάδα, δεν είχα να φάω, κοιμόμουν στα παγκάκια»

Η εξομολόγηση του Ζαχίρ που συγκλονίζει! «Έφτασα με βάρκα στην Ελλάδα, δεν είχα να φάω, κοιμόμουν στα παγκάκια»

«Η αδερφή μου και ο πατέρας μου πέθαναν μετά από βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν».

Τον Ζαχίρ Γιαβαρί υποδέχτηκε η Ελεονώρα Μελέτη στα “Μεσάνυχτα”. Ο Ζαχίρ διηγήθηκε πως έφυγε από το σπίτι του, με την προτροπή των γονιών του σε ηλικία μόλις 10 ετών, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο.

Εξιστόρησε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια που εργαζόταν σε οικοδομές και κοιμόταν σε παραπήγματα, ενώ περιέγραψε πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι έχασε από βόμβα την αδελφή του και τον πατέρα.

«Γεννήθηκα στο Αφγανιστάν και έφυγα από εκεί χωρίς τους γονείς μου σε ηλικία 10 ετών. Γλίτωσα από το θάνατο, αλλά συνάντησα πολλές δυσκολίες ώστε να έχω μια καλύτερη ζωή. Σε ηλικία 11 ετών βρέθηκα στο Ιράν και δούλευα για να επιβιώσω. Για ένα χρόνο δεν είχα νέα από την οικογένειά μου.

Η αδερφή μου και ο πατέρας μου πέθαναν μετά από βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν. Στο Ιράν έμεινε πέντε χρόνια και δεν είχα να φάω. Πάντα ήθελα να σπουδάσω, αλλά ποτέ δεν ήξερα τι θέλω να γίνω. Έφτασα με βάρκα στη Μυτιλήνη. Η βάρκα σκίστηκε και πέσαμε στη θάλασσα, κατάφερα να σώσω δύο άτομα που δεν ήξεραν κολύμπι», είπε αρχικά ο Ζαχίρ Γιαβαρί.

«Έχω να δω τη μητέρα μου 20 χρόνια. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να μην την ξαναδώ. Όταν έφτασα στη Λέσβο δεν είχα λεφτά και κοιμόμουν στα παγκάκια. Όταν ήρθα στην Αθήνα πήγα σχολείο και παράλληλα δούλευα σε οικοδομή. Αποφάσισα να γίνω μάγειρας γιατί κατάλαβα ότι το φαγητό για μένα έχει μεγάλη αξία.

Το MasterChef μπήκε τυχαία στη ζωή μου. Είχε δηλώσει συμμετοχή για μένα ένας φίλος μου από το Αφγανιστάν. Στο MasterChef είχα πολύ άγχος, είχα χάσει τέσσερα κιλά. Δεν ήθελα να μάθει ο κόσμος την ιστορία της ζωής μου μέσα από το παιχνίδι γιατί είμαι πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος. Μετά το παιχνίδι δεν κατάφερα να αξιοποιήσω κάποιες ευκαιρίες που μου είχαν δοθεί. Μετά το παιχνίδι δέχτηκα πολλά μηνύματα από Έλληνες του εξωτερικού και αυτό με συγκίνησε πολύ», είπε ο Ζαχίρ Γιαβαρί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ