Πώς συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο στη δουλειά

Πώς συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο στη δουλειά

Ποιο έχει και ποιο όχι εργασιακή ηθική.

Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε όταν είμαστε με κόσμο είναι σημαντικός και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και φυσικά από ζώδιο σε ζώδιο. Κάποιοι παίρνουν τις ευθύνες τους πολύ σοβαρά γνωρίζοντας ότι ο στόχος είναι ο μισθός γιατί χωρίς χρήματα τα πράγματα είναι ζόρικα. Άλλοι είναι πιο χαλαροί. Υπάρχουν αυτοί που προσδοκούν μια μεγάλη καριέρα ενώ άλλοι έχουν προσωρινές δουλειές.

Η συμπεριφορά μας σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από την εργασιακή ηθική που έχουμε. Ή που δεν έχουμε. Παρακάτω έχω μερικά παραδείγματα για το πώς συμπεριφέρεται κάθε ζώδιο στον επαγγελματικό του χώρο.

Κριός

Θέλει να ολοκληρώσει ότι αναλαμβάνει για αυτό είναι πάντα στην ώρα του και αντιμετωπίζει τη δουλειά με σεβασμό. Δεν θέλει απλά να πάρει ένα μισθό στο τέλος του μήνα αλλά να κάνει τη διαφορά και για αυτό ο Κριός δίνει τον εαυτό του. Είτε είναι ελεύθερος επαγγελματίας είτε μισθωτός, δουλεύει με ενθουσιασμό.

Ταύρος

Έχει μια προβληματική συμπεριφορά αναφορικά με τη δουλειά. Είναι βαριεστημένος και δεν έχει καμία διάθεση να εργαστεί ειδικά αν αυτό που έχει να κάνει δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει. Συχνά αργεί να πάει στη δουλειά και αγνοεί γενικά την εργασιακή ηθική.

 

Δίδυμος

Δεν του αρέσει να παίρνει εντολές ή να ακολουθεί αυστηρούς τρόπους για αυτό ο Δίδυμος επιλέγει δουλειές όπου μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα. Δουλεύει καλύτερα μόνος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούσε να εργαστεί από το σπίτι -δεν του αρέσει να δουλεύει από το σπίτι. Συχνά θα δεις έναν Δίδυμο να επιλέγει δουλειές όπου δεν έχει αφεντικό και που μπορεί να τις ολοκληρώσει στο χρόνο που εκείνος θέλει.

Καρκίνος

Είναι ο αδίστακτος εργαζόμενος που θα ρίξει τους υφισταμένους του στις γραμμές του τρένου. Είναι από αυτούς που δουλεύουν σκληρά αλλά είναι επίσης δόλιος και δεν έχει την εμπιστοσύνη των υπολοίπων. Φοβάται μη χάσει τη δουλειά του και για αυτό έχει την τάση να ρίχνει ευθύνη στους άλλους για τις δικές του φτωχές προσπάθειες.

 

Λέων

Αν δεν είναι το αφεντικό ή το κέντρο της προσοχής, ένας Λέοντας προτιμά να μένει σπίτι. Διαχωρίζει τη θέση του από τους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά έτσι ώστε να μη χρειαστεί να την κάνει κι εκείνος. Πλήρωσέ τον ένα σωρό λεφτά για να πρωταγωνιστήσει σε ταινία και θα έρθουν στη στιγμή. Για οτιδήποτε λιγότερο δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

 

Παρθένος

Μπορεί να μην βρίσκεται πάντα σε μια ενδιαφέρουσα θέση εργασίας αλλά δεν υπάρχει κανένας άλλο που παίρνει τη δουλειά πιο σοβαρά. Ο Παρθένος είναι πάντα εκεί, βάζει το λιθαράκι του, κοιτάει τη δουλειά του και ολοκληρώνει αυτό που αναλαμβάνει. Με την εμμονή που έχει στη λεπτομέρεια γίνεται ο καλύτερος υπάλληλος γραφείου.

Ζυγός

Δεν θα τον δει εύκολα σε ένα γραφείο, αν έχει τη δυνατότητα επιλογής. Η εργασιακή ηθική είναι δυνατή για έναν Ζυγό αλλά και αντισυμβατική. Ξέρει να πουλάει πράγματα και να μαζεύει πράγματα για να τα πουλήσει αργότερα. Θα βρεις αρκετούς από τους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου στο Ebay και το Etsy να πουλούν τα αγαθά τους και να βγάζουν λεφτά από αυτό.

 

Σκορπιός

Απόλυτα αφοσιωμένος στο δικό του εργασιακό σενάριο, ο Σκορπιός δεν έχει κανένα θέμα με την ιδέα του να δουλέψει σκληρά. Ξέρει τι χρειάζεται: Για να έχει μια καλή ζωή πρέπει να δουλέψει σκληρά και θα το κάνει αβίαστα. Ένας Σκορπιός κολλάει στην ιδέα της εργασιακής ηθικής.

Τοξότης

Δουλεύει τόσο στον ξύπνιο του όσο και στον ύπνο του. Ο Τοξότης δεν σταματά ποτέ να σκέφτεται, να εξετάζει και να αναρωτιέται και αυτό είναι που τον κάνει να επιλέγει δημιουργικές θέσεις εργασίας. Μπορεί να προτιμά να δουλεύει από το σπίτι αλλά είναι ένα πρόσωπο που συμπαθούν τα αφεντικά και οι προϊστάμενοι. Είναι αξιόπιστος εργαζόμενος, σαν ένα άλογο κούρσας.

Αιγόκερως

 

Η δουλειά είναι ζωή για έναν Αιγόκερο. Είναι από αυτούς που ξέρει να ηγείται και να αποδίδει. Συχνά φτάνει στην κορυφή και δεν μας κάνει εντύπωση αν τον δούμε σε υψηλόβαθμες θέσεις σε μία εταιρεία. Μπορεί να μείνει για πάντα σε μια δουλειά.

Υδροχόος

Η δουλειά δεν είναι κάτι που αρέσει σε έναν Υδροχόο. Συχνά αγκυλώνεται σε κάποιον άλλο που θα φέρει τα λεφτά στο σπίτι και είναι περισσότερο χαρούμενος αν μένει σπίτι και κάνει τις δουλειές. Αν πρέπει να εργαστεί, καταλήγει συνήθως να φεύγει λόγω της έκλειψης συγκέντρωσης και ενδιαφέροντος στη δουλειά.

 

Ιχθύς

Η δουλειά είναι αναγκαίο κακό και θα την κάνει αν πρέπει. Ο Ιχθύς είναι χαρούμενος να δουλεύει σε γραφείο, στο σπίτι, στην κουζίνα, σε ένα μαγαζί αλλά η η πραγματική του επιθυμία είναι να είναι σπιτόγατος. Η δουλειά γραφείου είναι μια χαρά για εκείνον χωρίς όμως να δένεται ή να αφοσιώνεται σε αυτή, απλά την κάνουν σωστά. Η δουλειά είναι για έναν Ιχθύ ότι χρειάζεται να κάνει πριν δει τηλεόραση με την οικογένεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ