Κορωνοϊός: Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές πετρελαίου

Κορωνοϊός: Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές πετρελαίου

Η επιδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης, με πολλούς αναλυτές να αναμένουν παρέμβαση του ΟΠΕΚ για στήριξη των τιμών

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας σε χαμηλά πολλών ετών και με ενδοσυνεδριακές απώλειες πάνω από 6%, εν μέσω πληροφοριών ότι η συμμαχία ΟΠΕΚ+ δεν έχει καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία για νέες μειώσεις στην παραγωγή.

Η τιμή του μπρεντ έκανε βουτιά 6,4%, κάτω από τα 47 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού έπεσε κάτω από τα 43 δολάρια το βαρέλι, με ενδοσυνεδριακή πτώση πάνω από 6%.

Η κατρακύλα των τιμών επιταχύνθηκε μετά τις πληροφορίες του Reuters, επικαλούμενη ρωσική πηγή, ότι η Μόσχα δεν θα εγκρίνει περαιτέρω μείωση της παραγωγής, συναινώντας στην πρόταση των μελών του ΟΠΕΚ για πρόσθετο «μαχαίρι» στην προσφορά αργού κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η συνάντηση μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών και των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εκτός καρτέλ -η επονομαζόμενη συμμαχία ΟΠΕΚ+- θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στη Βιέννη.

 Μία ημέρα πριν, ο ΟΠΕΚ είχε προτείνει πρόσθετη μείωση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα.

Το πετρέλαιο έχει εισέλθει σε bear market, καθώς η επιδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης, με πολλούς αναλυτές να αναμένουν παρέμβαση του ΟΠΕΚ για στήριξη των τιμών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ