Σκοτωμός στο MEGA! Κόντρα Λιβανού, Ξενογιαννακοπούλου και Λοβέρδου για προσφυγικό

Σκοτωμός στο MEGA! Κόντρα Λιβανού, Ξενογιαννακοπούλου και Λοβέρδου για προσφυγικό

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ., Ανδρέας Λοβέρδος. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το προσφυγικό και η διαχείρισή του από την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο του γερμανοελληνικού οικονομικού φόρουμ που διοργανώνεται τη Δευτέρα στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε μεταναστατευτικό ούτε προσφυγικό, η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Λιβανό, «θα κινηθεί στο πλαίσιο μιας επιθετικής χώρας που για τους δικούς της λόγους, δημιουργεί προβλήματα στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη».

«Είναι νεκρή η προηγούμενη συμφωνία με βάση τους χειρισμούς του Ερντογάν», υποστήριξε ο κ. Λιβανός.

Από την πλευρά της η κα. Ξενογιαννακοπούλου, συμφώνησε με τη βασική ανάλυση του κ. Λιβανού, την παραδοχή, δηλαδή, περί εργαλειοποίησης απελπισμένων ανθρώπων για γεωπολιτικούς λόγους και λόγους διαπραγμάτευσης με την ΕΕ.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, στην εν λόγω συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου, η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει από τη Γερμανία την άσκηση πίεσης στην Τουρκία με απειλή κυρώσεων.

Ο κ. Λοβέρδος σχολίασε κυρίως τις αποφάσεις για τη χορήγηση ασύλου υποστηρίζοντας πως «κάθε μέτρο που στοχεύει στην επίλυση μεγάλου προβλήματος πρέπει να σταθμίζεται». Εξέφρασε την άποψη πως «η απάντηση σε μια απόπειρα βίαιης και μαζικής εισόδου από παράνομα σημεία των συνόρων έχει νόημα και πρέπει να σταθμιστεί», ενώ είναι σύμφωνος με την έως τώρα αντίδραση της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα είναι καλή στις πρώτες κινήσεις, αλλά όχι στη διάρκεια», υποστήριξε και τόνισε την ανάγκη επέκτασης της προσπάθειας που γίνεται στον Έβρο με όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα και την έμπρακτη στήριξη της Ευρώπης.

Μίλησαν ακόμα για το σενάριο δημιουργίας κλειστών δομών σε ακατοίκητα νησιά, αλλά και τις περιπτώσεις παρακρατικών ομάδων που κινούνται μόνες τους και αναλαμβάνουν το ρόλο των συνοριοφυλάκων.

Για την κα. Ξενογιαννακοπούλου τα κλειστά κέντρα σε ξερονήσια «πέραν του πολιτικού δεν είναι και πρακτικά δυνατό». Ο κ. Λιβανός υποστήριξε πως «η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα σενάρια, μέσα στα οποία είναι και η πιθανότητα των ακατοίκητων νησιών». Παράλληλα, καταδίκασε τη δράση των προαναφερθεισών ομάδων στα σύνορα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ