Δίκη Τοπαλούδη: «Δεν πιστεύω ότι ο εγγονός μου έκανε αυτά τα πράγματα»

Δίκη Τοπαλούδη: «Δεν πιστεύω ότι ο εγγονός μου έκανε αυτά τα πράγματα»

«Δεν πιστεύω ότι έκανε αυτά τα πράγματα ο Μανώλης, γνωρίζω τον χαρακτήρα του…».

Με αυτά τα λόγια η γιαγιά του νεαρού Ροδίτη κατηγορούμενου στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο ο εγγονός της να διέπραξε τις πράξεις του βιασμού και της ανθρωποκτονίας της νεαρής φοιτήτριας.

«Δεν υπήρξε βιασμός» υποστήριξε στο δικαστήριο ο πατέρας του κατηγορουμένου, ο οποίος μίλησε για τα προβλήματα που είχε ο γιος του με ναρκωτικά. Ο ίδιος αποχωρώντας με τη λήξη της δίκης από το δικαστήριο, άκουσε τις φωνές και τις κατάρες της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία βρίσκεται συνεχώς στο δικαστήριο αλλά παραμένει εκτός δικαστικής αίθουσας. «Είστε δολοφόνοι» του φώναξε, μεταξύ άλλων, η πονεμένη μάνα …

Νωρίτερα και στα όσα είχαν διαδραματιστεί εντός της δικαστικής αίθουσας, αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του κατηγορουμένου χωρίς παπούτσια. Μάλιστα, ο νεαρός επιτέθηκε με ύβρεις τόσο στη γιαγιά του όσο και στον πατέρα του, επαναλαμβάνοντας συνεχώς πως δεν είναι βιαστής ούτε δολοφόνος. «Δίνει παράσταση, κοινώς μας δουλεύει» επισήμανε η εισαγγελέας στον πατέρα του κατηγορουμένου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, επικαλούμενη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με την οποία ο νεαρός φερόμενος ως δράστης, «δεν πάσχει από κάτι αλλά προσποιείται».

Γιαγιά: Δεν άκουσα τίποτα….

Αναβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει η γιαγιά του νεαρού δέχθηκε τα πυρά του. «Να μείνεις έξω, να μην μιλήσεις», είπε ο κατηγορούμενος στη γιαγιά του, μολογώντας ότι λένε ψέματα για εκείνον και ότι θα καταθέσει μηνύσεις. Εν τέλει, με εντολή της προέδρου ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από την αίθουσα.

Αρχίζοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε πως ο εγγονός της είχε «περιπέτειες» με ναρκωτικά και προβλήματα με την ψυχική του υγεία. «Πάθαινε εμμονές και κρίσεις πανικού και τον παρακολουθούσε ψυχίατρος» ανάφερε η μάρτυρας και υποστήριξε πως οι γονείς του προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν.

Η γιαγιά του Ροδίτη κατέθεσε πως ο εγγονός της είχε στο παρελθόν ερωτικές σχέσεις με κοπέλες με τις οποίες, όπως είπε, ήταν πάντα «τρυφερός και ευγενικός». Παράλληλα, υποστήριξε πως ο εγγονός της έπεφτε θύμα εκμετάλλευσης από τις παρέες του.

Φτάνοντας στο κρίσιμο ζήτημα, αν δηλαδή άκουσε ή όχι φωνές της Ελένης Τοπαλούδη το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της (σ.σ. η μάρτυρας κατοικεί κάτω από το διαμέρισμα όπου έλαβε, κατά τη δικογραφία, χώρα ο βιασμός και η κακοποίηση της φοιτήτριας), υποστήριξε ότι δεν άκουσε τίποτα. Στις συνεχείς, δε, ερωτήσεις της έδρας αλλά και της εισαγγελέως, η μάρτυρας επαναλάμβανε: «Δεν ξέρω, δεν άκουσα κάτι…».

Εισαγγελέας: Εκεί μέσα γίνονταν σφαγή για 3,5 ώρες. Είναι δυνατόν όσο γίνεται αυτό το μακελειό, γιατί μακελειό είναι, εσείς να μην ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω, δεν άκουσα τίποτα, μακάρι να άκουγα …

Εισαγγελέας: (δείχνει στη μάρτυρα τη φωτογραφία της σορού της φοιτήτριας). Αυτό είναι μακελειό. Το καταλάβατε; Μη μου λέτε ότι δεν ξέρετε …

Μάρτυρας: Δεν άκουσα …

Εισαγγελέας: Δεν σας έκανε εντύπωση που ήρθαν μέσα στη νύχτα στο σπίτι;

Μάρτυρας: Εγώ να κυνηγάω τον εγγονό μου να δω τι κάνει; Δεν είναι σωστό….

Εισαγγελέας: Μήπως ήσασταν συνηθισμένη να ακούτε τέτοια πράγματα; Υπήρξαν και άλλες κοπέλες που είπαν για το σπίτι….

Μάρτυρας: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν άκουγα κάτι θα ανέβαινα πάνω, μακάρι να άκουγα …

Όπως υποστήριξε η μάρτυρας, εκείνη τη νύχτα άκουσε τον εγγονό της που ήρθε στο σπίτι μαζί με την παρέα του. «Άκουσα γέλια» ανέφερε και μετά το μόνο που άκουσε, όπως είπε, ήταν τα ξημερώματα, μέσα στον ύπνο της, το αυτοκίνητο να φεύγει. «Άκουσα ένα κορίτσι που μιλούσε αλλά δεν κατάλαβα τι έλεγαν. Γέλαγαν και ανέβηκαν τη σκάλα, δεν άκουσα τίποτα άλλο. Πήγα για ύπνο» είπε.

Εισαγγελέας: Έχετε έρθει σε επαφή με τον εγγονό σας μετά το περιστατικό; Τι σας λέει; Γιατί τώρα εδώ βρίζει συνεχώς …

Μάρτυρας: Μου έχει πει ότι δεν έκανε τίποτα και το πιστεύω αυτό, γιατί ξέρω το χαρακτήρα του. Μου είπε «δεν έκανα γιαγιά τίποτα».

Εισαγγελέας: Ποιος το έκανε;

Μάρτυρας: Μάλλον ο άλλος …Δεν έχω μιλήσει πολύ με τον Μανώλη, το παιδί έπαθε σοκ.

Πατέρας: «Δεν υπάρχει βιασμός»

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα, ανέβηκε ο πατέρας του κατηγορούμενου. «Θα σε εκδικηθώ, δεν είμαι ο γιος σου», ήταν τα λόγια που του επεφύλαξε το παιδί του, που εκείνη την ώρα είχε επανέλθει στην αίθουσα. Ο κατηγορούμενος μονολογούσε και έβριζε συνεχώς και τελικά η κατάθεση του πατέρα του ξεκίνησε μόλις αποχώρησε εκ νέου από την αίθουσα.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας περιέγραψε το γιο του ως «ένα παιδί υπερκινητικό» που δεν «μπορούσε να συγκεντρωθεί στα μαθήματα». Όπως είπε, στην αρχή ο ίδιος και η σύζυγος του νόμιζαν ότι ήταν απλά ζωηρός, αλλά η κατάσταση χειροτέρευε όσο το παιδί μεγάλωνε. «Δεν το είχαμε καταλάβει, δεν μας το είχε πει και κανένας καθηγητής» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε αναφέροντας πως ο γιος του από τα 14 του περίπου έκανε χρήση ναρκωτικών και για το λόγο αυτό απευθύνθηκαν στο ΚΕΘΕΑ. «Είχε πολλές εμμονές… Πάντα τον επηρέαζαν οι παρέες του, το μόνιμο πρόβλημά του. Ό,τι του έλεγαν το έκανε».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το επίδικο διάστημα, είχε ξεκινήσει και πάλι τη χρήση ναρκωτικών με τις παρέες που είχε ακόμη και με τον συγκατηγορούμενό του.

Ερωτηθείς για το πώς πληροφορήθηκε την εμπλοκή του γιου στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, ο μάρτυρας υποστήριξε: «Μου είπε ο λιμενάρχης τι έγινε, έπαθα σοκ. Μου έδωσε να καταλάβω ότι το έκανε ο Αλέξανδρος (σ.σ. ο άλλος κατηγορούμενος) . Μου είπε πως αν θέλω να βοηθήσω το παιδί μου θα πρέπει να το πείσω να παραδοθεί. Έτσι και έγινε. …Από την στιγμή που τον πιάσανε μέχρι και τον Ιούλιο δεν μπορούσαμε να κάνουμε διάλογο, δεν ήταν καλά».

Εισαγγελέας: Σας είπε κάτι για ότι έγινε;

Μάρτυρας: Ότι δεν έχει κάνει τίποτα, ούτε την σκότωσε ούτε την πέταξε. Αυτό πιστευτώ και εγώ.

Εισαγγελέας: Ο βιασμός δεν είναι αδίκημα για εσάς;

Μάρτυρας: Ναι είναι. Αλλά βιασμός δεν υπάρχει, γιατί δεν βιάσανε τη κοπέλα, το ξέρω από το γιο μου. Δεν έγινε βιασμός πήγε με τη θέλησή της….

Στο σημείο αυτό ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη φώναξε προς τον μάρτυρα: «Αφού λες ότι δε σου μιλάει.. Τα μαχαίρια δεν τα είδες …».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο μάρτυρας ανέφερε πως ο γιος του σε χρόνο κοντά στο έγκλημα εκτός από την χρήση ναρκωτικών που είχε διαπιστώσει ότι έκανε, του είχε εκμυστηρευτεί «ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας πράγμα που μας οδήγησε στον ψυχίατρο ο οποίος του έδωσε φάρμακα». Επικαλούμενη πρόσφατη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. «Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι , αλλά προσποιείται, κοινώς μας δουλεύει», είπε η εισαγγελέας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ