Κορωνοϊός: Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιουργούν κόμιξ για τον ιό

Κορωνοϊός: Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιουργούν κόμιξ για τον ιό

Μέσα από τα κόμικ εκφράζονται συναισθήματα αλληλεγγύης, εμπειρίες και παράπονα - Δείτε φωτογραφίες

Όλος ο πλανήτης μιλά για τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει κάνει… αισθητή την παρουσία του σχεδόν σε όλες τις χώρες. Για αυτό, δημιουργοί κόμικς και εικονογράφοι καταφεύγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν συναισθήματα αλληλεγγύης, να μοιραστούν εμπειρίες και παράπονα, και να μας κάνουν να χαμογελάσουμε λίγο.

Το κόμικ με την υπογραφή «Wang XX» είναι μια καταπληκτική σύνοψη της τρυφερότητας και φροντίδας που οι κάτοικοι της Κίνας νιώθουν ο ένας για τον άλλον, αυτή την ολέθρια περίοδο: μια φώκια, ένα χταπόδι και ένας ποντικός βοηθούν ο ένας τον άλλον να φορέσει τη μάσκα του.

wang

Πολλοί, τόσο μέσα στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό, ασκούν δριμεία κριτική στις κινεζικές αρχές για τον ελλιπή χειρισμό της κρίσης και την αποσιώπηση των αρχικών προειδοποιήσεων από τους εκεί ειδικούς σε θέματα υγείας. Σκληρή κριτική στο κινεζικό σύστημα υγείας είναι το κόμικ με υπογραφή «A ee mi» (από την Ταϊβάν): ένας ταχυδρόμος που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό στέλνεται σπίτι του χωρίς την κατάλληλη θεραπεία, με αποτέλεσμα να μολυνθούν φίλοι του και η κοινότητα.

comic1

Αν και πολλές αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις προς την Κίνα, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ δεν έκλεισαν τα σύνορα. Στη γελοιογραφία με υπογραφή «ballkidrawing», η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δίνει ελευθέρας στον κορωνοϊό να μπει στη χώρα.

comic2

Στις χώρες της Δύσης, κάθε ένας που αμυδρά μοιάζει με Απωανατολίτη αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Γελοιογράφοι στη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ ανασκουμπώθηκαν για να αναδείξουν το γελοίο αυτής της στάσης. Ιδιαίτερα δηκτικός είναι ο «Koreangry» από το Λος Άντζελες, με τη σειρά που δημιουργεί και στην οποία πρωταγωνιστεί – και δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για ρατσιστική συμπεριφορά – ένας κοροναϊός-κατοικίδιο ζωάκι.

comic3

Το μίνι κόμικ με υπογραφή «Wei Man Kow» από τη Σιγκαπούρη δίνει οδηγίες. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που μεταφράστηκε σε επτά γλώσσες και ο καλλιτέχνης το έχει ελεύθερο στο Διαδίκτυο για downloading.

comic4

Από την πλευρά του, ο επίσης Σιγκαπουριανός βετεράνος δημιουργός κόμικ Sonny Liew συνεργάστηκε με τοπικούς γιατρούς για να δημιουργήσει ένα κόμικ το οποίο αντιμάχεται την παράνοια και την παραπληροφόρηση.

comic5

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ