Κορωνοϊός: Μπορεί να επιζήσει στον αέρα μέχρι τρεις ώρες -Τι υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες

Κορωνοϊός: Μπορεί να επιζήσει στον αέρα μέχρι τρεις ώρες -Τι υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες

Νέα δεδομένα για τον κορωνοϊό ανακάλυψαν ερευνητές των πανεπιστημίων του Πρίνστον και της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακάλυψαν, ο κορωνοϊός μπορεί να επιζήσει στον αέρα μέχρι και τρεις ώρες, ενώ σε επιφάνειες μέχρι και δύο με τρεις ημέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με έναν εκ των ερευνητών, που μίλησε στο MIT Technology Review, ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει σε πλαστικά, ή ακόμη και σε χαρτόνια, για 24 ώρες.

Οι ερευνητές των δύο πανεπιστημίων χρησιμοποίησαν ειδική συσκευή στις έρευνές τους ώστε να ψεκάσουν δείγματα του Covid-19 στον αέρα, δημιουργώντας μία προσομοίωση του τι συμβαίνει όταν βήχει κάποιος ασθενής. Το ανησυχητικό είναι πως σύμφωνα πάντα με την έρευνά τους, ο κορωνοϊός επιβιώνει σε επιφάνειες όπως πλαστικό και ανοξείδωτο ατσάλι χάλυβα, που συναντά συχνά κανείς μέσα σε νοσοκομεία, όπως τονίζεται.

«Δεν έχουμε ακόμη αρκετά στοιχεία για να πούμε ότι μπορεί κάποιος να κολλήσει τον κορωνοϊό από μολυσμένα αντικείμενα σε αυτό το σημείο», τόνισε ωστόσο η Μέριλιν Ρόμπερτς, μικροβιολόγος του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

Ο Βίνσεντ Μιούνστερ του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας στην Μοντάνα που συμμετείχε στην έρευνα, είπε στο MIT Technology Review ότι η εξάπλωση του ιού μέσω του αέρα εξηγεί πιθανότατα το γεγονός ότι κάποιοι ασθενείς μπορεί να μολύνονται από έναν μόνο φορέα.

«Η σταθερότητα του ιού στον αέρα και στις επιφάνειες μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη μετάδοσή του, καθώς τα σωματίδιά του πρέπει να παραμείνουν βιώσιμα για αρκετό χρόνο για να εκδιωχθούν από τον ξενιστή για να ληφθούν από άλλον», αναφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ