Κορονοϊός- Τουρκία: Εφιαλτικό σενάριο για 600.000 θανάτους

Κορονοϊός- Τουρκία: Εφιαλτικό σενάριο για 600.000 θανάτους

Ο Τούρκος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Ονούρ Μπασέρ, μιλώντας στην τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle εκτίμησε ότι τουλάχιστον 32 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να μολυνθούν από τον κορωνοϊό, που σημαίνει 150-600 χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν

Πέπλο ανησυχίας πέφτει πάνω από την Τουρκία. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε έκθεσή του αναφέρει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με άλλες χώρες στον κόσμο.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Ονούρ Μπασέρ, μιλώντας στην τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle εκτίμησε ότι τουλάχιστον 32 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να μολυνθούν από τον κορωνοϊό, που σημαίνει 150-600 χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν.

Ο καθηγής εκτίμησε, δε, ότι 1.6 εκατομμύρια άτομα θα «χρειαστούν νοσηλεία ενώ τουλάχιστον 640.000 άνθρωποι θα χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, την ώρα που η Τουρκία διαθέτει μόνο 40.000».

Και όσο δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για τους έχοντες άμεσα ανάγκη, το ποσοστό θνησιμότητας θα αυξηθεί κατά 90%, όπως θεωρεί. Ο καθηγητής, που ειδικεύεται σε συστήματα υγείας, υπολογίζει ότι περίπου 320.000 ασθενείς θα χρειαστούν αναπνευστήρες κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους από τον κορωνοϊό. Ο Ονούρ Μπασέρ υποστήριξε επίσης ότι η καθυστέρηση δύο εβδομάδων στην Κίνα λήψης μέτρων από το ξέσπασμα της επιδημίας είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιαστούν τα κρούσματα.

«Αν η Κίνα είχε εφαρμόσει τα μέτρα όταν έμαθε για τον ιό, θα είχε κατά 95% λιγότερα κρούσματα. Αν τα εφάρμοζε έστω μία εβδομάδα αργότερα, το ποσοστό θα ήταν 65%. Αντιμετωπίζουμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων λόγω της καθυστέρησης δύο εβδομάδων στην Κίνα», εκτιμά ο καθηγητής.

Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας στην Τουρκία φτάνουν τους 37, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.500.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ