Θύμα COVID9: Μια μπριζόλα που δεν είχε γεύση, μια σοκολάτα που θύμιζε… βραστή πατάτα, η κολόνια που δεν είχε άρωμα

Θύμα COVID9: Μια μπριζόλα που δεν είχε γεύση, μια σοκολάτα που θύμιζε… βραστή πατάτα, η κολόνια που δεν είχε άρωμα

Μια γυναίκα 26 ετών από το Ηράκλειο Κρήτης προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, αν και στην αρχή δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί. Στις 8 Μαρτίου είχε βγει για φαγητό με τους φίλους της και η απώλεια γεύσης και όσφρησης που συνειδητοποίησε της χτύπησε “καμπανάκι”. Όμως, τότε, αυτά τα στοιχεία δεν ήταν γνωστά ως παρενέργειες, οπότε δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για κορωνοϊό.

“Το βράδυ της 8ης Μαρτίου ήμουν έξω για φαγητό και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν είχα γεύση. Την επόμενη ημέρα διαπίστωσα ότι δεν είχα ούτε όσφρηση. Πήγα να βάλω κολόνια και δε μύριζα τίποτα, έλουζα τα μαλλιά μου και δεν ένιωθα μυρωδιά” λέει η νεαρή κοπέλα στο Cretalive και πρόσθεσε: “Το ανέφερα στον πατέρα μου, δεν πήρα τηλέφωνο γιατρό όμως. Δεν είχε ξεσπάσει καν ο χαμός για τον κορωνοϊό ακόμη”.

Δύο μέρες αργότερα, πληροφορήθηκε ότι άτομο που είχε επισκεφθεί στις 10 του μήνα, στην εταιρεία στην οποία εργάζεται, είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό. Η ίδια δεν είχε έρθει σε επαφή με το πρόσωπο αυτό, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία στην οποία εργάζεται, ήδη από τις 9 του μήνα είχε λάβει προληπτικά μέτρα, χωρίζοντας τους εργαζόμενους σε γκρουπ, προκειμένου να εργάζονται εκ περιτροπής από το σπίτι και το χώρο εργασίας αντίστοιχα.

Ως τις 13 Μαρτίου, η 26χρονη θεωρούσε ότι περνούσε μια ίωση, κι αυτή “στο πόδι”. Συνάντησε φίλους της, πήγε στα μαγαζιά, στο σούπερ μάρκετ… Δεν ήταν καν στο μυαλό μας ακόμη οι απαγορεύσεις και τα μέτρα που είναι σήμερα σε ισχύ. Το “κλειδί” της υπόθεσης έμελλε να είναι η δυνατότητα που παρείχε στους εργαζόμενούς της η εταιρεία που εργάζεται η νεαρή κοπέλα να εξεταστούν για κορωνοϊό, είτε είχαν έρθει με τον επισκέπτη-κρούσμα είτε όχι.

Στις 13 Μαρτίου μετέβη στο Ερρίκος Ντυνάν, όπου υποβλήθηκε στο τεστ και από εκείνη τη στιγμή αποφάσισε την αυτο-απομόνωση, μέχρι τουλάχιστον να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ.

Τα αποτελέσματα καθυστέρησαν και τελικά έλαβε το επίμαχο τηλεφώνημα από το νοσοκομείο, την Πέμπτη 19 Μαρτίου: “Είστε θετική στον κορωνοϊό” της είπαν και όπως τόνισε: “Για μια ώρα έπαθα πανικό, γιατί είχα ακούσει πάρα πολλά. Νόμιζα ότι το παθαίνεις… και πεθαίνεις!”

Μετά το πρώτο σοκ που υπέστη ακούγοντας ότι είναι θετική στον κορωνοϊό, έπρεπε να μιλήσει στην οικογένειά της. “Στην αρχή έπαθαν πανικό οι γονείς μου, ο αδερφός μου και οι γονείς του φίλου μου” και πρόσθεσε: “Το περνάω με έναν ήπιο βήχα, δέκατα ως 37,3, με εξαίρεση την Πέμπτη που όντας σε πανικό ανέβασα 37.5. Είχα πονόλαιμο, πονοκέφαλο και μια μικρή κακουχία”.

Από χθες, Τρίτη, είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και επανήλθε στη δουλειά – φυσικά με τηλε-εργασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ