Κορονοϊός – Τσιόδρας: Βραδύτερος ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας

Κορονοϊός – Τσιόδρας: Βραδύτερος ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας

Κορονοϊός: Στους 38 ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορονοϊό στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, από το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με την πορεία του ιού

Έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156. Όπως είπε, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο λοιμωξιολόγος έκανε έντονη αναφορά στην αποφυγή της παραπληροφόρησης των πολιτών.

Χαρακτηριστικά είπε: «Προσοχή στην παραπληροφόρηση, η οποία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό», τόνισε και σημείωσε ότι είναι βραδύτερος ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας σε σχέση με άλλα κράτη, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Αναφερόμενος στα κρούσματα, ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων το 77% με υποκείμενα νοσήματα. Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος αποσωληνώθηκε από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ένας ακόμα πήρε εξιτήριο.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 14.150 εργαστηριακά δείγματα.

Κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε σε δομή αστέγων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως εξετάστηκαν όλοι οι διαμένοντες. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως αυτή σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, και διαμήνυσε πως η χρήση της θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ