Κορωνοϊός: Sanofi και Regeneron επεκτείνουν εκτός ΗΠΑ κλινική δοκιμή πιθανής θεραπείας

Κορωνοϊός: Sanofi και Regeneron επεκτείνουν εκτός ΗΠΑ κλινική δοκιμή πιθανής θεραπείας

Κορωνοϊός: Οι φαρμακευτικές εταιρείες δηλώνουν ότι οι εγγραφές για τη δοκιμή ενός ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου έχουν αρχίσει στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Ρωσία

Επέκταση της κλινικής μελέτης που πραγματοποιούν από κοινού για τον νέο κορωνοϊό και τη θεραπεία του με ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες Sanofi και Regeneron.

Πρόκειται για το φάρμακο σαριλουμάμπη (εμπορική ονομασία Kervaza) που έχει εγκριθεί για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Οι εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει την κλινική μελέτη με ένταξη στο δείγμα ασθενών από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Ρωσία. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε και το αντίστοιχο σκέλος στις ΗΠΑ.

Στο ευρωπαϊκό κομμάτι αναμένεται να ενταχθούν περίπου 300 ασθενείς, όλοι νοσηλευόμενοι με σοβαρή/κρίσιμη νόσο COVID-19. Κι αυτό, διότι έχει παρατηρηθεί σε πολλούς ασθενείς που είναι σε κρίσιμη κατάσταση ότι εμφανίζεται η λεγόμενη «καταιγίδα κυτοκίνων» που συμβαίνει όταν υπερ-αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα και επιτίθεται στα ζωτικά όργανα του σώματος. Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν ότι τα φάρμακα που αναστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, τα λεγόμενα ανοσοκατασταλτικά, περιλαμβανομένων των μονοκλωνικών αντισωμάτων, μπορεί να είναι χρήσιμα στον περιορισμό αυτής της αυτο-άνοσης αντίδρασης.

Παράλληλα, η εταιρεία Novacyt ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει δοκιμές ενός νέου διαγνωστικού τεστ για τον κορωνοϊό, καθώς έλαβε έγκριση στην Ινδία και στην Αργεντινή.

Το Primerdesign έχει ήδη ξεκινήσει να παραγέται καθώς η εταιρεία έχει δεχθεί παραγγελίες αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων, που αφορούν σε πάνω από 80 χώρες, με τη Μέση Ανατολή να έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ