Κορωνοϊός – Τσιόδρας: «Χωρίς τα μέτρα, θα είχαμε γίνει Ιταλία» – «Φαντάζεστε να είχαμε 150 νεκρούς την ημέρα;»

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: «Χωρίς τα μέτρα, θα είχαμε γίνει Ιταλία» – «Φαντάζεστε να είχαμε 150 νεκρούς την ημέρα;»

Τουλάχιστον 150 νεκρούς την ημέρα θα μετρούσε τώρα η χώρα μας, αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και είχε αφεθεί ανεξέλεγκτη η κυκλοφορία του αόρατου, πλην όμως εξαιρετικά επικίνδυνου νέου κορωνοϊού, υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Με αυτή την επισήμανση επιχείρησε -για μια ακόμη φορά- να καταδείξει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, την τεράστια σημασία των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα και την αναχαίτιση που επιτυγχάνεται στη διασπορά του κορωνοϊού, χάρη στην πειθαρχία και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν όσοι μένουν στο σπίτι περιορίζοντας στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.

«Κατ´ αναλογία θα είχαμε γίνει Ιταλία, θα μετρούσαμε τα θύματα όπως η γειτονική χώρα, αν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, θέτοντας το δραματικό ερώτημα «Φαντάζεστε να είχαμε τώρα 150 νεκρούς την ημέρα; «. Ενα ερώτημα, βεβαίως, με το οποίο στην πραγματικότητα ουδείς θα ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπος, από όποια θεση κι αν το άκουγε, ως πολίτης υγιής ή ασθενής, ως επαγγελματίας υγείας, ως αξιωματούχος της πολιτείας.

Ο κ. Τσιόδρας, μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι θάνατοι, «οι 49 θάνατοι που έχουν καταγραφεί μέσα σε έναν μήνα στη χώρα μας, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, αλλά ως «ιερές απώλειες», όπως ανέφερε. Με φορτισμένη φωνή έχει μιλήσει και άλλες φορές ο καθηγητής για τις απώλειες που έχει αφήσει πίσω του ο κορωνοϊός, έχοντας τονίσει πως είναι απώλειες μεγάλες για καθε έναν που χάνει τον δικό του, ανεξάρτητα από την ηλικία.
Ο καθηγητής επανέλαβε την αξία της τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για όσο χρειαστεί, καθώς, όπως εξήγησε, το ζητούμενο είναι να «απλωθούν» τα κρούσματα στον χρόνο, να μην γίνει η μετάδοση και η κορύφωση αυτης της μετάδοσης μέσα σε λίγες ημέρες, ώστε να μπορέσει το σύστημα Υγείας να «προετοιμαστεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ