Κορωνοϊός – Άγιο Όρος: Θετικοί και άλλοι τρεις μοναχοί – Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος

Κορωνοϊός – Άγιο Όρος: Θετικοί και άλλοι τρεις μοναχοί – Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος

Και οι τέσσερις μοναχοί που επέστρεψαν από Βρετανία βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό - Ο ένας νοσηλεύεται ήδη στο ΑΧΕΠΑ και αναμένεται να μεταφερθούν κι άλλοι τρεις

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν και οι τέσσερις μοναχοί της Μονής Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος, που επέστρεψαν από τη Μεγάλη Βρετανία. 

Πλην του 55χρονου μοναχού που νοσηλεύεται ήδη στο ΑΧΕΠΑ, τρεις ακόμη μοναχοί που συνταξίδεψαν μαζί του, εντοπίστηκαν θετικοί στον Covid-19. Οι ηλικίες τους είναι από 40 έως 55 ετών.

«Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ» δήλωσε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αγίου Όρους (Καρυές) Κωνσταντίνος Δουκουσλής .

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους ανέφερε ότι έγινε απολύμανση σήμερα στη Μονή Ξενοφώντος, ενώ πλέον η τήρηση των μέτρων στην Αθωνική Πολιτεία είναι αυστηρή.

Οι τέσσερις μοναχοί ταξίδεψαν από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στην Αγγλία και στην Σκωτία, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ξενοφώντος.
Στην επιστροφή τους από την Μεγάλη Βρετανία, στις 19 Μαρτίου, οι τέσσερις μοναχοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από την Ουρανούπολη και έμειναν σε καραντίνα σε ένα Κάθισμα, έξω από την Μονή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ