Γιάννης Χριστόπουλος: «Η Στοκχόλμη ετοιμάζεται να συναντήσει το θάνατο και την τραγωδία»

Γιάννης Χριστόπουλος: «Η Στοκχόλμη ετοιμάζεται να συναντήσει το θάνατο και την τραγωδία»

Ο Έλληνας προπονητής, Γιάννης Χριστόπουλος, που εργάζεται στη σουηδική Ακρόπολις, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον τρόπο που η Σουηδία αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό.

Τον προβληματισμό και την ανησυχία του για την ραγδαία επιδείνωση τα τελευταία εικοσιτετράωρα των κρουσμάτων και των θανάτων λόγω του κορονοϊού στη Σουηδία, εξέφρασε ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο Καλαματιανός τεχνικός ο οποίος έχει έρθει σε συμφωνία με την Acropolis και βρίσκεται στη Στοκχόλμη, θα έκανε πρεμιέρα αυτές τις μέρες στο πρωτάθλημα υπό κανονικές συνθήκες αλλά πλέον περιμένει και ο ίδιος να δει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία.

Η Σουηδία φαίνεται να ακολουθεί εντελώς άλλους ρυθμούς ως προς την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, πράγμα για το οποίο δέχθηκε έντονη κριτική από αρκετούς εμπειρογνώμονες και επιστήμονες της και ετούτο είναι που τόνισε ο Γιάννης Χριστόπουλος με ανάρτησή του στα Social Media, εκφράζοντας την ανησυχία του και μιλώντας για το χρήμα το οποίο… κερδίζει τη ζωή στη Σουηδία.

Η ανάρτηση του Χριστόπουλου:

«Κορωναϊός: 55 συνολικά οι θάνατοι στην Ελλάδα, 59 σε μια μέρα την Τετάρτη στη Σουηδία. Σε μία χώρα που έχει ένα εκατομμύριο λιγότερο πληθυσμό από την χώρα μας. Διαθέσιμες πλέον εντατικές κλίνες στη Στοκχόλμη μόλις 7… Οι ειδικοί υπολογίζουν την κορύφωση γύρω στις 5-10 Μαΐου! Και είναι λογικό γιατί βρίσκεται 2-3 εβδομάδες πίσω από την Ελλάδα. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά μαζί με κάποια ημίμετρα.

Η θεωρία της ανοσίας της αγέλης η οποία απέτυχε παταγωδώς σε Αγγλία και Αμερική ή ουσιαστικά η ανθρωποκτονία στο βωμό του χρήματος;

Περιμένω να δω τι θα ακολουθήσει. Αν και για εμένα είναι απλά μαθηματικά.

Θα έλεγα ότι η Στοκχόλμη ετοιμάζεται να συναντήσει το θάνατο και την τραγωδία, αλλά δεν ετοιμάζεται καν.

Χρήμα εναντίον ζωής σημειώσατε άσο; Ίδωμεν λίαν συντόμως».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins μέχρι το πρωί της Παρασκευής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 5.568 και οι θάνατοι στους 308 ενώ 102 έχουν αναρρώσει από την έναρξη της πανδημίας. Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αναφέρουν ότι κάθε άτομο στη Σουηδία πρέπει να «απομακρυνθεί» από τους άλλους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπως καταστήματα, γραφεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και αίθουσες αναμονής.

Αυτές οι συστάσεις ισχύουν επίσης για τις δημόσιες μεταφορές και ο οργανισμός ενημερώνει ότι ο κόσμος θα πρέπει να αποφεύγει να ταξιδεύει σε ώρες αιχμής και να αποφεύγει όλα τα μη ουσιώδη ταξίδια.

Επίσης, συνιστούν στους ανθρώπους να λαμβάνουν μέτρα όπως «αποφυγή συμμετοχής σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις όπως πάρτι, κηδείες, βαπτίσεις και γάμους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ