Κορωνοϊός-Θεοδωρικάκος: Οι Έλληνες τα έχουν καταφέρει καλά στην πρωτοφανή κρίση

Κορωνοϊός-Θεοδωρικάκος: Οι Έλληνες τα έχουν καταφέρει καλά στην πρωτοφανή κρίση

Εξήγγειλε σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα οι δήμοι της χώρας

ην εκτίμηση ότι «η ελληνική κοινωνία σε αυτή την πρωτοφανή κρίση που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, τα έχει καταφέρει καλά» διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε στο MEGA «έχουμε δημιουργήσει μία ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης και αποδίδω αυτήν την επιτυχία, στο ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έδρασε πολύ γρήγορα, αποδεικνύοντας πως πάνω από όλα έρχεται η υγεία όλων των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας».

Ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε, επίσης, αναλυτικά τα προγράμματα, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχουν δημιουργηθεί και σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε εθελοντικές πρωτοβουλίες πολιτών και εταιριών σημειώνοντας ότι «είμαστε μεν στα σπίτια άλλα είμαστε κοντά σε όσους το έχουν ανάγκη».

Σχέδιο δράσης για την αυτοδιοίκηση ανακοινώνεται τις επόμενες ώρες

Μιλώντας τώρα για τις αδυναμίες που έχει αναδείξει η κρίση του κορωνοϊού στους δήμους, ο κ. Θεοδωρικάκος μεταξύ άλλων είπε: «Το μόνο πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και το οποίο μπορεί να οξυνθεί τις επόμενες εβδομάδες είναι το οικονομικό, καθώς υπάρχει ένας αριθμός συμπολιτών μας οι οποίοι δυσκολεύονται να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΗ στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα δημοτικά – ανταποδοτικά τέλη, ενώ και οι επιχειρήσεις έχουν απαλλαχθεί από την πληρωμή των δημοτικών τελών για όσο διάστημα θα είναι κλειστές λόγω καραντίνας. Άρα η αυτοδιοίκηση έχει αυτή τη στιγμή σοβαρή έλλειψη χρημάτων, την οποία ωστόσο με διάφορες δράσεις αντιμετωπίζουμε».

Ο ίδιος τόνισε πως σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς είναι αυτή που κρατά ισχυρή την κοινωνική συνοχή, ένα στοιχείο πολύ σημαντικό την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπονται μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ