Πάτρα: Χαμός σε εκκλησία – Τους έβγαλε έξω η αστυνομία!

Πάτρα: Χαμός σε εκκλησία – Τους έβγαλε έξω η αστυνομία!

Μετά από καταγγελία μιας γυναίκας η αστυνομική επέμβαση

Την επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε καταγγελία γυναίκας το πρωί της Παρασκευής 10 Απριλίου, η οποία αφορούσε στις ανοιχτές πύλες της Ευαγγελίστριας Πατρών και την είσοδο και έξοδο πιστών από και προς το εσωτερικό της. Αστυνομικοί μετέβησαν στην οδό Μαιζώνος για να εξακριβώσουν τι συμβαίνει και αν γίνεται οποιαδήποτε παρέκλιση από τις μέχρι σήμερα οδηγίες οι οποίες προκύπτουν και από ΚΥΑ.

Το thebest.gr μίλησε και με τον ιερέα που πραγματοποίησε λειτουργία 07.00 με 09.00 το πρωί. Η λειτουργία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών και μεταδόθηκε ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό της Ι.Μ. Πατρών. Μετά το πέρας της λειτουργίας οι πύλες της Ευαγγελίστριας άνοιξαν καθώς προβλέπεται να είναι ανοιχτοί οι ναοί για κατά μόνας προσευχή των πιστών.

5-2.jpg

Ελάχιστος ήταν ο κόσμος που βρισκόταν στο εσωτερικό του Ι.Ν. της Ευαγγελιστρίας, μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής. Οι πιστοί διαπιστώθηκε πως διέθεταν και έγγραφα εξόδου από την οικία τους.

Η κατάσταση στους ιερούς ναούς είναι συγκεχυμένη καθώς δεν έχει φτάσει νέα εγκύκλιος και οι ιερείς λειτουργούν τους Ναούς με την αρχική απόφαση που επέτρεπε υπό όρους την ατομική προσευχή.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr στην Αστυνομία έχει δοθεί εντολή από την Κυριακή των Βαΐων να μην επιτρέπεται η πρόσβαση πιστών στους Ναούς, για ατομική προσευχή και βάσει αυτής της εντολής θα λειτουργούν. Έως το Σάββατο του Λαζάρου ισχύει ένα δίωρο ημερησίως (11:00-13:00) για μεμονωμένη προσέλευση πιστών με σκοπό την ατομική προσευχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ