Σημαντική ζημία από την ακύρωση του International Cup Championship

Σημαντική ζημία από την ακύρωση του International Cup Championship

Η διοργάνωση ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ακύρωση του εφετινού International Cup Championship (ICC), θα επιφέρει σημαντική οικονομική ζημία, στις ομάδες που επρόκειτο να λάβουν μέρος.

Η διοργάνωση, ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που διαχειρίζεται το τουρνουά, Ντάνιελ Σίλμαν, να δηλώνει: «Η έλλειψη σαφήνειας για το πότε θα αρθούν οι κοινωνικοί αποκλεισμοί, οι περιορισμοί και το αβέβαιο διεθνές ποδοσφαιρικό καλαντάρι, κατέστησαν ανέφικτη τη διοργάνωση του τουρνουά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο και να διοργανώσουμε τις πιο εμβληματικές μονομαχίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία το 2021».

Εκτός από τη διατήρηση, αλλά και τη διεύρυνση της επιρροής που θα έχουν στις αγορές της Ασίας, της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας, οι κορυφαίοι σύλλογοι του πλανήτη, θα χάσουν και σημαντικά ποσά από την ακύρωση, χρήματα που ειδικά τώρα λόγω του κορονοϊού, είναι πιό απαραίτητα από ποτέ.

Για παράδειγμα, η Ρεάλ Μαδρίτης, εισέπραξε πέρυσι 12 εκατομμύρια ευρώ για την συμμετοχή της, ενώ εφέτος θα έβαζε στα ταμεία της 15 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά στην Μπαρτσελόνα, οι απώλειες υπολογίζονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν που απείχε πέρυσι, εφέτος θα εισέπραττε έξι εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά στους διοργανωτές, η ζημία που υπέστησαν από τη ματαίωση της διοργάνωσης, υπολογίσθηκαν στα 95 εκατομμύρια ευρώ. Το ICC, θεσπίσθηκε το 2013 και διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Στη διοργάνωση, μετέχουν οι περισσότερες από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες και πολλοί από τους αγώνες συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες θεατές, με το σχετικό ρεκόρ να καταγράφεται το 2014, όταν 109.000 άτομα παρακολούθησαν διά ζώσης στο Μίτσιγκαν, την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ