Αντζελίνα Τζόλι: Με το lockdown τα παιδιά γίνονται πιο εύκολα, θύματα κακομεταχείρισης

Αντζελίνα Τζόλι: Με το lockdown τα παιδιά γίνονται πιο εύκολα, θύματα κακομεταχείρισης

«Η πανδημία θέτει σε κίνδυνο πολλά παιδιά, τα οποία παραμένουν αθέατα και χωρίς την απαραίτητη προστασία», λέει μεταξύ άλλων η διάσημη ηθοποιός

To «Μένουμε Σπίτι» είναι το μόνο σύνθημα και ο μόνος τρόπος για να περιορίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί μιλώντας στο περιοδικό «Time» αναφερόμενη στην πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε όπως είπε πέρα από την οικονομική ανασφάλεια και τις εργασιακές απώλειες έχει αναδυθεί ένα πολύ πιο σοβαρό και επικίνδυνο ζήτημα, που αφορά τα παιδιά- θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

«Η πανδημία θέτει σε κίνδυνο πολλά παιδιά, τα οποία παραμένουν αθέατα και χωρίς την απαραίτητη προστασία, καθώς πλέον δεν τους παρέχεται η ψυχολογική υποστήριξη που λάμβαναν μέχρι πρότινος. Το lockdown σημαίνει πως όλο και λιγότερα ενήλικα μάτια είναι επάνω τους με αποτέλεσμα να γίνονται πιο εύκολα, θύματα κακομεταχείρισης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Τζολί και συνέχισε:

«Σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, οι υπηρεσίες και τα κέντρα παιδικής προστασίας συνήθως, δέχονται τηλεφωνήματα από τους δασκάλους και τους ειδικούς συμβούλους, και κάτι τέτοιο τώρα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Όλοι γνωρίζουμε πως το άγχος που είναι συνώνυμο των ημερών αυξάνει τον κίνδυνο της ενδοοικογενειακής βίας σε μία ανεπτυγμένη ή μη, οικονομία».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μέσα από το περιοδικό κάνει σε όσους χρειάζονται υποστήριξη «να τηλεφωνούν στην οικογένεια και τους φίλους τους, κυρίως όταν υπάρχουν έντονες υποψίες ότι κάποιο άτομο είναι πιο ευάλωτο. Πρέπει να είμαστε εκπαιδευμένοι ώστε να αναγνωρίζουμε εύκολα τα σημάδια και να δείχνουμε την απαραίτητη σοβαρότητα στο ζήτημα, στηρίζοντας τα τοπικά κέντρα που τάσσονται κατά της ενδοοικογενειακής βίας και υπέρ της παιδικής προστασίας».

Υπενθυμίζουμε πώς η ηθοποιός δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στο «No Kid Hungry» προκειμένου να συμβάλλει στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ