Κορονοϊός – Χαρδαλιάς στο Δροσερό Ξάνθης: Ελήφθησαν πάνω από 300 δείγματα από τον οικισμό Ρομά

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς στο Δροσερό Ξάνθης: Ελήφθησαν πάνω από 300 δείγματα από τον οικισμό Ρομά

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας η επιχείρηση συλλογής δειγμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης μετά το κρούσμα κορονοϊού σε μικρό παιδί από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό.

Την ανακοίνωση για τα 300 τεστ έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στο Δροσερό της Ξάνθης τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά «θα αποτελέσουν και τη βάση των σκέψεων που έχουμε για την επόμενη μέρα για την ευρύτερη περιοχή». Ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε στη καλή συνεργασία με τις τοπικές αρχές στην προσπάθεια να ληφθούν άμεσα τα δείγματα.

Ο υφυπουργός Πολιτιστικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του έκανε λόγω για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και τόνισε πως «λειτουργήσαμε υποδειγματικα με τους διαμεσολαβητές για να μπορέσουμε σε άμεσο χρόνο να πάρουμε δείγματα». Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον οικισμό ελήφθησαν 300 δείγματα.

«Ζητάμε από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους, ειναι πολύ σημαντικό το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή. Δεν χρειαζόμαστε νέες εστίες, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ. Όλα τα μέτρα εξετάζονται, για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Δεν είναι καιρός για συνωμοσιολογίες και θεωρίες. Δεν πρέπει να αφήσουμε να εξαπλωθεί ο ιός. Όλα τα μέτρα είναι ανοιχτά, όπου υπάρχει ζήτημα. Δεν υπάρχουν οριζόντια ζητήματα, έχει να κάνει με μια σειρά πραγμάτων».

Απαντώντας στο ερώτημα αν για ενδεχόμενο καραντίνας στην περιοχή τόνισε ότι όλα τα μέτρα είναι ανοιχτά. Τα αποτελέσματα των δειγμάτων αναμένονται το βράδυ ή αύριο το πρωί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ