Κορωνοϊός: Πετώντας τα σκουπίδια με στυλ – Η σελίδα του facebook που… αψηφά την καραντίνα

Κορωνοϊός: Πετώντας τα σκουπίδια με στυλ – Η σελίδα του facebook που… αψηφά την καραντίνα

Πριν την καραντίνα το να πετάξεις τα σκουπίδια στον πλησιέστερο κάδο, ήταν μία ακόμη αγγαρεία. Πλέον, είναι ένας τρόπος να ξεφύγει κανείς από την απομόνωση του κορωνοϊού.

Πάρτε για παράδειγμα την Αυστραλία. Αν μπει κανείς στην σελίδα Bin Isolation Outing στο Facebook θα το διαπιστώσει. Ξεκινώντας αρχικά ως αστείο μεταξύ φίλων, η σελίδα μετράει πλέον πάνω από 700.000 μέλη και συνεχίζει.

Η σελίδα είναι γεμάτη με φωτογραφίες και βίντεο από ανθρώπους από όλη την Αυστραλία (αλλά, πλέον και άλλα μέρη του κόσμου) που βγάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους της γειτονιάς τους ντυμένοι με αστείες αμφιέσεις.

Δημιουργός της ομάδας η Danielle Askew, όταν πριν από δύο εβδομάδες μία φίλη της έγραψε αστειευόμενη πως χαίρεται να βγάζει έξω τα σκουπίδια καθώς έτσι έχει λόγο να βγαίνει από το σπίτι.

H Askew, που ζει στο Hervey, στην Αυστραλία, την προκάλεσε να το κάνει ντυμένη διαφορετικά. Εκείνη ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και κάπως έτσι ξεκίνησε η δημοφιλής ομάδα. Το ιδιωτικό αστείο, μετατράπηκε σε πηγή χαράς για πολλούς ανθρώπους, καθώς όλο και περισσότεροι υποχρεούνταν στο μεταξύ να μείνουν κλεισμένοι στο σπίτι.

Μια ομάδα γεμάτη «αγάπη και υποστήριξη»
Αυτό συνέβη με τη Sarah Jane Hurn, η οποία ζει στο Derbyshire της Αγγλίας – αρκετά μακριά από την Αυστραλία. Μένει στο σπίτι επί σχεδόν τέσσερις εβδομάδες τώρα. Ανακάλυψε τη σελίδα πριν μια εβδομάδα, μέσω μιας φίλης της από την Ουαλία. Με το που είδε τις πρώτες φωτογραφίες, δεν σταμάτησε να χαμογελάει.

«Εντυπωσιάστηκα πολύ από το πόσο ευφάνταστα ήταν τα ρούχα, ενώ ακόμη καλύτερα ήταν τα σχόλια. Οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους με τόσο αγαπησιάρικο και υποστηρικτικό τρόπο», δήλωσε στο CNNi.

Μια ημέρα αφότου βρήκε τη σελίδα, η Χερν παρέλαβε ένα μαγιό, το οποίο είχε παραγγείλει για τις διακοπές της, οι οποίες ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. Βλέποντάς το να κρέμεται στη ντουλάπα, της ήρθε η ιδέα.

«Αυτό το μαγιό με έκανε να αισθάνομαι υπέροχα», είπε. «Έτσι έπρεπε να το φορέσω τουλάχιστον μία φορά, αλλιώς θα είχε ξεμείνει στην κρεμάστρα μέχρι την επόμενη άνοιξη».

Έβαλε το μαγιό, έβγαλε τα σκουπίδια και ανέβασε το βίντεο στη σελίδα του Facebook.

My Easter holiday to Corfu was cancelled the day my new swimsuit arrived…. So I put it on to take the bin out. 😁

Δημοσιεύτηκε από Sarah Jane Hurn στις Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

Η τεράστια αγάπη που μου εστάλη ήταν απίστευτη, κάθε σχόλιο ήταν γεμάτο αγάπη και υποστήριξη, αισθάνθηκα τόσο χαρούμενη έχοντας κάνει τους άλλους να γελάσουν, γέμισε εντελώς την ψυχή μου», είπε. «Είναι υπέροχη εμπειρία, το να συνδέεσαι με τόσους πολλούς ανθρώπους σε μια εποχή που αισθάνεσαι τόσο αποκομμένη και μόνη».

Η Demi Mutch, από την Toowoomba της Αυστραλίας, ενστερνίζεται πλήρως αυτά τα συναισθήματα. Απομονωμένη εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, αρχικά γύρισε ένα βίντεο της ντυμένη ως Voldemort για τη μικρή ομάδα φίλων της. Ήταν απλά ένας τρόπος να φέρει κάποια χαρά, είπε.

Είχε ακούσει για τη σελίδα του Facebook στις ειδήσεις και αποφάσισε να το δημοσιεύσει κι εκεί, μετά από μια πρόταση από έναν φίλο. Θεωρεί ότι η κίνηση της Askew για τη δημιουργία της σελίδας ήταν «ιδιοφυής».

«Μπορείς να την επισκεφτείς και να ξεχάσεις όλα αυτά τα πράγματα για τον ιό, μιας και είναι το μόνο που παίζει στις ειδήσεις μας αυτή την εποχή», είπε στο CNNi.

Εάν αυτή ή οποιοσδήποτε άλλος μπόρεσε απλώς να φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου σε αυτή την «όχι τόσο κανονική» ζωή, συνέχισε, αυτή είναι μια νίκη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ