Kορωvοϊός: Ένας στους επτά Νεοϋορκέζους μπορεί να έχουν νοσήσει από τον ιό

Kορωvοϊός: Ένας στους επτά Νεοϋορκέζους μπορεί να έχουν νοσήσει από τον ιό

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Yahoo», η Νέα Υόρκη έχει πάνω από 111.424 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 11.000

Η πόλη των 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων, η μεγαλύτερη των Ηνωμένων Πολιτειών, που έγινε το επίκεντρο των τρομοκρατικών επιθέσεων το 2001, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με τον κορωνοϊό, συγκεντρώνοντας σχεδόν τα περισσότερα κρούσματα και τους θανάτους στην αμερικανική ήπειρο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Yahoo», ένας στους επτά Νεοϋορκέζους, την «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ», μπορεί να έχει μολυνθεί από τον κορωvοϊό.
Σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid- 19, η Νέα Υόρκη έχει πάνω από 111.424 ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις έντεκα χιλιάδες. Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των θανάτων ξεπερνά τις 27 χιλιάδες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, σχεδόν 1,3 εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι είτε νοσούν είτε είχαν νοσήσει από την ασθένεια, όπως αναφέρει το πρακτορείο «Yahoo».
Aξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Υόρκη- σε σχέση με άλλες αμερικανικές πολιτείες- έχει πολύ υψηλό ποσοστό ατόμων 65 ετών και άνω.

Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε χθες ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Γκουόμο, έχουν μειωθεί για δεύτερη συνεχή ημέρα οι εισαγωγές σε νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό και το σύστημα υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης έχει σταθεροποιηθεί στο βαθμό που η Πολιτεία μπορεί να δώσει αναπνευστήρες σε άλλες Πολιτείες.

Όπως ανέφερε, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500.000 τεστ του ιού, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Πολιτεία.
Παράλληλα, έδωσε ένα περίγραμμα για το πώς θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων. Αρχικά θα τεθούν σε λειτουργία εκείνες που παρέχουν τις πλέον βασικές υπηρεσίες και εκείνες που ο κίνδυνος μετάδοσης μολύνσεων είναι μικρότερος.

«Θα έχουμε τελειώσει όταν θα έχουμε ένα εμβόλιο», τόνισε, λέγοντας πως αυτό αναμένεται σε 12 έως 18 μήνες.O Κουόμο ανακοίνωσε επίσης την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους, όπου δεν είναι δυνατή η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ